JUHANNUS 2017 - soppaa ja sirkushuveja

JUHANNUS 2017

Olipas hauska juhannus! Suuntasimme perjantaina lasten kanssa mun vanhemmille Jaakon painellessa kesäloman jälkeen töihin koko viikonlopuksi. Mummilaan kokoontuivat myös sisarukseni poika- ja tyttöystävineen ja ohjelmassa oli varsin perinteisesti ulkoilua (haalarit päällä), grillailua ja saunomista.

Juhannusperinteisiin on kuulunut rosvopaisti niin kauan kuin muistan. Tänä vuonna kaivoimme paistit kuopasta vasta lasten mentyä nukkumaan ja istuimme ruokapöydän äärellä pitkälle yöhön. Viikonlopun aikana herkuttelimme myös mm. isäni savustamalla lohella, pikkusiskoni tekemällä maidottomalla ja gluteenittomalla mansikkakakulla sekä raparperkonilla. Mitään perinteisiä juhannustaikoja ei tänä vuonna tehty eikä kokkoakaan poltettu tai menty minnekään katsomaan. Muistan ne kyllä omasta lapsuudestani hauskoina juhannusjuttuina, joista tahdon myös omille lapsille kertoa. Ehkäpä ensi vuonna.

Nyt pitäisi kerätä kimpsut ja kampsut kasaan ja huristella kotiin. Mitenkäs teidän juhannus meni? Onko jotain perinteitä, joita ilman ei keskikesän juhla tunnu miltään?

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.