10 JOULUKYSSÄRIÄ - soppaa ja sirkushuveja

10 JOULUKYSSÄRIÄ

joulu / Soppaa ja sirkushuveja

joulu / Soppaa ja sirkushuveja

joulu / Soppaa ja sirkushuveja

Sain Ollie -blogista kymyshaasteen, jossa oli hauskoja jouluisia kysymyksiä. Pitihän niihin tietty vastata, tällainen jouluhömpsöttäjä kun oon.

1. Lemppari jouluherkkusi?
Joulutortut on number 1. Tykkään kyllä lähes kaikista jouluruoista, niiden taika on siinä että syödään vain kerran tai pari vuodessa.. Se ensimmäinen lämmin siivu isän paistamasta kinkusta on myös joka vuosi yhtä erinomaisen makuinen.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?
Lipun Mumford & Sonsin keikalle.

3. Jouluperinne jonka toteutat joka vuosi?
Meillä lapsuudenkodissani on aika vakiintunut joulunviettokaava. Äiti herättää laulaen ”joulu on taas”, sitten syödään riisipuuroa ja koristellaan kuusi Joulupukin kuuman linjan pyöriessä telkkarissa. Saunotaan ennen puoltapäivää ja katsotaan joulurauhan julistus glögikupposet kourissa. Sitten vaan hengaillaan, kunnes aloitetaan koko illan mittainen ruokailu- ja lahjashow (ensin syödään kylmät ruoat, sitten avataan lahjoja, sitten syödään lämpimät ruoat ja sitten taas avataan lahjoja ja lopuksi syödään jälkiruoka ja mahdollisesti vielä sen jälkeen avataan lahjoja.. Mun äidillä tuppaa lähtemään toi lahjojen määrä vähän käsistä useimpina vuosina..). Yöllä ehkä pelataan jotain lautapeliä jos kukaan enää jaksaa. Ja puhutaan siitä miten kiva olis syödä vielä juustoja, mutta kukaan ei todellakaan jaksa.

4. Kenen kanssa vietät joulua?
Perheen kanssa. Ei ole vielä tietoa Jaakon työvuoroista, mutta tilanteen mukaan olemme osan ajasta mun perheen kanssa ja osan sitten Jaakon perheen parissa.

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?
Ympätään tohon perinteiseen jouluumme vielä runsaasti lunta ja pohjaton masu.

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitääkö jouluna olla lunta?
Vietimme viime joulun Pariisissa, joten joulu ulkomailla ei ole lainkaan mahdoton ajatus. Nyt varmasti kuitenkin vauvojen ensimmäiset joulut tullaan viettämään mummoloissa kiertäen.

7. Paras jouluelokuva?
Love Actually pitää katsoa joka joulu. Ja tietty Lumiukko.

8. Lempi joululaulusi?
Joululaulut on kyllä suurin osa ihan hirveitä. Varsinkin kotimaiset. Frank Sinatran joululevyä tulee kuunneltua ja myös sellasta omatekoista listaa jolle olen kerännyt vähän erilaisia joululurituksia.

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?
Se on perinteisesti ollut minun ja sisaruksieni aattoaamun hommia. Jatkossa varmaan Muikut saavat sen kunnian. Kuusi on täynnä kaikenmaailman koristeita joita on vuoden varrella kertynyt.

10. Jouluaskarteluvinkki?
Tänä jouluna ajattelin tehdä jotain koristeita taikataikinasta. Haaveilen myös tekeväni jouluisen ovikranssin keräämistäni viinipullonkorkeista mutta se varmaan jää haaveiluasteelle.. En ole aiemmin erityisemmin virittäytynyt kotosalla joulukoristein tunnelmaan, mutta nyt lapsien myötä sekin varmasti muuttuu.

Haastan vastaamaan näihin samoihin kysymyksiin Veeran, Emmin ja Rimpuilevan mamman. Enää 40 yötä jouluun!

7 Kommentit
 • Iina sanoo:

  Frank Sinatra uppoo myös tänne ja Sinatran lisäksi myös Dean Martin on aivan maaginen!

  • Hanna sanoo:

   Dean Martin on multa jäänyt nyt kyllä paitsioon! Testiin!

 • Hei kiva haaste, saako siihen tarttua :)?

 • Minna sanoo:

  Suomalaiset joululaulut on kyllä siinä melankolisuudessaan jopa riemukkaita. Suosikkini on ”hetken kestää elämää j sekin synkkää ja ikävää” ja sitten tietenkin ne kaikki joissa viedään kynttilää kuolleiden vanhempien haudalle ja muistellaan mummoa joka on yksinäinen. Että iloista joulua vaan!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.