ÄIDIN JA ISIN JOULUKALENTERI - soppaa ja sirkushuveja

ÄIDIN JA ISIN JOULUKALENTERI

äidin ja isin joulukalenteri / Soppaa ja sirkushuveja

äidin ja isin joulukalenteri / Soppaa ja sirkushuveja

äidin ja isin joulukalenteri / Soppaa ja sirkushuveja

Vanhempien ikioma joulukalenteri on ihan huikean hyvä idea! Törmäsin tähän eilen ihanassa Mini & Me -blogissa ja nyt tuossa ikkunalaudalla töröttää oma versiomme.

Idea on hyvin yksinkertainen: leikataan 24 paperilappusta ja kumpaisenkin tehtävänä on keksiä 12 tehtävää, jonka kirjoittaa lapulle. Laput taitellaan kiinni ja jemmataan purkkiin, josta joka aamu ennen joulua nostetaan uusi tehtävä. Ajatuksena siis sellaisia mukavia yhteispuuhasteluja, joista kumpikin tykkää. Tyyliin ”vuokrataan leffa”, ”leivotaan pipareita”, ”käydään kirjastossa”, ”ollaan ilta ilman somea” jne. Meillä ainakin illat helposti menee kännyköihin tuijotellen lasten mentyä nukkumaan, joten tällainen tehtäväkalenteri tulee ns. tarpeeseen.

Teittekö jo omanne? Vai onko teillä joku erilainen joulukalenteritraditio?

12 Kommentit
 • Katri sanoo:

  Tää on ihana idea! Mut jos mä annan miehen kirjoittaa 12 lappua, niin tiedän mitä niissä kaikissa lukee… :P :D Ehkä teen siis kalenterin kokonaan itse. Vielä ehtii! :)

  • Hanna sanoo:

   Noooh, monet on asettaneet pieniä reunaehtoja miehilleen :D

 • jenni sanoo:

  Meiän kalenteri on kohta valmis :) Tosin laput ym sisältö tehdään vasta edellisenä iltana tms. Mennään varmaan vähän perinteisemmällä kaavalla, karkkia yms. :) Joitain lappujakin aion itse ainakin laittaa mukaan; luulen että mieskin. Meillä kotona oli pussikalenteri ja perinteitä kunnioittaen halusin ommella meillekin sellaisen. Hauska nähdä mitä kaikkea sieltä löytyy :)

  • Hanna sanoo:

   Tuollainen oli minullakin mielessä, mutta heräsin liian myöhään. Tänä vuonna mennään siis näin ja katsotaan millainen kalenteri on ensi vuonna :)

 • Toscu sanoo:

  Onpa kiva idea! Ehkä ensi vuonna voisi kokeilla. Tänä vuonna tyydymme jakamaan Muumi-suklaakalenterin.

 • Terhi | Äiti ja melukylän lapset sanoo:

  Ompas kiva idea. Tämmösen vois joskus vaikka toteuttaa. :)

  • Hanna sanoo:

   Joo, ainakin nyt kahden päivän perusteella tää on ihan paras :)

 • Lotta sanoo:

  Meillä on ollut tällainen useamman vuoden ajan. Olennaista on, että ”tehtävät” ovat mukavia, eivät mitään kaappien siivoamisia ;) Meillä ne ovat vielä yleensä jouluisia, kuten joulukukan ostaminen tai lempparijoululaulujen kuunteleminen. Vuosien aikana lappuja on kertynyt jo niin paljon, että nykyään molemmat kirjoittavat vain yhdet laput ja loput 22 otetaan vanhoista. Hauskoja kalenterihetkiä!

  • Hanna sanoo:

   Mukavaa tekemistä nimenomaan :) Tuo vanhojen hyödyntäminen on tosi kiva idea!

 • Essi sanoo:

  Ihan tosi kiva idea! Nyt löytyy meiltäkin isin ja äidin joulukalenteri keittiön pöydältä (eikä haittaa yhtään, että tehtiin vasta pari päivää joulukuun alun jälkeen).

  Pienet yhteiset jutut tuppaa välillä unohtumaan arjen tohinassa. Meillä täällä 3kk ikäiset kaksospojut pitävät äidin ja isin mukavan kiireisinä. Hyvä pysähtyä edes kerran päivässä ja tehdä jotain ei-vauva-aiheista yhdessä. Vaikka näiden pienten kanssa puuhailu onkin ihanaa.

  Kiitos sinulle/teille hyvistä kirjoituksista! Olen seuraillut juttujanne siitä asti kun meille selvisi, että masussa kasvaakin kaksi pientä babyä. Hyvää vertaistukea, vaikkakin yksisuuntaista tässä tapauksessa :D

  Ihanaa joulunodotusta koko perheelle!

  • Hanna sanoo:

   Oi kiitos ihanasta kommentista ja onnea poitsuista! Kyllä se vaan niin on, että vanhemmat tarvii omaa aikaa, muuten lahoo pää aika äkkiä, vaikka ihania ja rakkaita vauvoja onkin. Mut ees hetken silloin tällöin :)

   Ihanaa joulunodotusta teillekin!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.