ÄITIYSPAKKAUS 2015 - YES PLEASE! - soppaa ja sirkushuveja

ÄITIYSPAKKAUS 2015 – YES PLEASE!

Olen ihan virallisesti mammautunut, nimittäin odotin muiden möhömahojen lailla tietokoneen äärellä kuola valuen uuden äitiyspakkauksen julkistamista tänään aamulla. Mammaryhmässämme buuattiin kilpaa Huomenta Suomelle, jossa pakkaus piti julkistaa ja lopulta näytettiin vain laatikkoa ja makuupussia. Unohtakaa uskonnolliset lahkot – liittykää mammaryhmään! Siinä on yhteisöllistä hurmosta kuulkaa kerrakseen. Sisältö jakoi mielipiteitä, kuten kaikki asiat aina, mutta henkilökohtaisesti tykkään tästä uudesta pakkauksesta ja sen sisällöstä kovasti.

Mielipiteensä saa toki aina sanoa, mutta kyllä mulla nousee niskavillat pystyyn aina kun luen äitiyspakkausta mollaavia tekstejä. Se on herranjumala ILMAINEN. ÄLÄ OTA SITÄ JOS ET TYKKÄÄ. Itse otan kiitollisena vastaan kyllä kaiken avun mitä tarjotaan (vaikka nyt tässä itsekin ruodin pakkauksen sisältöä).

Meillähän on sellainen vähän huonosti suunniteltu ajoitus näiden beibien kanssa, että pakkausta pitää hakea viimeistään huhtikuun alussa – eikä mitään takeita tuon uuden pakkauksen saamisesta ole. Vanhat pakkaukset nimittäin tietenkin jaetaan ensin loppuun. Ja sekös nyt jännittää, viime vuoden pakkaus ei nimittäin puhuttele meikäläistä lainkaan samalla tavalla kuin tämä uusi.

Kuvat: Kela & Annika Söderblom / Nana Uitto

Kuvat: Kela & Annika Söderblom / Nana Uitto

Uusi pakkaus sisältää yli 50 vauvaperheelle tärkeää tuotetta. Suurin osa on vaatteita ja tänä vuonna on panostettu erityisesti kietaisubodeihin yleisön pyynnöstä. Sävymaailma on monien mielestä kovin poikamainen, itse kyllä voisin pukea noista jokaisen vaatteen myös sille pikkuprintsessalle. Jostain syystä tuo vaaleansininen toppahaalari ei ole lainkaan mun makuuni, mutten ole oikein tykännyt aikaisempien pakkaustenkaan haalareista.

Tuttipullo on jäänyt pakkauksesta tänä vuonna pois ja tilalle on tullut nännirasvaa, näin Kelan mukaan kannustetaan imetyksessä. Kestovaipasta olen iloinen – mutta eikö niitä nyt voisi olla muutama, niin kertsivaippailevat perheetkin pääsisivät paremmin homman makuun?

Kuvat: Kela & Annika Söderblom / Nana Uitto

Kuvat: Kela & Annika Söderblom / Nana Uitto

Kaksosperheenähän me saamme valtiolta kolme äitiysavustusta. Olemme päättäneet ottaa vain yhden pakkauksen ja loput rahana. Tuo makuupussi on kuitenkin niin superihana, että ihan vaan sen takia tekis mieli ottaa pakkaus toisellekin muikulle. Mutta sitten jos tuliskin ne viime vuoden pakkaukset niin blaah – se Aappa-pussi ei vaan oo meidän juttu. Pitänee siis nyt pitää peukut pystyssä ja metsästää toista makuupussia kirppareilta – tosin myös se vuosien 2012-2013 siilipussi miellyttää silmää, samoin jotkut oikeasti vanhat retrohelmet.

Ja onhan toi pöllöpotkiskin ihan hullun söpö!

10 Kommentit
 • Riikka sanoo:

  Mustakin tuo uusi äippäpakkaus on ihan super ihana. Jotenkin ärsyttävää kuunella ihmisten valituksia pakkauksesta. Pakkaus on ilmainen ja sitä ei saa muualta kun Suomesta. Plus, jos pakkaus ei miellytä niin miksei pakkausta voi ottaa silloin rahana.

  Tein itse myös postauksen samasta aiheesta.

  • Hanna sanoo:

   Kävin lukemassa sunkin postauksen, aika samoilla linjoilla mennään :)

 • Mä olen ihan liekeissä. Tuo makuupussi etenkin on hienoin aikoihin. Ja haalari ihanan nostalginen. Mutta kyllä mä taidan kuulua vielä tuohon 2014 pakkauksen saaviin. Vaikka miten yritin venyttää…no oikeastaan en osannut päättää. Olen semisti äp-fani, mutta toi edellinen ei vaan iskeny ollenkaan. Etenkään näin loppu”vuonna” kun hyvin sikiävien ystävien ansiosta, on se jo nähty. :D

  Mä luulen et sä saat kyl uuden kun venytät sinne loppuun. Tuplapeukku!

  • Hanna sanoo:

   Joo toi makuupussi, niiiin söpö! Ja joo, sama. Edellinen oli munki mielestä vähän plääh, vaikka kyllä mulle sit sekin kelpaa jos niikseen tulee. Ilmeisesti kuitenkin on hyvät saumat saada toi uusi :) Odotan jo kyllä sitä päivää, kun saa hakea pakkauksen postista ja pääsee hypistelemään, muistan nimittäin elävästi vielä kun mua 13 vuotta nuoremman systerin pakkaus aikoinaan haettiin ja voi sitä fiilistä!

 • Mari sanoo:

  Uudessa pakkauksessa hyvää/kivaa on makuupussi, pussiksi muuntuva toppapuku, kuumemittari, pilvi-yökkäri ja itse laatikko :).

  Mä kyllä aika suuriäänisesti aina kritisoin äp:n sisältöä – en niinkään kuoseja ja värejä, vaan vaatteiden toimivuutta ja kokoja. Itse kun sain aikanaan vuoden 2013 boksin ja sen sisältö jäi säälittävän vähälle käytölle varsinkin sisävaatteiden kohdalla. Ne kun olivat ihan ihmeellisen mallisia; bodyt olivat yhtä leveitä kuin pitkiä ja housut taas vyötäröstä niin väljiiä, että tippuivat kirjaimellisesti lapsen päältä, vaikka koko muuten olisi ollut ok (eikä meidän V ollut mitenkään erityisen hoikka vauva!). Meillä ei myöskään toppahaalari päässyt ikinä käyttöön asti, kun V syntyi tammikuussa ja se olisi ollut sopivan kokoinen kesällä. Siksi pidän tota pussiksi muotoutumista nyt tosi hyvänä kehitysaskeleena.

  Luulen, että teidän on ihan fiksua ottaa vain se yksi pakkaus, katsoa se läpi, löytää omat lempparit ja metsästää niitä sitten lisää kirppiksiltä. :)

  • Hanna sanoo:

   Aijaa – jännä nähdä minkä mallisia nää meidän muksut on ja jääkö noi sisävaatteet sitten käyttämättä. Mut kivoilta näyttävät :)

   Joo toi pussiutuminen on hieno ominaisuus haalarissa, mutta jotenkin toi haalari ei miellytä mun silmää muuten lainkaan.

   Ja kyllähän me vaan yks pakkaus otetaan. Katellaan sit mitä pitää alkaa metsästämään :-P

 • Meiltä taitaa löytyä se siili makuupussi vielä jonkun kaapin perukoilta, minimies kun ei oikein ollut pussimiehiä ;).

  • Hanna sanoo:

   Niin eihän sitäkään tiiä etukäteen, mutta jotenkin kuvittelisin meidän noita pusseja kyllä käyttävän. Se siili on tosiaan söpö, mutten oo vielä päättänyt onko tarpeeksi söpö :P

 • Mari sanoo:

  Vinkki: noi makuupussit on kuulemma aika helppo ”päällystää” uudestaan! Eli eti kirpulta joku vanha makuupussi, kaupasta kiva kangas ja lähipiiristä joku käsityötaitoinen, ja johan on magee pussi myös toiselle muikulle :). Googlettamalla löytyy blogeja, joissa opastetaan, miten äp-makuupussin tuunataan.

  • Hanna sanoo:

   Mulla alkaa olee tässä aika monta ompeluproggista jonossa – enää pitäis hakea kone varastosta ja sit viel pitäis muistella, että mitenkäs sitä käytettiinkään :D

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.