Äitiyspakkaus 2016 - Soppaa ja sirkushuveja

AJATUKSIA ÄITIYSPAKKAUKSESTA

 

Äitiyspakkaus, kela, Soppaa ja sirkushuveja

Jaakko ja äitiyspakkaus 2015 / Soppaa ja sirkushuveja

äitiyspakkaus 2015

Vuoden 2016 äitiyspakkaus julkistettiin eilen. Pakkaus herättää aina kovasti tunteita varsinkin raskaana olevien keskuudessa ja muistan itsekin miten sitä viime vuonna jännitti!

Me otimme vuosi sitten vain yhden pakkauksen ja olen ratkaisuun varsin tyytyväinen. Kaksosperheet ovat oikeutettuja kolmeen äitiysavustukseen, joten kaksi avustusta saimme rahana. Ostimme rahalla Tulan ja pinnasängyt käytettynä. Meillä oli laskettu aika kesäkuun alussa ja halusin nimenomaan vuoden 2016 pakkauksen, joten odottelin, kunnes vanhat pakkaukset oli jaettu loppuun ennen kuin hain omaani. Avustus tulee hakea kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa ja viime vuonna edellisvuoden pakkaukset jaettiin loppuun maaliskuun aikana.

Yhden pakkauksen taktiikka toimi meidän tapauksessamme hyvin. Halusin pakkauksen pääosin sen fiiliksen takia, jonka arvasin tulevan pakkauksen tuotteita läpi käydessä. Ja olihan se ihanan kutkuttavaa! Pakkaus sisältää paljon kaikkea tarpeellista, mutta aika vähälle käytölle sen sisältö meillä kuitenkin lopulta jäi. Potkuhousuja emme oppineet ikinä Muikuille pukemaan, mutta sen sijaan perusbodyt ja yöpuku ovat olleet ahkerassa käytössä. Makuupussia ei olla käytetty ollenkaan (vaikka se onkin ihana!), eikä toppapukua. Villahaalari taas oli päällä joka päivä kovimpien pakkasten aikaan. Kestovaippa, nännivoide, kuumemittari, kynsisakset, pussilakana ja purulelu tulivat käyttöön, kylpyveden lämpömittaria kokeiltiin kerran.

Tässä vielä suosikkini uudesta äitiyspakkauksesta!

äitiyspakkaus 2016

 

Kuvat Kelan sivuilta

 

Pakkauksen sisältöä on kovasti kritisoitu taas poikamaiseksi, mutta kyllä mä voisin pukea tyttärenikin noihin sinisävyisiin vaatteisiin. Mielestäni tänä vuonna makuupussi on erityisen ihana, samoin pussilakana. Purulelu on vaihtunut uniriepuun, mikä on mielestäni kiva muutos. Olgan lahjaksi saama riepu on muodostunut tärkeäksi unikaveriksi. Pakkauksen kestovaippaa olemme tykänneet käyttää, mutta pakkauksessa saisi olla niitä pari enemmänkin. Kurkkaa koko pakkauksen sisältö Kelan sivuilta.

Millaiselle käytölle teillä äitiyspakkauksen tuotteet pääsivät? Mitkä oli suosikkeja? Entä millaisia ajatuksia vuoden 2016 pakkaus herättää?

4 Kommentit
 • Terhi | Äiti ja melukylän lapset sanoo:

  Aika samat oli omat lempparini tuosta uudesta pakkauksesta. :)
  Me otettiin Hugolle pakkaus ja käyttöön on päässyt. Toppahaalarista tykkään todella sen vuoksi kun siitä saa pussimallisen, muuten se olisikin jäänyt käyttämättä. Vaan muutama juttu on jäänyt käyttämättä vuoden 2015 pakkauksesta (puolipotkarit ja kokopotkarit lähinnä. Keltaiset potkarit oli kyllä käytössä, niistä tykkäsin).

  • Hanna sanoo:

   Ne keltaiset oli meilläkin muutamasti käytössä, ne on tosi kivat kyllä. Ei vaan sitten oltu potkuhousuihmisiä :)

 • Jenni Silvennoinen sanoo:

  Miksi ihmeessä kaksoset saavat kolme pakettia? :D

  • Hanna sanoo:

   Se on niitä harvoja etuuksia, joita monikkoperheet saavat. Ensimmäisestä lapsesta tulee yksi avustus, toisesta kaksi, kolmannesta kolme – eli kolmosperheet saavat kuusi avustusta.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.