BACK TO SCHOOL - soppaa ja sirkushuveja

BACK TO SCHOOL


Lämpimästi tervetuloa opiskelijaksi Haaga-Helian ja Sanoma Media Finlandin yhdessä järjestämään Ruokajournalismin opintokokonaisuuteen.

Olen opiskellut elämässäni 18 vuotta. Olen valmistunut lukiosta, ammattikoulusta ja ammattikorkeakoulusta. Kun vihdoin ja viimein sain paperit ulos Haaga-Heliasta vuonna 2011, olin melko varma että koulunpenkille meikälikkaa ei enää saa. Mutta sitten ruoanlaitto ravintolakeittiössä alkoi menettää hohtoaan ja huomasin harkitsevani jonkinlaisia journalismiopintoja. Olinhan jo pitkään haaveillut ruokatoimittajan työstä. Suunnitelma kuitenkin lykkääntyi ja lykkääntyi, löysin itseni aina uudenlaisten haasteiden parista ja opiskelulle ei tuntunut olevan aikaa.

Ja sitten tulivat vauvat. Ja sitten törmäsin uutiseen, jossa kerrottiin uudesta, ensimmäistä kertaa järjestettävästä täydennyskoulutuksesta: ruokajournalismin opintokokonaisuus järkättäisiin nyt syksyllä. Muistan sen tärisevän fiiliksen uutista lukiessani, lähetin Jaakolle heti linkin messengerissä. Hän vastasi ehkä kymmenellä huutomerkillä. Tää olis niiiiiin mun juttu! Oli sanomattakin selvää, että haen – järjestetään sitten lastenvahdit mikäli Jaakko on töissä luentopäivinä, jos vaan sisään pääsisin.

Ja pääsinhän minä! Olen yksi niistä 21:stä onnekkaasta, ketkä astelevat loppukuusta Hotelli- ja ravintolamuseon ovista sisään ja suorittavat tämän ensimmäistä kertaa ikinä Suomessa järjestettävän opintokokonaisuuden. Luvassa on mm. luentoja ruokatrendeistä ja reseptien kirjoittamisesta sekä workshoppeja teemoinaan luova kirjoittaminen ja ruokakuvaus. Uskon saavani arvokasta tietoa, inspiraatiota, uusia ystäviä ja toivon mukaan jalan oven väliin mammaloman jälkeisiin työkuvioihin – myös Jaakko haaveilee voivansa olla hetken kotona Muikkujen kanssa ennen päiväkotiuran alkua.

Ja tiiättekö mitä odotan myös kovasti! Penaalin ja koulutarvikkeiden ostoa! Siinä oli aina jotain sellasta omanlaistaan jännitystä ja hohtoa. Harmi vaan, ettei enää ole Tiimarin kuvastoa, johon merkitä millaiset kynät ja kumit tälle lukukaudelle on saatava..

PS. Ei muuten ole enää koko Tiimaria (paitsi Kouvolassa!). Mistä siis tällainen innokas koululainen saa ne siisteimmät vihkot ja viivottimet?

12 Kommentit
 • Heidi K. sanoo:

  Onnea!

  Uusi Tiimari on kauppa nimeltä Tiger.

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

 • Kati sanoo:

  Ording och Reda👍, vai mikä se oli…😄

 • Minna sanoo:

  Aivan mahtavaa! Törmäsin tuohon samaan koulutukseen, joka vaikutti kyllä supermielenkiintoiselta! Toivottavasti koulutus on antoisa ja inspiroiva! Onnea!

 • Mirva sanoo:

  Aivan mielettömän ihana mahdollisuus! Tää antaa itsellenikin toivoa siitä että uusia mahdollisuuksia tulee eteen kunhan uskaltaa ja pitää silmät auki.
  P.S. Muista olla se opettajia haastava ja paljon vaativa oppilas. Älä päästä niitä helpolla.
  P.S. Se paras penaali on sellainen jossa on niitä salalokeroita!

  • Hanna sanoo:

   Nimenomaan näin :)
   Ai vitsi ne salalokerolliset penaalit oli kyllä siistejä. Saiskohan sellaisia enää mistään :P

 • Nelli sanoo:

  Kuulostaa huipulta! Onnea!

 • aleksi sanoo:

  mitä jos tulee ongelma että oot kirjottanut paljon enemmän ruuasta ja tehnyt sen kanssa hommia kun opettajat? se voi olla niin :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.