BLOGIRINGIN JOULUKALENTERIN 18. LUUKKU: OMENATUIKUT - soppaa ja sirkushuveja

BLOGIRINGIN JOULUKALENTERIN 18. LUUKKU: OMENATUIKUT

_c_joulukalenteri2015_

Omenatuikut / Soppaa ja sirkushuveja

Tässäpä ihana vinkki vaikka joulupöytään koristeeksi ja tunnelmaa tuomaan. Törmäsin tuikkuomenoihin taannoin Viisikko -blogissa ja niitä onkin askarreltu jo muutamaan otteeseen nyt kun ne joulunpunaiset omenat ovat kaupan vihanneshyllyn valloittaneet. Maun vuoksi en niitä osaa ostaa – tykkään enemmän pureskella hapokkaita omenia. Mutta kauniita ne ovat, sitä ei käy kieltämään, ja siksipä oivallisia juuri tähän tarkoitukseen.

Omenatuikkuja varten tarvitsen vain omenia, tuikkuja, pienen veitsen ja lusikan. Poista omenasta kanta ja tarpeen mukaan leikkaa omenaa tasaisemmaksi, jotta se pysyy tukevasti pöydällä. Leikkaa sitten veitsellä tuikulle sopivan kolon ääriviivat ja kaiverra lusikalla loppuun. Aseta tuikku koloon, valmis! Omenatuikku säilyy pari päivää huoneenlämmössä.

***

Blogiringin bloggaajien yhteinen joulukalenteri löytyy täältä! Alkukuusta luukku aukeni myös ruokablogini puolella, josta löytyy resepti maailman parhaisiin piparkakkuihin. Eilen Mehukekkerit -blogista löytyi herkullinen tee se itse -joululahja ja huomisen luukusta vastaa Prinsessakeittiö.

6 Kommentit
Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.