ENSIMMÄINEN VUOROKAUSIKÄYRÄ - soppaa ja sirkushuveja

ENSIMMÄINEN VUOROKAUSIKÄYRÄ

Rakas ruokapäiväkirja..

Tänään oli eka päivä, jolta kirjasin ylös verensokeriarvot ennen ja jälkeen jokaisen aterian. Neljän päivän paastoarvot mittasin tuossa pari päivää sitten ja luvut olivat vohveli-iltaa seurannutta 5,6:sta lukuunottamatta kaikki 5,0. Ja raja-arvohan on 5,5 eli hyvin menee!

Aamupala / Soppaa ja sirkushuveja

Aamupaasto oli tänään 5,1. Jaakkokin heräsi vapaapäivänsä kunniaksi mun kellon soittoon ja ahkeroi meille aamupalaksi kupposet kahvia, ruisleivät sekä pikkukipot kreikkalaista sitruunajogurttia myslillä ja pakastemarjoilla. Tuntia myöhemmin verensokeri näytti 6,0. Näiden aterioiden jälkeisten arvojen tulee olla alle 7,8 ja neuvolaan on otettava yhteyttä, mikäli se toistetusti ylittyy. Voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että loppupäivänkin aterioiden jälkeiset numerot olivat vallan mukavia ylöskirjattavia.

lounas / Soppaa ja sirkushuveja

Töissä vetäisin lounaaksi lähi-ässän palvelutiskin valmista savulohisalaattia (salaatti, savulohi, kurkku, punasipuli, kananmuna) avocadolla tuunattuna sekä palan varrasleipää sulatejuustolla. Arvo ennen lounasta 4,7 ja tuntia myöhemmin 4,9.

Iltapäivästä ehdin pyörähtää kotona appelsiinin syömisen verran ennen kiiruhtamista monikkoperheiden synnytysvalmennukseen. Kotiin ajellessa repsikan paikalla istui yks persiiseen ammuttu mamma, jolle mikään miekkosensa ehdottamista iltapalavaihtoehdoista ei kelvannut. Sitä suututti, kun ukko oli mussuttanut pipareita sen nenän edessä ja ehdotteli ruoaksi ranskalaisia ja nakkeja, vaikka terveellisesti pitäs syödä nii! Kiukkumuijan verensokerit näyttivät 4,2 ennen iltapalaa. Yhtä jauhelihasalaattiannosta (jauheliha, salaatti, kurkku, paprika, tomaatti, fetajuusto, chilimajoneesi) myöhemmin tunnin kuluttua luku oli 5,1.

Eli ihan jees päivä noiden numeroiden suhteen. Vähän nätimmin olisin toki voinut iltasella käyttäytyä.

PS. On muuten pöljää, ettei neuvolasta saanut noita mittaukseen tarvittavia neuloja ja liuskoja kuin muutaman hassun. Nyt ne liuskat on loppu ja lisää pitää hakea omahoitotarvikkeiden jakelupisteestä Kivelän sairaalasta. Miks kaikesta pitää tehdä niin hankalaa?

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.