ERÄS KARKULAINEN - soppaa ja sirkushuveja

ERÄS KARKULAINEN

Konsta karkulainen / Soppaa ja sirkushuveja

Tää tyyppi tässä kuvassa on Konsta. Konsta on nyt kolmena edellisenä iltana lähtenyt karkuteille. Jos häneltä kysytään, niin hän on vain käynyt tutustumassa uuteen reviiriinsä. Ei hätiä mitiä. Ihan turhaan se mutsi vollottaa kotona hysteerisenä.

Eilen tyyppi onnistui pönkemään lukitsematta jätetyn takaoven raolleen ja kävi puolen tunnin lenkillä. Samalla toki toinenkin kissa kävi pikku happihyppelyllä. Toissailtana Konsta karkasi hihnasta – ei ollut toi lieassa oleminen ihan mieluista. Kissaa läheisen talon pihalta houkutellessamme onnistuimme myös laukaisemaan jonkun sortin liiketunnistimen ja saimme raivoisan isännän poliisilla uhkailut ja ”häipykää hetimmiten” -karjunnat peräämme. Ainakin tiedetään nyt, että keneltä naapurilta ei lähdetä sokeria lainaamaan. Varmaan rankka elämä.

Jaakko suunnittelee kissojen kaulapantoihin GPS-tunnistimia. Toisaalta olisi ihan kiva päästää tyypit välillä ulkoilemaan, mutta kaikki naapurit eivät välttämättä pitäisi pihoillaan hiippailevista kissimirreistä ja meneehän tuossa suht vilkas autotiekin vieressä. Aina sitä olisi huolissaan. Ja aina sitä saisi olla päästämässä ulos ja päästämässä sisään.

Kissaluukku oveen? Kanaverkosta aitaus pihalle? Mitenkäs muualla rivitalokissojen ulkoilu on järjestetty?

9 Kommentit
 • Tiiana sanoo:

  Näillä kulmilla on ihmiset alkaneet kiikuttamaan kaikki vapaana liikkuneet ja kiinni saadut eläinsuojelun hoiviin. En vapaana päästäisi kulkemaan enää. Onneksi omalle kelpaa valjaat+5m flexi pyörivässä pyykkitelineessä, kesällä hilluu siellä aamusta iltaan pensaiden juuressa köllien.

  • Hanna sanoo:

   Juu ei niitä varmasti vapaasti kulkemaan voikaan päästää. Pitää koittaa heitä totuttaa valjaisiin, ainakin pantaan tottuivat nopeasti. Tuo pyörivä pyykkiteline on hauska idea.

 • Saara sanoo:

  Suosittelen aitausta – on ihan kamalan surullista työmatkoilla nähdä, kun karvatassuisia vainajia makaa tienposkessa. Lakikin taitaa edellyttää, että kissat pidetään joko hihnassa tai aitauksessa. Semmonen ulkoiluaitaus on kohtuullisen helppo tehdäkin!

  • Hanna sanoo:

   No aivan – eihän mulle edes tullut mieleen mitään lakipykälällisiä pointteja asiaan, oot varmaan oikeassa. Vitsi kun olis isompi piha niin tuo aitaus olis ehdoton ykkösvaihtoehto.

 • Anne-Maria sanoo:

  Tervetuloa taloon Konsta! Kyllä tänne kissoja ja koiriakin mahtuu. Meilläkin oli ihana Leevi-kissa, josta jouduimme luopumaan muutama vuosi sitten. Sekin karkasi kun silmä vältti, mutta tuli yleensä vauhdilla takaisin ja mamman luo turvaan. Me pidettiin Leeviä takapihalla valjaissa. Se toimi suht hyvin, mitä nyt sekoili tuolien ja pöydän jalkojen kanssa.

 • Päpä sanoo:

  Ulkoiluhäkki? Se kannattaa suunnitella huolella että on kiipeilymahdollisuuksia ja kivoja tasoja, kulku sisältä kissanluukusta, talvinen lumien putoamissuunta huomioitu ym.
  Esim tässä luettavaa http://www.kissojensuojelu.fi/ulkoilutilan-rakentaminen/

  • Hanna sanoo:

   Kiitos linkistä, pitää tutustua ajan kanssa =)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.