HMP:N PERHEVALMENNUS - soppaa ja sirkushuveja

HMP:N PERHEVALMENNUS

Tiedättehän ne elokuvien synnytysvalmennukset? Maataan ringissä joogamatoilla tulevien isien syleissä ja harjoitellaan sitä synnytyshengitystä.

Voin kertoa, ettei se nyt oikeessa elämässä ihan niin mene. Osallistuimme nimittäin Helsingin Seudun Monikkoperheet ry:n järjestämään perhevalmennukseen tällä ja viime viikolla Naistenklinikalla. Valmennus oli mielenkiintoinen ja ehdottomasti hyödyllinen, vaikka jäinkin kaipaamaan synnytysosastolle tutustumista ja vaikkapa juuri niitä hengitysharjoituksia. Tai vielä parempi: synnytyslauluharjoituksia.

Ensimmäisellä kerralla käsiteltiin nimenomaan synnytystä. Paikalla oli lääkäri ja kätilö kertomassa tilastotietoa ja ihan käytännön asioita. Tiesittekö, että noin puolet kaksossynnytyksistä tapahtuu alakautta ja puolet sektiolla? Tai että noin puolet kaksosista syntyy ennen raskausviikkoa 37 ja puolet sen jälkeen? Tai että yleisestä harhaluulosta poiketen vain ihan murto-osa kaksossynnytyksistä menee niin, että A-vauva syntyy alateitse ja B-vauva leikataan? Nyt olette taas hitusen viisaampia, olkaa hyvät vaan.

Kätilö kertoi myös erilaisista kivunlievityskeinoista, joita Naistenklinikalla on käytössä. On japanilaista kidutuskampaa ja jäisiä kaulimia (!!!).. On akupunktiota ja aquarakkuloita. Sitten on tietysti spinaalia ja epiduraalia. Voin tehdä näistä erikseen postauksen jossain vaiheessa. Itseäni kiinnostaisi vuokrata Tens-laite, jos alkaa näyttämään siltä, että alatiesynnytykseen päästään. Tällä hetkellähän A-vauva on tukevasti perätilassa ja taidan päätyä sektioratkaisuun, mikäli tyyppi ei heitä itseään ympäri..

Toisella valmennuskerralla aiheena oli monikkoarki ja kokemuksiaan jakamassa oli paikan päällä muutama kaksosvanhempi. Myös Imetyksen Tuki ry:stä oli henkilö kertomassa yhdistyksen toiminnasta ja vähän ehdimme jutella hänen kanssaan myös itse imetyksestä. Oli tosi mielenkiintoista kuulla monikkoperheiden arjesta ja saada ihan käytännön vinkkejä eloon niin vastasyntyneiden kuin taaperoidenkin kanssa. Vaikka eipä me voida tuota tulevaisuutta kauheasti suunnitella etukäteen, katsellaan sitten millaisia pikkudemoneita nää kullanmurut onkaan.

Yksi asia jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen, nimittäin puolisosta kiinnipitäminen ja yhteen hiileen puhaltaminen. Vaikka sitä siinä univeloissaan ajattelisi toisen olevan ihan kakkapää pösilö, niin pitäisi koittaa muistaa, että se on vaan väsymys ja hormonit. Me taidetaan tehdä Jaakon kanssa sellainen avioehto, että vaikka kävisi mitä, niin vauva-aikana ei erota. Ja kyllähän me niin hyvä tiimi ollaan, etten moisia erojuttuja edes osaa pelätä. Mutta jos noin niinkuin varuiksi.. Sillä jos mä nyt olen jo välillä sekopäinen hormonihirviö niin ties millaiseksi sitä sitten imetys- ja tuoreäitiyshöyryissään muuttuukaan. Kääk.

Naistenklinikka / Soppaa ja sirkushuveja

Ja koska mulla ei ole mitään kuvia itse valmennuksesta, niin tässäpä kuva Naistenklinikasta. Toivottavasti noista pääovista ei vielä pariin kuukauteen marssita sisään.

4 Kommentit
 • La fille du vent sanoo:

  Iso peukku Tensille! Myös guasha (se kampa) ja akupunktio toimii :)

  • Hanna sanoo:

   Se guasha kuulostaa jotenkin superkreisille. Mutta eiköhän siinä tilanteessa kokeile vähän mitä vaan! Akupunktio kyllä kiinnostaa ehdottomasti, tosin kaikilla kätilöillä ei sitä koulutusta ole.

 • Mirva sanoo:

  Moro!
  Itellä supistuksiin autto kaikista parhaiten lantion pyörittely seisaalteen johonkin käsillä nojaten. Ja kunnolla hengittäminen, ulos hengittäen samalla erinäisiä syviä vokaaleja laulaen:D. Synnytyslaululle olin ennen naureskellu, mutta sitten olikin tosi hyvä homma! Ite pärjäsin pelkästään sillä. Olin hengittelyä kyllä etukäteen paljon opiskellu (Malla Rautaparta: Raskaus, synnytys, äitiys, kandee tsiigaa, paljon asiaa luonnonmukasista kivunlievityshommista ja synnytyksestä yleensä.). Supistuksiin kannattaa vaan heittäytyä, lopulta kuitenkin tuloksena on vauva, tai siis teillä kaks! Voimia loppuraskauteen!

  • Hanna sanoo:

   Heippa, ja kiitos kommentista! Tuota lantion pyörittelyä suositeltiin myös mammapilateksessa, kiitos muistutuksesta. Ja pitää ehdottomasti tutustua tuohon mainitsemaasi kirjaan :)
   Totta tosiaan, kyllä se lopputulos palkitsee!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.