JUMPPA - ÄIDIN JA VAUVOJEN YHTEINEN HARRASTUS - soppaa ja sirkushuveja

JUMPPA – ÄIDIN JA VAUVOJEN YHTEINEN HARRASTUS

vauvajumppa, Kirppanat / Soppaa ja sirkushuveja

vauvajumppa, Kirppanat / Soppaa ja sirkushuveja

vauvajumppa, Kirppanat / Soppaa ja sirkushuveja

vauvajumppa, Kirppanat / Soppaa ja sirkushuveja

Sivuaskel risti! Haara-perus, hyppy! V-askel ja kymmenen punnerrusta!

Meillä on näin tiistaisin aina Muikkujen kanssa ihan omat menomme. Suuntaamme Herttoniemen kirkolle, jossa Kirppanat pitää vauvajumppaa eri ikäisille beebiksille ja heidän äideilleen.

Täytyy myöntää, että ennen ensimmäistä jumppakertaa kuvittelin vauvajumpan ihan erilaiseksi kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Että vähän vauvojen kanssa siinä pelleillään, ei tuu varmasti ees hiki. Mutta tää mammahan on ihan hiessä jo siinä vaiheessa, kun olen saanut vaihdettua omat vaatteeni, roudattua molemmat vauvat ja hoitokassin jumppasaliin ja riisuttua Muikuilta päällisvaatteet.

Ja sitten vasta aletaan jumppaamaan! Alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntoa vauvojen kanssa ja ilman, joskus leikitetään vauvoja ja lopuksi venytellään. Missä vaiheessa tahansa on ok kaivaa rinta tai pullo esiin ja ruokkia lapsi. Tai vaihtaa vaippa. Jumppa on vauhdikasta, mutta ohjaaja on ottanut huomioon lähimenneisyydessä olleen raskauden ja synnytyksen – esimerkiksi vatsalihasliikkeitä ei ensimmäisinä jumppakertoina tehty lainkaan. Vauvat kikattavat ja nauttivat silminnähden tunnista. Toki joku joskus hermostuu, mutta ketäs se haittaisi. Lopputunnista yksi jos toinenkin mukula sammuu jumppamatolle. Rankkaa tuo urheilu.

Kaksosten kanssa näihin aktiviteetteihin lähteminen on toki oma prosessinsa, mutta en ole kokenut sitä mitenkään liian haastavaksi. Äitikollegoita voi pyytää pitämään yhtä vauvaa sillä aikaa silmällä, kun hakee toisen vaunuista ja jumppaohjaaja ottaa toisen vauvan alkulämmittelyihin mukaan. Meidän jumppahommia on huomattavasti helpottanut myös se, että Olga on joka kerta nukahtanut ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, joten käytännössä olemme jumppailleet Hugon kanssa kahdestaan. Hugo pitää kaikista liikkeistä, joihin hän pääsee mukaan. Yksinään jumppamatolla hengailu on pikkuherran mielestä vähän tylsää.

Kirppanoilla on laaja tuntivalikoima odottaville ja synnyttäneille äideille, vauvoille sekä taaperoille. Kävin raskausaikana mammapilateksessa, josta tykkäsin kovasti. Pitäisköhän meidän seuraavaksi kokeilla vauvajoogaa vai vauva-afrotanssia..

Jumppakausi saatu Kirppanoilta bloginäkyvyyttä vastaan
7 Kommentit
 • Terhi | Äiti ja melukylän lapset sanoo:

  Kuulostaa niin kivalta. :) Harmi kun meilläpäin ei järkätä mitään tämmösiä. :/

 • Veera sanoo:

  Just tuskailin uudessa blogissa (veerarusanen.com) miten ehtis harrastaa liikuntaa. Ehkä meen tonne yksivuotiaan kanssa. Mua vaan aina epäilyttää kaikki kirkon toiminta kun en jaksais mitään jeesusläppää, mutta ehkä tää Kirppanat ei ole uskonnollinen ryhmittymä?
  Tiesitkö, että niitä vatsalihaksia (pitkiä) ei pidä treenata ollenkaan ennen kuin lihakset ovat palautuneet paikoilleen ja siihen menee kuukausia, jopa vuosi.

  • Hanna sanoo:

   Ei oo jeesusläppää eikä mitenkään kirkkoon liittyvää toimintaa – pelkästään kirkon tiloissa tapahtuvaa.
   Ja joo tiesin :) Sitä erkaantumaa tuolla kans testattiin ekalla kerralla, mulla hyvin palautuneet. Hassua kyllä, ettei siitäkään mitään puhuta esim. jälkitarkastuksessa..

 • Milja sanoo:

  Meinasin itsekin tulla tuolle tunnille, mutta päädyin sittenkin saman firman pilates-tunneille Pitskuun :) Ihanan rentoa mutta tehokasta meininkiä! Pilateksessa ehkä sekin hyvä puoli, että keskitytään lähinnä lantionpohjanlihakseen ja vatsalihaserkauman kuromiseen.
  Hauskoja jumppatunteja teille! :)

  • Hanna sanoo:

   Ai vauvojen kanssa pilatesta? Miten se käytännössä menee? Kuulostaa kyllä järkevältä treenata synnytyksen jälkeen juuri noita alueita kropasta :)

   • Milja sanoo:

    Jumppapatjalla lähinnä maaten tai konttausasennossa aktivoidaan lantionpohjanlihas ja tehdään erilaisia liikkeitä käsillä ja jaloilla. Vauvat makoilee suurimman ajan vieressä ja sit joskus masun päällä. Ja seisoen tehtävissä liikkeissä vauvat toimii sit lisäpainoina :) Eihän siinä kovin hiki tule, mutta kyllä tuntuu vatsassa, että treeniä on tehty :D

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.