KAKSOSET ON PERSEESTÄ! - soppaa ja sirkushuveja

KAKSOSET ON PERSEESTÄ!

kuvakaappaus iltasanomat.fi

– En kyllä toivo rehellisyyden nimissä kenellekään kaksosia, se on ihan perseestä.

Näin toteaa ex-alppitähti Kalle Palander Iltasanomien artikkelissa ja ilmeisesti myös uudessa hänestä kertovassa kirjassa.

Mitäs vit*ua Kalle?

Miltähän mahtaa herran kaksosista tuntua, kun joskus isompana lukevat isin kirjan.. Siinä ei paljon enää auta korulauseet kotona olemisen makeudesta kun tuollaisen sammakon on suustaan päästänyt.

Mä kyllä toivon kaksosia vaikka kaikille. On ihan mieletön onnenpotku saada lapsi ylipäänsä ja sitten joillain käy vielä niin mahdoton tuuri ja tulee useampi kerralla. En ole elämässäni mistään niin onnellinen kuin lapsistani.

Työnnän kaksosrattaita kaupungilla ylpeydellä. Moikkaan muille kaksosvanhemmille kuin moottoripyöräilijät toisilleen. Katson hymyillen, kun vauvat nappaavat toisiaan kädestä ja silittävät (joskus vähän rajustikin) toisiaan. Millaisia sisaruksia ja ystäviä heistä kasvaakaan! Kaikki hellyydenosoitukset ja hymyt tulee tuplana. Saan mieletöntä voimaa ja vertaistukea uusista rakkaista ystävistäni – toisista monikkomammoista. Elän tosi spesiaalia vauvavuotta enkä vaihtaisi hetkeäkään pois, vaikka välillä väsyttääkin ihan helvetillisesti.

Toki tää kaksosvauva-arki on joskus rankkaa. Mutta että perseestä? Ei ikinä.

19 Kommentit
 • Miikku sanoo:

  Jonkun toisen blogin lukulistalta bongasin tän kirjoituksesi otsikon ja klikkasin katsomaan. Meillä on 3-vuotiaat kaksoset(tyttö ja poika) ja hyvänen aika ,he eivät missään tapauksessa ole perseestä! Olen niin onnellinen että sain kokea myös kaksosten äitiyden. Rankkaahan on toki ollut. Varsinkin ensimmäinen vuosi. Mutta mitään en vaihtaisi pois. On niin ihana seurata kaksosten vahvaa sidettä. Usein juoksevat toisiaan vastaan ja huutavat anna hali yms. Ja äitikin saa suukkoja ja haleja tupla määrin,joskin kyllä niitä uhmakiukkujakin mutta mitä siitä:)
  Lueskelin blogiasi ja ihastuin. Suloiset tuplat teillä. Olette onnekkaita!

  • Hanna sanoo:

   Oi vitsi, tuota kyllä odottaa, kun alkavat enemmän toisensa huomioimaan! Nyt vasta tuijotellaan ja pidetään kädestä. Ja välillä vähän huidotaan ja potkitaan :D
   Kiitos, niin me kyllä ollaan!

 • jenni sanoo:

  Täällä kans ylpeä kaksosten äiti, mistään muusta en voisi onnellisempi enää olla!

 • Essi sanoo:

  Asiaa Hanna <3

 • Liisa sanoo:

  No just! Olipa tosi tyhmästi sanottu Kallelta! 😡 Mä jollain tavalla toivoin salaa kaksosia. Ihailen sun rentoa asennetta kaksosten kanssa.

  • Liisa sanoo:

   Nii.. ja olen tietysti ikionnellinen tuosta yhdestä ainokaisesta ihanasta vauvasta! 😍 Tietenkin välillä on rankkaa, oli sitten yksi, kaksi tai kolme vauvaa, mutta en vaihtais tätä mihinkään!

   • Hanna sanoo:

    Kiitos Liisa :)
    Tottakai on välillä rankkaa, oli sitten kuinka monta vauvaa tahansa. Mutta kyllä tää antaa niin paljon enemmän kuin ottaa!

 • Samaa mieltä kanssasi! Kaksoset ovat etuoikeus, eivät suinkaan perseestä! Kallen kansa olen kyllä samaa mieltä siitä, että helpommallakin voisi päästä! ;)

  • Hanna sanoo:

   Aina varmaan kaikessa vois vähän helpommalla päästä ;) Kyse ei tietty oo siitä.

 • JiiYy sanoo:

  Ehkä Kalle on sanonut tuon töksäytyksensä huumorilla. Ehkäpä hän myös kasvattaa lapsensa ymmärtämään hurttia huumoria – me kaikkihan kasvatamme lapsemme omien mieltymystemme ja elämänkatsomustemme mukaan.

  Vinkkinä äidiltä toiselle – ei kannata lähteä tuolle linjalle että tuomitset muita vanhempia.

  Kyllähän nytkin monet tuomitsevat vaikkapa sinut siksi, että levität netissä kuvia lapsistasi ja ihan samoin jeesustelevat että mitä sinun lapsesi mahtavat aikuisina miettiä siitä, että olet heidän kuvansa julkaissut. (Itse en ole tuota mieltä, mutta monet tuntuvat olevan, ainakin äitiblogien kommenttiboksien perusteella)

  Toki tuo Kallen kommentti on aika törkeä, mutta eipäs nyt lähdetä kiviä heittelemään kun meissä kaikissa kuitenkin on jonkun toisen silmässä vikaa.

  • Saukko sanoo:

   No ei kyllä kuulosta huumorilta ja on ehkä kuitenkin eri asia laittaa lasten kuvia nettiin (he kun kasvavat somemaailman ympäröiminä muutenkin) kun ilmoittaa medialle ettei toivo kenellekään kaksosia. Eikä Hanna kylläkään tuomitse Kallen vanhemmuutta, ainoastaan tuota lausahdusta.

  • Hanna sanoo:

   Kiitos kommentista! Mä pidän itseäni kyllä ihan huumorintajuisena muikkina, mutta tuossa ei vaan ollut _mitään_ hauskaa. Enkä mielestäni arvostele Kallen vanhemmuutta, vaan nimenomaan tuota mautonta kommenttia, jonka hän ”rehellisyyden nimissä” on sanonut.
   Vauvojen kuvien jakaminen ei liity tähän mitenkään – mutta tottakai jokaisella meistä on omat kasvatusnäkemyksensä ja -metodinsa.

   Saukolle myös kiitos kommentista, onneksi suurin osa tuntuu ymmärtäneen tän postauksen pointin :)

   • JiiYy sanoo:

    Avaan vähän tuota kommenttiani ettei se jäisi epäselväksi – se kun on vauvavuoden ja uhmaikäisen aiheuttamissa väsymyshuuruissa kirjoitettu.

    Huumoria on montaa lajia etkä tietenkään ole huumorintajuton jos et jonkun toisen vitsiä ymmärrä. Oma huumorintajuni on sen verran mustaa, että voisin kuvitella jonkin Kallen kommentin kaltaisen möläyksen päästäväni ihan vitsillä sen kummemmin sitä tarkoittamatta. En tunne Kallea tai tämän kommentin kontekstia joten en osaa sanoa miltä taustalta tuo aivopieru on päästetty. Ehkä se on vitsi, ehkä ei.

    Tekstissäsi kerroit oman kokemuksesi kaksosten vanhempana olemisesta olevan erilainen kuin Kallella. Sallithan silti hänellekin mielipiteen, vaikka se ei sinua miellyttäisikään.

    Ja aloitit tekstisi päivittelemällä, miltä Kallen lapsista mahtaa aikuisina tuntua Kallen valinta töksäyttää kaksosten vanhemmuuden olevan perseestä. Ihan samalla tavalla monet päivittelevät äitibloggaajien valintaa julkaista lastensa kuvia netissä ja pohtivat miltä tuo valinta tuntuu kyseisistä lapsista aikuisina. Siksi käytin kuvien julkaisua esimerkkinä tässä, en tarkoittanutkaan että kuvien julkaisu liittyisi mitenkään tähän tekstisi aiheena olevaan vanhemmuuden negatiiviseen kommentointiin.

    Ja minusta tosiaan tuo Kallen lasten tunteiden pohtiminen liittyy hyvin olennaisesti Kallen vanhemmuuteen. Sen takia koen, että haluat tällä tekstilläsi sanoa että Kalle teki vanhempana väärin kun sanoi kaksosten vanhempana olemisen olevan perseestä.

    Hyvä kun näistä asioista keskustellaan! Oma mielipiteeni on, kuten ekassa kommentissani sanoinkin, että muiden vanhempien mielipiteitä tai valintoja ei kannata tuomita. Koskaan ei tiedä milloin itse on tuomittavana.

    Piis änd lööv!

 • Ansku sanoo:

  No hyi Kalle! Olen aina ajatellut, että se on ihan hyvä tyyppi, mutta nyt en enää :D Raskasta voi olla ja välillä kiroaa tätä arkea, mutta en vaihtais <3 Minusta on päinvastoin ihan mieletöntä, että on kaksoset – jotenkin erityisesti se ajatus, että he eivät koskaan tule olemaan yksin on kaikista voimaa antavin..

 • Niina sanoo:

  Mulla myös kaksoset tyttö ja poika 6v. Olen varmasti monta kertaa miettinyt että voisihan tämä helpompaakin olla, mutta että perseestä, ja että ei ikinä toivoisi kellekkään! Kyllä teki pahaa lukea. En voisi ikinä sanoa kellekkään noin, vaikka mulle on näin kyllä sanottu pariinkin otteeseen (”toivottavasti mulle ei tuu kaksosia” jne…). Silloin tuntui pahalta. Nämä lapset on jotain niin mahtavaa vaikka ois kuinka rankkaa. Päivittäin mietin vieläkin, että voiko olla totta että olen saanut nämä kaksi tyyppiä kerralla elämääni. Yhä vaan :).

  • Hanna sanoo:

   Eihän ihmiset sitä aina loppuun asti ajattele, mitä suustaan päästävät. Oon mäkin kuullut, että ”onneks tulee vaan yks” ja vastaavia kommentteja, mutta otan ne kuitenkin vähän eri tavalla kuin tän perseestä-lausunnon. Se on käsittääkseni kuitenkin kirjaan painettu, eli ei mikään huolimaton sutkautus.
   On se vaan mieletöntä: kaks ihanaa! Kerralla! <3

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.