Siinä oli hieman sellaista nuija ja tosinuija -fiilistä, kun starttasimme Veeran ja italiaano-neito Lilyn kanssa auton kohti Kaarinaa. Luvassa oli maalaismeininkiä, grillailua ja Ruisrockia. Suuntasimme siis Turkua päin ja tovin kuluttua tajusimme ajaneemme liittymän ohi. Oh well, päätimme jatkaa vaihtoehtoista reittiä navigaattorin sellaista meille tarjottua ja sattuman kaupalla kurvasimme Katteluksen tilan pihalle Mustiossa kahvittelut mielessämme.

Heti autosta noustessamme meitä tervehti röhkien kolme sikapossua, joita jäimme hetkeksi rapsuttelemaan (alemmassa kuvassa on kylläkin hevonen, toim. huom.). Lilyä vähän kyllä jännitti.

Katteluksen tilalla on hyvin pitkät perinteet maanviljelyssä ja metsänhoidossa, luomuviljelyyn on siirrytty jo 1990-luvun puolivälissä. Tarjolla on ruoka- ja ohjelmapalveluja, hyvänolon hoitoja sekä vuokrattavia kesämökkejä.

Maalaistunnelmaa ihastellen köpöttelimme kahvilaan, jonka yläkerrassa sijaitsevaan puoti Onnenkanttiin piipahdimme myöskin. Myynnissä oli erilaisia luonnontuotteita, käsitöitä (mm. noita skidisti pelottavia nukkeja) sekä lähiseudun tuotteita. Nautimme kahvit ja palan mehevää ranskalaista suklaakakkua aurinkoisella terassilla. Hinnat olivat kyllä niin kuin stadissa ikään – kaksi kuppia suodatinkahvia ja yksi pala kakkua yhteensä 12 euroa. Auts.

Virkistävän breikin jälkeen jatkoimme kohti Kaarinaa vielä muutaman kerran risteyksestä ohi ajaen. Mutta mihinkäs sitä olisi kiire kauniina kesälauantaina näin hemaisevassa seurassa? Eksyminen, suosittelen. Elämä on heti vähän jännempää.

Katteluksen tila

Kattelus 17, Mustio (Raasepori)