KÄNNYKKÄKUVIA RIIKASTA - soppaa ja sirkushuveja

KÄNNYKKÄKUVIA RIIKASTA


Huhhuh mikä päivä takana. Heräsin ”aamulla” klo 03:36 herätyskelloni piipitettyä jo kuuden minuutin ajan Jaakon lapsuudenkodin huoneen lattialla. Lähmin hieman dödöä kainaloon ja puuteria poskiin ja hyppäsin taksiin kohti lentokenttää. Vajaan tunnin lento Riikaan sujui hyvin ja hotellilla saimme laukkumme jemmaan. Siinä oli sitten hieman odottelua, kun ohjelmamme alkoi vasta kymmeneltä, mutta ratkaisimme ongelman syömällä aamupalaa ja shoppailemalla paikallisessa Stockmannin Herkussa.

Päivän ehdottomasti mielenkiintoisin kohde oli Latvian kansallismuseo, jossa kiersimme oppaan kanssa lähes kahden tunnin ajan ja hyvin olisi voinut kierrellä pidempäänkin. Viime vuonna suuren remontin jälkeen uudelleen avattu museo oli upea yhdistelmä vanhaa ja uutta, niin arkkitehtuurin kuin taiteenkin osalta. Lapsiperheiden kannattaa napata matkaan infosta saatava ”family pack”, josta löytyy lapsille mieluista museopuuhaa.

Sitten vuorossa oli mainiota lounasta huonohkolla palvelulla sekä huonohkoa illallista mainiolla palvelulla. Välissä piipahdimme maistamassa raparperiviiniä ja kiersimme jättimäisiä markkinahalleja paikallisen nuoren keittiömestarin kanssa. Ilta päättyi perinteisen latvialaisten alkoholijuoman Riga Black Balsamin merkeissä ennen hotellille paluuta ja sänkyyn kaatumista.

Tämä pressimatka ei ole sujunut ihan kommelluksitta, mutta onneksi seura on ihanaa (mukana on esim. maailman ihanin Aamukahvilla-Henriikka) ja hotelli mainio. Huomenna jatkuu tiukka ohjelma ja palaamme vielä yölennolla takaisin kotimaahan. Nyt vähän unta ja huomiselle tilaukseen aurinkoa!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.