KANTAKAUPUNGISTA ITÄ-HELSINKIIN - soppaa ja sirkushuveja

KANTAKAUPUNGISTA ITÄ-HELSINKIIN

Kuulkaas, etsintä on päättynyt. Lopulta päätimme tinkiä neliöiden sijaan sijainnista ja tartuimme tarjoukseen vuokrakodista itäisessä Helsingissä. Kyllä vain, tästä kantakaupungin lyylistä tulee lähiömutsi 2.0. Enpä olis uskonut.

uusi koti / Soppaa ja sirkushuveja

Uusi kotimme sijaitsee kaupunginosassa, joka olemassa olosta en tiennyt vielä muutama viikko sitten. Tammisalo on saari Herttoniemen, Roihuvuoren ja Laajasalon naapurissa – todellinen pientaloidylli. Me rakennamme kotimme 50-luvun lopulla rakennettuun rivitaloneliöön, jossa asuinneliöitä on nykyiseen asuntoomme verrattuna tuplaten. Saatan siis tarvita karttaa ensimmäisinä viikkoina paitsi keskustaan liikkuessani, myös siellä kodissa navigoidessani.

Täytyy kyllä myöntää, ettei ratkaisu ollut ihan helpoimmasta päästä. Nämä Etelä-Helsingin kadut tuntuvat niin kovin kotoisilta ja pidän siitä, että kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä – ja jossei jaksa kävellä, voi hypätä ratikkaan. Kuitenkin kun plussia ja miinuksia alkoi listaamaan, rupesi se plussapuoli näyttämään melko hyvältä: oma pieni piha (yrttipenkki ja grilli!!), lapsille oma huone, vanhemmille erillinen työhuone, meri takapihalla, leikkipuisto ja päiväkoti kivenheiton päässä, bussipysäkille matkaa 200 metriä… Sitäpaitsi, ainahan sieltä pois pääse, jos ei opi olemaan.

Naureskelimme Jaakon kanssa, että isoin ongelma taitaa tälle lattemammalle olla se kunnollisen kahvilan puuttuminen naapurikorttelista. Ja kas kummaa – samana päivänä entinen kollegani ilmoitti avaavansa kahvilan ihan siihen kävelymatkan päähän. Kahvilan, jossa kuulemma tullaan järjestämään vauvadiskoja. VAUVADISKOJA! MITÄ NE ON?!!

Niin ne asiat vaan järjestyy.

5 Kommentit
 • Sinne vaan rohkeasti uutta elämää perustamaan! Hyvin se aina menee. <3

 • Ellu sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! Tammisalo on aivan ihastuttava paikka. Eikä ole todellakaan kovin ”itä-helsinkiläinen”. Herttoniemen seudun kyllä suurin miinus on (kivojen) kahviloiden puute! Mahtavaa, jos asia korjaantuu Tammisalossa. Toivottavasti tulee postauksia siitä, millainen kaffepaikka sinne on tulossa. :)

  • Hanna sanoo:

   Kiitos Ellu :)
   Juu eiköhän blogiin sitten pukkaa postausta meikäläisten kantakahvilasta!

  • Omppu sanoo:

   No onhan Tammisalo erittäin ”itä-helsinkiläinen”, koska Itä-Helsinki on iso ja moni-ilmeinen alue! Ihan niin kuin länsikin. Ja pohjoinen. Etelä nyt on vähän oma juttunsa. Ja kahvila tosiaan avasi Roihuvuoreen, jee! Toivottavasti saa myös Tammisalosta paljon asiakkaita! :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.