KAUHEE KASA HARSOJA - soppaa ja sirkushuveja

KAUHEE KASA HARSOJA

Harsoja siellä ja harsoja täällä. Kyllä on niin tolkutettu viimeiset kahdeksan kuukautta, että niitä harsoja pitää sitten olla. Kymmeniä. Satoja. Lisää ja enemmän! En vielä näin lapsettomana ilmeisesti voi käsittääkään, millaisen pulaan joutuisin ilman harsoja. Ja koska en käsitä, olen ostanut niitä itse kaksi kappaletta. Toinen on vaaleanpunainen ja toinen vaaleansininen ja niissä on Pupu Tupunoita.

Onneksi avukseni ovat rientäneet lähipiirini äiti-ihmiset. Olen saanut harsoja varmastikin kaksosille riittävän määrän (vai voiko niitä siis olla koskaan liikaa?) lahjoituksina sieltä täältä. Jaakon siskolta saimme harsoja pienen pahvilaatikollisen. Suurin osa niistä on itse ommeltuja ja kovassa käytössä vähän jo harmaantuneita.

Harmaantuneiden harsojen pelastus on tietenkin pesukoneväri. Lähetin Jaakon kauppaan, pyysin keltaista ja turkoosia. Sain kaktuksen vihreää ja fuksiaa. Niillä mennään.

Harsojen värjäys / Soppaa ja sirkushuveja

Tekstiilivärjäystä on tullut harrastettua viimeksi joskus teinarina, kun kaikki farkut piti värjätä mustiksi ja teepaidat batiikkikuvioiksi.

Pesukoneessa värjäys on siis hyvin yksinkertaista, jos kerta angstinen teinikin sen osaa. Tungin koneeseen noin 600 grammaa harsoja, yhden Nitorin väripaketin ja kilon suolaa. Pistin koneen jylläämään 60 asteeseen ja voilà! Valmista.

Harsojen värjäys / Soppaa ja sirkushuveja

Ihan ei keltaisia ja turkooseja tullut, mutta aika kivoja kuitenkin. Jännityksellä odotan, että mitä kaikkea käyttöä näille sitten tuleekaan..

7 Kommentit
 • Mimmu sanoo:

  Ihanan värisiä vaikkei keltaisia ja turkooseja olekaan. Meillä on jättikasa harsoja vaatehuoneessa vauvojen jäljiltä ja nyt koitan keksiä niille jotain jatkokäyttöä. Ehkä talouspaperin korvaavia arkilautasliinoja tai jotain :)

 • Susanna sanoo:

  Ihanan värisiä varsinkin nuo pinkit!! Ja aivan mahtava idea. Ei itselle olisi tullut mieleenkään, mutta tämähän on täydellinen idea, jos saa/ostaa harsoja käytettynä.

  • Hanna sanoo:

   Pinkit on kyl superkivat :) Idean taisin saada meidän mammaryhmästä, joten en kunniaa voi ihan tyystin itselleni ottaa. Näin saatiin kulahtaneille harsoille kyllä vielä rutkasti lisäaikaa!

 • Nelle sanoo:

  Harsot on ihan must. :) Ja sit kun beeb(it) ei niitä enää tarvi, ne käy keittiössä keittiöliinoina ja viinilasien kuivaukseen, juuston tekoon ja no, melkein mihin vaan. Mutta kyl sulle selkiää vielä mihin sä kohta niitä tarttet.

  • Hanna sanoo:

   Juu, eiköhän niille kaikkea käyttöä keksitä :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.