Klippan Triofix kokemuksia puolen vuoden käytön jälkeen

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA KLIPPAN TRIOFIXEISTÄ

Yhteistyössä Klippan

Taitaa olla aika jakaa turvaistuinkokemuksiamme, kun Klippan Triofix Comfort -istuimet on olleet käytössä useamman kuukauden. Autoilusta tuli kyllä hetkessä rauhallisempaa, kun siirsimme lapset pois turvakaukaloista. Turvaistuimesta näkee ulos ja maisemia katsellessa vierähtää tyytyväisinä pidempikin tovi, kun aiemmin hereillä ollessa autoillessa noin 95% ajasta huudettiin.

Klippan Triofix on Suomessa suunniteltu ja testattu turvaistuin 9-36 kiloisille lapsille, jota voi käyttää sekä selkä että kasvot menosuuntaan. Liikenneturvahan suosittelee alle kolmevuotiaiden lasten kuljettamista autossa selkä menosuuntaan ja se olikin meidän kriteereistä ykkössijalla. Klippan Triofix Comforteihin päädyimme turvallisuusseikkojen perusteella, mutta ehdottomasti lisäarvoa toi myös kotimaisuus, helppokäyttöisyys ja tyylikkyys. Myös turvaistuimen pitkäikäisyys painoi vaakakupissa, penkit voi kääntää nassut menosuuntaan, kun toisinpäin ei enää ole mukava matkustaa (kuitenkin aikaisintaan kolmevuotiaina) ja istuimia voi käyttää aina sinne 36:een kiloon asti. Tässä vielä pieni pätkä Folksamin sivuilta tuosta selkä menosuuntaan matkustamisen tärkeydestä: ”Pienet lapset ovat alttiimpia vammoille kolarin sattuessa, koska pienen lapsen pää on iso suhteessa kehoon eivätkä niskan lihakset ja nivelsiteet ole vielä täysin kehittyneet. Selkä menosuuntaan käännetyn turvaistuimen etuna on, että sekä pään että kehon liike hidastuu törmäyksessä ja kalloon ja niskaan kohdistuva rasitus on paljon pienempi kuin lapsen istuessa kasvot menosuuntaan.”

 

Klippan Triofix Comfort -istuimet kiinnitetään autoon irrallisen kiinnitysalustan kanssa, joko isofixeillä tai auton turvavöillä. Jopa minä osaan napsauttaa penkit paikalleen, eli täytyy olla helppoa. Muksujen asentaminen istuimiin sujuu myös leikiten ensimmäisten noin viiden käyttökerran harjoittelun jälkeen, kiristyssysteemi on simppeli, tosin vöiden lukitus vaatii kahta kättä. Olemme ottaneet tavaksi löysätä vyöt ennen lasten pois ottamista, jolloin varsinkin talviaikaan toppavaatteissa olevien pikkueskimoidenkin vöihin kiinnittäminen on iisiä. Skidit myös viihtyvät istuimissa mainiosti pidempiäkin ajomatkoja, myös hereillä, kuten alussa totesin. Comfort-istuimissa on vanhempaan Recline-malliin verrattuna enemmän pehmusteita ja ainakin meidän mukelot tuntuvat istuvan penkeissään mukavasti.

Entäs sitten etupenkkiläisten matkustusmukavuus? Meillä on suht pieni farmariauto, Ford Focus, ja totta puhuen Jaakon (186 cm) ajoasento ei ole ihan ideaalinen. Ei hän siitä kuitenkaan ole tainnut kertaakaan valittaa, mutta jättää kyllä kuskinpuoleisen turvaistuimen aina kotiin, kun lapset eivät ole kyydissä. Ajoasento myö selkeästi paranee, kun istuimet asettaa pystyasentoon kallistuksen sijaan, mutta toistaiseksi olemme pitäneet penkkejä lähes jatkuvasti kallistettuina lasten matkustusmukavuuden takia. Itse tällaisenä tapimpana 167-senttisenä pystyn ajamaan sekä matkustamaan repsikan puolella vallan mukavasti.

All in all, olemme olleet turvaistuinvalintaamme kyllä ihan todella tyytyväisiä, niin lapset kuin aikuisetkin.

Klippan Triofix kokemuksia / Soppaa ja sirkushuveja

Klippan Triofix kokemuksia / Hannan soppa

Kurkkaa myös postaus vierailustamme Klippanin tehtaalla.

Postaus toteutettu yhteistyössä Klippanin kanssa.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.