Vauvan suojaaminen auringolta ja UV-säteilyltä, UV-asut, Molo

BABY BEACH LIFE (NÄIN SUOJAAT VAUVAN AURINGOLTA)

 

summary in English at the bottom

Molo Kids uv-asut / Soppaa ja sirkushuveja

Thaimaan matkamme ei ollut varsinaisesti mikään rantaloma – totuuden nimissä kävimme biitsillä kahdesti. Ajankohta oli molemmilla kerroilla ihan alkuillasta auringon alkaessa laskemaan. Silloin myös paikalliset suuntaavat rannoille hengailemaan ja pelaamaan jalkapalloa, kun kuumuus ei ole enää niin armoton.

Molo Jumping Sharks & Cockatoo / Soppaa ja sirkushuveja

Molo Kids uv suits / Soppaa ja sirkushuveja

Molo Kids uv suits / Soppaa ja sirkushuveja

Molo Kids uv asut / Soppaa ja sirkushuveja

Auringolta suojautuminen on tärkeää, sen tietää kaikki. Erityisen tärkeää on suojata pienet lapset auringon haitallisilta UV-säteiltä, sillä tutkimusten mukaan lapsuusajan kunnollinen suojautuminen vähentää huomattavasti riskiä sairastua myöhemmin ihosyöpään. Paras keino tähän on vaatetus, sillä itse ainakin karsastan ajatusta aurinkovoiteen kanssa läträämisestä, varsinkin kun kyse on pienistä lapsista. Oli meillä reissussa mukana myös fysikaalisen suojan tarjoavaa aurinkovoidetta, jota laitettiin muutaman kerran tarpeen mukaan vauvojen paljaiksi jääneisiin käsiin ja jalkoihin. Aurinkovoiteista kannattaa vähän googletella, vaikka tieto lisääkin tuskaa. Lähiömutsi on myös muutamaan otteeseen blogannut luonnonkosmetiikkasarjojen aurinkovoiteista ja niitä mekin tulemme varmasti kesällä käyttämään.

Ihan tavallisetkin vaatteet suojaavat UV-säteilyltä, esimerkiksi normaali t-paita vastaa noin suojakerroin vitosta (UPF5). Mutta varsinkin rannalle ja uima-altaalle (niin kotimaassa kuin reissussakin), joissa säteily on kovaa ja heijastuu myös veden pinnasta, kannattaa pukea aurinkosuojavaatteet eli UV-asut, joiden suoja on UPF40-50. Niiden teho perustuu tiiviisti kudottuun kankaaseen (niinpä myös esimerkiksi silkki tarjoaa hyvän suojan UV-säteilyä vastaan). Rattaisiin ja vaunuihin voi myös hankkia erilliset UV-suojat ja monissa matkarattaissa, kuten meidän Moweoissa, kuomu on valmiiksi UV-suojattu. Alle puolivuotiaat lapset tulisi pitää kokonaan poissa auringosta, sillä ihon suojamekanismi ja lämmönsäätelykyky ovat vielä kehittymättömät.

Auringonpaisteella lasten silmät tulisi suojata aurinkolaseilla, lue hyvä postaus aiheesta Oi mutsi mutsi -blogista. Leveälierinen silmät, kasvot ja niskan suojaava hellehattu on myös must!

Muikut ja äiti Thaimaassa / Soppaa ja sirkushuveja

Molo Kids Cockatoo / Soppaa ja sirkushuveja

Jumping Sharks uv suit, Molo / Soppaa ja sirkushuveja

Me pysyttelimme visusti varjossa lapsien kanssa reissussa muutamaa uima-altaassa piipahdusta ja rannalla käyntiä lukuunottamatta. Vesipetojen varustukseen kuului uimavaippojen lisäksi Molon lyhythihaiset UV-haalarit ja -lippalakit. Olgalle valitsin Cockatoo-kuosisen puvun ja lätsän ja Hugolle Jumping Sharks asun ja lakin. Puvut olivat paitsi kivan näköiset, myös helppo pukea ja riisua ja vaikuttivat olevan mukavat päällä myös märkinä. Neka-mallissa pienin koko on 74/80, joten etukäteen vähän jännitin, että onko se aivan liian iso normaalisti 68-kokoa käyttävälle Olgalle. Mutta Mololle tyypilliseen tapaan asut olivat ennemminkin naftia kokoa ja aivan passelit kummallekin lapselle. Voi kyllä olla, että loppukesästä pitää hankkia Hugolle seuraava koko. Nando-hatut ovat 1-2 vuotiaiden kokoa, mutta pysyivät hyvin myös Olgan pienessä päässä leuan alle solmittavien nyörien ansiosta.

Mololla on valikoimassa myös muun muassa perinteisiä uikkareita, shortseja ja pitkähihaisia UV-paitoja ja kuoseissa on mistä valita.

suihkussa / Soppaa ja sirkushuveja

Jumping Sharks uv suit, Molo / Soppaa ja sirkushuveja

Cockatoo uv suit, Molo Kids / Soppaa ja sirkushuveja

As you know, it’s very important to protect small children from too much exposure to the sun. Babies under six months old should not be in the sun at all and older babies need to be protected with clothes and physical sunscreen. Very good option for protection when hanging out in the beach or pool are UV protected clothes. They are practical and nice to wear also when wet. The protection is based on very closely woven fabric that screens out UV rays.

Our babies, now 10 months old, are wearing Molo Neka swimsuits and Nando sun hats (Cockatoo & Jumping Sharks) with 40+ UV protection. And don’t forget sun glasses that protect those tiny eyes.

*

UV-asut saatu Mololta
Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.