LEFFA- JA PIZZAVINKKI - soppaa ja sirkushuveja

LEFFA- JA PIZZAVINKKI

Cocovi pop up / Soppaa ja sirkushuveja

Eilen oli vähän sellainen pitkä päivä – uni tulikin illalla kerrankin ennen aamukahta. Aamun aloitti Jaakko Halmetojan pakuriteekutsut Cocovin pop up storessa. Siellä juotiin pakuriteetä, syötiin raakasuklaata ja kuunneltiin pakurin taianomaisista ominaisuuksista. Töissä oli kivaa niinkuin nyt töissä aina on ja duunipäivän jälkeen treffasin Jaakon Maximissa.

Cinema Mondon järjestämässä ennakkonäytöksessä Radio Helsingin ystäväklubilaisille esitettiin ruotsalainen elokuva Turisti. Minkäänlaisia ennakko-odotuksia ei ollut, etukäteen tuli luettua esittelypätkä ”Lapsiperhe matkustaa Alpeille muutaman päivän laskettelulomalle. Aurinko paistaa ja kaikki on täydellistä, kunnes lumivyöry sekoittaa yllättäen perheidyllin.”

Ja juu, niinhän siinä kävikin. Vähän tylsän kuuloisesta juonestaan huolimatta elokuva oli milloin ilahduttava, milloin ahdistava ja koko ajan ajatuksia herättävä. Sillai sopivasti hullu. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia (oma suosikkini oli veitikkamainen partasuu Mats..) ja maisemakuvat Alpeilta upeita. Turisti (taas muuten ihan paska suomennos – leffan alkuperäisnimi on Force Majeure) palkittiin viime keväänä Cannesissa ja on nyt Ruotsin Oscar-ehdokkaana. Kannattaa katsastaa, jos pohjoismainen elokuvataide kiinnostaa yhtään.

Leffan jälkeen päätimme skipata saunavuoron ja mennä sen sijaan testaamaan kotikulmien uuden pizzaravintolan Alfons’in. Entisen Kotipizzan tiloissa oleva rafla oli keskiviikkoiltana lähes täynnä ja ovi kävi jatkuvasti. Ilmassa leijaili aika käry ja töissä olleilla yhdellä tarjoilijalla ja yhdellä kokilla oli aikas hoppu. The juttu Alfons’issa on itsetehty spelttipohja, joka olikin varsin mainio. Mun pizzan täytteenä oli tulista salamia, vuohenjuustoa, mozzarellaa, punasipulia, oliiveja ja rucolaa – eli vähän liikaa kaikkea. Jaakon lumikinkku-mozzarella-mantelipestopizza veikin simppelimmässä maussaan ehdottomasti voiton.

21+0 / Soppaa ja sirkushuveja

Loppuun vielä tyylikäs vessanpeiliselfie tältä aamulta – se on taas uusi jännittävä raskausviikko edessä.

Niin ja se rakenneultrahan meillä oli tän viikon alussa, ei vissiin ketään kiinnosta miten siellä meni?

2 Kommentit
  • Mari sanoo:

    Eipä vissiin kiinnosta ei! :D :D :D Oon käynyt täällä päivittäin ihan vaan siltä varalta, ettei ultrakuulumiset oo jostain syystä nousseet bloglovinin tai facen feediin……….

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.