MITEN VOIN AUTTAA? - soppaa ja sirkushuveja

MITEN VOIN AUTTAA?


Kukaan ei varmastikaan ole voinut välttyä kuumana käyvältä pakolaiskeskustelulta. Ihmiset toitottavat omia mielipiteitään tässä asiassa, jossa ei anteeksi nyt vaan ole mitään merkitystä kenenkään henkilökohtaisella mielipiteellä. Kyse on ihmisistä, lapsista ja aikuisista. Hädästä, jonka takia on pakko jättää oma koti ja hakea turvaa muualta. Ei ihmisarvoa mitata sinun mielipiteelläsi.

Olen lukenut kuluneen viikon aikana uskomattoman paljon sontaa maahanmuuttokriittisen jengin kirjoittamana. Se saa mut vihaiseksi, mutta vielä enemmän surulliseksi. Sitä huudellaan ”faktoja” rikollisuuden kasvusta, raiskauksista, pakolaisten älypuhelimista ja lapsilisien leikkaamisista sossun maksaman sohvan nurkasta vailla minkäänlaista totuuspohjaa tähän kriisiin. Miksi minun pitäisi auttaa, kun minullakin on niin vaikeaa? Herranjumala siksi, että sinä olet ihminen.

Pakolaiset hakevat täältä turvapaikkaa ja heidän toiveissaan on mitä luultavimmin palata kotimaahansa niin pian kuin se on turvallista. Kyse on perhettään rakastavista miehistä ja naisista, jotka yrittävät pelastaa omansa ja läheistensä hengen keinolla millä hyvänsä. Jos vaihtoehtoina ovat varma kuolema omassa kodissa tai edes pieni mahdollisuus selvitä pakenemalla täyteen ahdetun laivan tai rekan kyydissä niin kumman sinä valitsisit?

En väitä itsekään olevani mitenkään pakolaispolitiikkaan perehtynyt henkilö, mutta muutama asia mut erottaa näistä omanapaisista huutelijoista. Inhimillisyys. Rakkaus ja empatia. Halu auttaa. Kykenemättömyys kääntää selkää ihmisten kärsimykselle.

Kun katson sitä kuvaa rannalle huuhtoutuneesta lapsesta, tulee niin iso suru. Ajattelen näitä omia maailman rakkaimpia ja täysin viattomia vauvojani ja mietin, millainen onnenpotku on ollut syntyä tänne vaikka jonkun sisällissodan runteleman maan sijaan. Ja sitä se on, ihan vain onnenpotku ja tuuria. Jos tänne tulisi sota tai olisi muuten pakko paeta kotoa, niin kyllä minä toivoisin muun maailman ottavan meidät vastaan ja tarjoavan turvaa. Kuten Hulivilini sanoi: tää maailma on meidän yhteinen.

Eli nyt ne päät pois perseestä. Meistä jokainen voi auttaa. Jokaisen pitäisi auttaa. Lahjoittamalla suklaalevyn tai uuden television hinnan tai viemällä kirpparille tarkoitetun säkin vaatteita vastaanottokeskukseen. Tai ainakin sulkemalla suunsa, jos sieltä tuppaa tulemaan pelkkää epäinhimillistä ja itsekästä ruikutusta. Maahanmuuttokeskustelulle on toki oma aikansa ja paikkansa, jokaisella saa olla siinä keskustelussa mielipiteensä, mutta tällä hetkellä nämä henkensä edestä pakenevat ihmiset tarvitsevat meidän apua.

 

Suosittelen myös lukemaan Syyriassa syntyneen Mini & Me -blogin Aijan kirjoituksen.

Ja tässä vielä Bebe au lait -blogista nappaamani linkit niitä konkreettisia tekoja varten:

Rahalahjoitukset:

https://www.punainenristi.fi/lahjoita/syyrian-konflikti

https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/tee-kertalahjoitus/

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/l…/euroopan-pakolaiskriisi/

Muita tapoja auttaa:

https://www.punainenristi.fi/uutiset/20150828/3-tapaa-auttaa-turvapaikanhakijoita

 

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.