MUIKKUJEN NIMIÄISET - soppaa ja sirkushuveja

MUIKKUJEN NIMIÄISET

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

nimiäismenu / Soppaa ja sirkushuveja

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

Superkummi / Soppaa ja sirkushuveja

Muikkujen nimiäiset / Soppaa ja sirkushuveja

Eilen tosiaan juhlimme Muikkujen nimiäisiä lähimpien sukulaisten ja ystävien kesken. Onneksi bileet alkoivat vasta klo 15, aamupäivä meni nimittäin vauhdilla viimeisiä siivouksia tehden, raparperia metsästäen (omasta puskasta sainkin vain vaivaiset 250 g eheheh) ja pöytää kattaen. Jossain välissä ehdittiin mamman naama ja tukkakin laittaa.

Pieni kotimme täyttyi rakkaista tyypeistä ja ensi alkuun pikkusiskoni piti kymmenen kysymyksen muikkuvisan, jossa tiedusteltiin mm. lasten ikäeroa, serkkujen määrää ja tietysti niitä nimiä. Jaakko piti pienen puheen, jonka aikana visan vastaukset paljastuivat ja lopulta kohotettiin malja Olga Kaarinalle ja Hugo Jaakopille.

Mietimme miksi kutsuisimme Muikkujen ”tärkeitä aikuisia”, mutta lopulta huomasimme käyttävämme jatkuvasti nimitystä kummi. Kummeille teimme omat diplomit, joiden takapuolella oli pro-seremonian kummilupaukset muutamalla henkilökohtaisella lauseella höystettynä. Hugon kummeina toimivat lapsuudenystäväni Anni ja Tytti, Olgan kummeiksi pyysimme Jaakon ystävän Samin Mervi-vaimonsa kanssa. Alunperin mietimme, ettemme pyydä sisaruksiamme kummeiksi ollenkaan, heidän kun toivomme olevan Muikkujen elämässä muutenkin läheisesti, mutta koska pikkusiskoni Iida on auttanut meitä kevään ja kesän aikana niin suunnattoman paljon, nimesimme hänet molempien lasten superkummiksi.

Kakkupöytä notkui herkullisista tarjottavista. Äitini valmisti liha- ja kalavoileipäkakut sekä valtavan maidottoman pullakranssin. Ystäväni Päivi toi mukanaan tekemänsä kasvisvoileipäkakun ja Jaakon äiti valmisti ison satsin pikkupullia. Iida leipoi suklaacookieita ja minä leivoin gluteenittoman mansikka-lakritsakakun sekä raparperipavlovan.

Muikut saivat mielettömän ihania lahjoja, joista suuri osa oli sattuneesta syystä muumiaiheisia. Oli astioita ja aterimia sekä ihania vaatteita ja kirjoja. Iida-kummi antoi Muumi-säästöpossut (säästömuumit?), Sami ja Mervi -kummit Tripp Trapp -tuolin ja Jaakon siskon perhe ihkaoikeat Converset. Mun äitini oli neulonut aivan upeat lehmäpehmolelut ja Anni-kummilta tuli Design Lettersin mukit ja lautaset.

Ihanat juhlat – kiitos kaikille vieraille! Tää mamma hetken nyt lepuuttaa hermojaan ennen seuraavien bileiden miettimistä, mutta eikös niitä yks-veebailuja voi pikkuhiljaa alkaa sitten suunnittelemaan…

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.