MUIKUT 11KK - soppaa ja sirkushuveja

MUIKUT 11KK

 


Niin se vaan on ihan kohta vauvavuosi ohi. Muikut täyttävät tässä kuussa vuoden ja uskotte varmaan, että täällä on melkoisen vauhdikasta elo tätä nykyä.

Kumpainenkin lapsonen nimittäin nousee ylös, kävelee tuen kanssa ja pyrkii kiipeämään kaikkialle. Olga on ottanut myös muutaman ensimmäisen haparoivan askeleensa ilman tukea. Olga on varsinainen hurjapää, Hugo hieman varovaisempi. Molemmat ovat kovia höpöttämään, mutta selkeitä sanoja ei ole Olgan ”kissaa” lukuunottamatta.

Hampaita Hugolla on neljä ylhäällä ja kaksi alhaalla, eikä niiden tekeminen ole ollut kovinkaan vaikeaa. Olga sen sijaan on vääntänyt ensimmäisiä hampaita urakalla jo hirmuisen pitkään, yöt ovat melkoisen haastavia olleet jonkin aikaa. Alas on nyt ilmestynyt kaksi naskalia ja ylös yksi, joskin neidin käytöksestä ja ikenien pullottamisesta päätellen lisää on tulossa ihan lähiaikoina. Hampaiden harjaus ei ole kumpaisenkaan lempipuuhia, vaikka sitä on harjoiteltu puolivuotiaasta saakka.

Sormiruokailemme edelleen, tosin iltapuuro useimmiten menee syöttämällä. Kaurapuuro onkin molempien suosikkiruokaa, muita lemppareita ovat banaanivohvelit, jäiset marjat, pasta ja avokado. Haarukka on mukana ruokailuissa, mutta mielenkiinto sen käyttöön vaihtelee päivittäin. Pyrin tekemään nykyään koko perheelle samaa ruokaa, mutta nyt keittiöremontin aikaan on usein menty sieltä, missä aita on matalin (eli vanhemmat ovat syöneet take outtia ja lapset erilaisia makaroonimössöjä).

Kaksosista on toisilleen ihanasti seuraa nyt vajaan vuoden iässä, vaikka välillä leikit menevätkin kiusaamiseksi ja nahisteluksi. Hugo saattaa innoissaan myös jyrätä pienemmän siskon nurin. On hassua, miten emme ole tietoisesti ainakaan ohjanneet mihinkään tyttöjen ja poikien juttuihin, mutta silti Olga tykkää halailla pehmoleluja ja Hugo vasaroi ja asentaa. Kumpikin rakastaa lukea kirjoja ja hytkyä musiikin tahtiin. Ihan suosikkilaulu on tällä hetkellä Hämä-hämä-häkki, jolla saa huudon kuin huudon lakkaamaan.

Mittoja on viimeksi otettu 8kk neuvolassa, joten tarkkoja painoja ja pituuksia en tällä hetkellä tiedä. Hugo käyttää pääosin 74/80 vaatteita ja Olga 68/74. Melko samanpituisia he ovat, mutta neitokainen on kyllä veljeään huomattavasti kevyempi. Pari kuukautta sitten kävimme lääkärintarkastuksessa, jossa ilmaisimme huolemme Olgan varvistuksesta. Lääkäri ei kuitenkaan ollut huolissaan ja nyt varvistus onkin kadonnut lähes kokonaan. Uuteen neuvolaan pitäisikin nyt varata aika yksivuotistarkastukseen, katsotaan sitten mitä mieltä neuvolantäti on asiasta.

Iloisia ja ihania vekkuleita ovat nämä 11-kuiset Muikkuset. Melkein jo taaperoita.

4 Kommentit
 • Ansku sanoo:

  Meillä hampaiden harjaus on ihan lemppari puuhaa, silloin kun äiti antaa vaan pureskella harjaa :D Mutta eipä ole niitä hampaitakaan vielä, ehtiihän sitä sitten harjailla. Onnea teidän muikuille 11 kuukauden taipaleesta! He vaikuttavat mainioilta tyypeiltä :)

  • Hanna sanoo:

   Haha, tuo harjan omassa kädessä pitäminen ja sen pureskelu sujuu täälläkin. Äiti ei sais auttaa ollenkaan :D
   Kiitos, he ovat kyllä mainioita <3

 • Terhi | Äiti ja melukylän lapset sanoo:

  Niin hujauksessa tämä aika menee. Ihanat Muikut siellä.♥

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.