MUIKUT 3KK - soppaa ja sirkushuveja

MUIKUT 3KK

20150820-IMG_2684 20150820-IMG_2685 20150820-IMG_2686 20150822-IMG_2710 20150822-IMG_2713 20150822-IMG_2720

Voisin vaan koko ajan päivitellä miten nopeasti aika kuluu. Kuvittelin sen olevan vaan klisee ja vanhempien höpinöitä, mutta kyllä vaan on totta: aika juoksee niin että hirvittää. Vastahan Muikut syntyivät ja nyt ne jo ovat tuollaisia seurallisia epeleitä, jotka oppivat joka päivä uutta (kuten pyörittelemään sitterin lelukaaren pampuloita tai nousemaan vatsallaan kyynärpäiden varaan ihmettelemään maailmaa). Elämme kyllä ihmeellisiä aikoja. Sekuntiakaan en vaihtaisi pois.

Kolmen kuukauden ikäiset Muikut ovat kasvaneet omiksi valloittaviksi persoonikseen. Kuinka erilaisia he voivatkin olla, niin ulkonäöltään kuin temperamentiltaankin.

Olga on pitkä ja hoikka, oikea rimppakinttu. Luonteeltaan rauhallinen ja vähään tyytyväinen. Hymy on herkässä. Hermostuu vain, kun on ihan törkee nälkä tai tutti tippuu suusta. Ei haluaisi kelliä sylissä enää vaan mieluiten seisoa töröttäisi kaiket päivät kainaloista tuettuna. On hyvin jäntevä ja voimakas. Isin tyttö.

Hugo taas on kerännyt siskoaan enemmän lihaa luiden ympärille, vauvamakkaroita on alkanut muodostua reisiin ja ranteisiin. Hän hermostuu herkemmin ja on aikamoinen mammanpoikasylivauva. Nauravainen kaveri, joka ei viihdy kovin pitkää tovia ilman viihdykkeitä. Viihdykkeeksi kelpaa esim. sitterin lelukaari tai naaman edessä lepertelevä äiti.

Melkein veikkaisin, että sisko oppii ensin kävelemään, veli puhumaan.

Tähän loppuun vielä neuvolakuulumisia. Saivat rokotteita: molemmat rotan ja lisäksi Olga DtaP-IPV-Hib -rokotteen, Hugo taas pneumokokkirokotteen. Ensi kerralla sitten toisin päin. Pneumokokkirokote aiheutti itkuisuutta ja lämpöä, mutta supon voimin nukuttiin pitkän yöunet ja aamulla jäbä oli taas oma itsensä. Pikkutillikkalikkamme oli kasvanut ihan hyvin kuukaudessa, mutta on niin siro, että neuvolatäti suositteli aloittamaan kasvismaistelut. Kiinteitä ruokia siis luvassa, voi kääk! Niin se aika vaan juoksee, päivittelinkö jo!

Hugo 63 cm & 5820 g
Olga 60 cm & 4440 g

13 Kommentit
 • Nelli sanoo:

  Olga on niin sun näköinen! Ihanat tyypit kyllä ^_^

 • Hoo sanoo:

  Meillä on kuukauden vanhempi tyttö ja sama sitteri pampuloineen. Muistan nuo samat mietteet että ’voi sehän jo ylettyy noihin palloihin ja onpas taitava kun osaa niitä pyörittää’. 😊

  • Hanna sanoo:

   Sitteri ja pampulat on kyllä mainioin keksintö ikinä! Ja niin taitavia vauvoja meillä ;)

 • Atro Niiniluoto sanoo:

  Hauska nimitys tuo muikku.

 • Karkkis sanoo:

  Suloiset muikut!

  Kommentoin reilu pari kuukautta takaperin synnytyspostaustasi ja nyt olen tässä sen 2kk saanut ihmetellä samaa käsittämätöntä ajan kulumisen nopeutta! Minä olin ihan varma, että se on vaan klisee, vaan eipä ollut!

  • Hanna sanoo:

   Ei ole klisee ei! Onnea ja tsemppiä vauva-arkeen <3

 • siiri sanoo:

  Kaikella kunnioituksella, suurin osa kasvisoseista on vettä mutta silti pienen suolisto on vielä niin kehittymätön että älä kiirehdi niiden kiinteiden kanssa. Hyvinvoiva lapsi, pärjää varmasti ilmankin!

  • Anna sanoo:

   Kaikella kunnioituksella, kuuntele itseäsi, ja jos neuvolan neuvo tuntuu hyvältä niin se tuntuu hyvältä :)

   Viittauksena edelliselle kommentoijalle: luin noihin aikoihin oman vauvan kanssa PALJON imetystietoutta, ja lykkäsin sekä kiinteiden aloitusta että vedin aivan nollatoleranssia korvikkeen antamisen kanssa. Olisin ehkä halunnut tehdä toisin, mutten uskaltanut, koska suolisto ja koska ei se mitään tarvi. Tuossapa kaksi ainoaa asiaa, jotka oman vauvani (nyt 10 kk) kanssa todellakin tekisin toisin, jos voisin.

   En tarkoita että tämäkään on oikea tapa, oikea on juuri se joka oman vauvan kanssa on oikea.

   • Hanna sanoo:

    Ja kiitos Anna, jotenkin lohdullista että jotkut äidit antavat myös näitä synninpäästöjä toisilleen. Miksi sen(kin) pitää olla niin kiven alla..

    <3

  • Hanna sanoo:

   Kiitos kommentista siiri. Varmaan pärjää ilmankin, mutta useimmiten näille pienipainoisina syntyneille ja alakäyrillä kasvaville suositellaan kiinteitä vähän aiemmin. Mutta ei olla vielä aloitettu ja sit kun aloitetaan niin ihan rauhassa maistellaan teelusikallinen päivässä ;)

 • Oi söpösiä!

  Kirjoittelit hetki sitten kodin siisteydestä ja postaus jäi mieleeni. Linkitin blogisi omaan tekstiini täällä. :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.