MUIKUT 6 KK - soppaa ja sirkushuveja

MUIKUT 6 KK

Muikut 6 kk / Soppaa ja sirkushuveja

Muikut 6 kk / Soppaa ja sirkushuveja

Muikut ovat jo isoja pieniä. Yli puolivuotiaita. On niin mieletöntä ollut seurata kuuden kuukauden ajan noiden tyyppien kasvua ja kehitystä – pikkurääpäleistä on tullut seurallisia, temperamenttisia, persoonallisia ja veikeitä vauvoja, joiden kanssa ei kyllä tylsää hetkeä tule.

Isoveikka jatkaa kahden kilon painoerolla ja on jo pikkuisen yli 8-kiloinen jätkänpätkä. Pituutta on 71 senttiä, eli ei mikään ihme, että ne seiskaneloset alkaa olemaan sopivia. Hugo on nauravainen kaveri, joka yrittää hurmata kaikki vastaantulevat – naiset eritoten. Eka hammas ilmestyi viikko sitten 6 kk 10 pv ikäisenä ja hampaidenharjaus on ehkä parasta ikinä! No okei, heti kylpemisen jälkeen. Hugon lempiruokaa on edelleenkin puuro, mutta olemme alkaneet treenaamaan myös sormiruokailua ja sormiruoista ykkönen on kevyesti höyrytetty omena. Myös omat (tai siskon) varpaat maistuvat. Parhaita leluja ovat luultavasti juuri ne, millä sisko kulloinkin leikkii, mutta Hugo viihtyy yhä pitkiä aikoja myös lelukaaren alla tai sitterissä kummilta saatua Sophie-kirahvia järsien. Taitava jäbä kääntyy vatsalta selälleen, pyörii napansa ympäri ja koordinoi käsiään hienosti. Päikkäreiden yhteiskesto on viimeisen kuukauden aikana hieman lyhentynyt, mutta yhdet hieman pidemmät ja yhdet-kahdet lyhyemmät koisitaan. Mieluiten rattaissa. Yöunille mennään noin kahdeksan maissa ja yön aikana Huge heräilee ruokailemaan pari-kolme kertaa.

Hitusen vajaa kuusikiloinen pikkusiskokin on aikamoisen pitkä likka: jo 68 senttiä. Olga on aina asti ollut todella jäntevä ja hän etenee jo pitkiä matkoja lattialla itseään käsien avulla sivusuuntaan vetäen. Neitokainen on todella taitava sormiruokailija ja silminnähden nauttii saadessaan syödä ihan itse. Hampaita ei vielä ole puhjennut, mutta harjaillaan jo ikeniä ihan harjoituksen vuoksi. Kovaäänisenä naisihmisenä Olga on alkanut kirkumaan jonkun asian harmittaessa (huono lelu, liian kaukana oleva lelu, liikaa leluja, veljellä just se lelu minkä haluis, nälkä, väsy, tylsyys jne.) ja huuto on kova myös vieraiden kasvojen ilmestyessä liian lähelle näkökenttää (terkka kirjoitti neuvolakorttiin ”vierastaa hieman”, mikä oli kyllä melko kepeästi sanottu koko neuvolakäynnin karjuneesta vauvasta). Yleensä Muikut nukkuvat päikkärit suunnilleen samoihin aikoihin, mutta aamuvirkku Olga saattaa mennä ekoille päiväunille paljon ennen veljeään. Neiti on helppo tapaus mitä yöuniin tulee: hän nukahtaa itsekseen sänkyynsä ja herää yleensä vain kerran syömään. Mikäli talon muu väki ei herää hänen tyytyväisiin kiljahteluihinsa aamukuudelta, antaa hän kyllä nopsaan vähän raivokkaampaa palautetta.

Sellaisia puolivuotiaita meillä. Seuraava neuvola onkin vasta tammikuussa, kun ollaan jo kahdeksankuisia.

4 Kommentit
 • Jenni Silvennoinen sanoo:

  Miten nukutat vauvat jos nukkuvat eri aikaan? Miten heräilevät yöllä ja miten raskaaksi koet sen?

  • Hanna sanoo:

   Olga melkeinpä nukahtaa, kun laittaa omaan sänkyynsä – hän ei vaadi mitään erityistä nukuttamista. Veljensä taas nukahtaa toistaiseksi rinnalle. Viime aikoina ovat kyllä lähes samoihin aikoihin käyneet yöunille :)
   Nyt on meneillään joku mahdoton hulina Olgalla ja heräilee useammin yöllä ja on vaikea nukahtaa uudelleen. On tosi levoton – vissii liikaa mielessä kaikkia uusia taitoja jne. Hugokin heräilee, mutta nukahtaa maitohömpsyn jälkeen helposti uudelleen. Emme ole toistaiseksi ajatelleet mitään unikouluja tai muuta, vielä mennään lapsentahtisesti. Mutta kyllähän tämä aika raskasta välillä on – varsinkin nyt kun imetyshormoneistakin on paras terä tylsynyt. Onneksi mies hoitaa lapsia myös yöllä tasavertaisesti.

 • Jenni Silvennoinen sanoo:

  Entä päivällä? Tekisitkö postauksen teidän päiväohjelmasta? :) (minä päivinä harrastuksia, äidin omia menoja yms.)

  • Hanna sanoo:

   Mä voin tehdä postauksen, kiitos ideasta :)
   Päivällä he yleensä myöskin nukkuvat samaan aikaan – pikkupäikkäreitä tosin vedetään sitterissä vähän miten sattuu (yleensä yhdet nopeat aamulla ja yhdet illalla, pidemmät päiväunet sitten taas aamupäivällä rattaissa ulkona. Kumpikin nukahtaa melkein samantien kun rattaisiin laittaa :)).

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.