MUIKUT 8 KK! - soppaa ja sirkushuveja

MUIKUT 8 KK!

 

Muikut 8 kk / Soppaa ja sirkushuveja

Muikut 8 kk / Soppaa ja sirkushuveja

Miettikää, nämä meidän tyypit ovat jo yli kahdeksan kuukautta vanhoja!

Kahdeksankuiset Muikut ovat nauravaisia hupsuttelijoita, joita saa tällä hetkellä olla viihdyttämässä kaiket päivät. Kyllä he keskenäänkin leikkivät ajoittain – yleensä sitä sellaista leikkiä, jossa toisen kädestä viedään lelut ja sitten ryömitään sisaruksen yli.

On ihan huikeaa seurata kahden niin erilaisen vauvan kasvua ja kehitystä. Miten he voivatkin oppia asioita aivan omassa tahdissaan! Olga on superketterä konttailija, joka on nyt vastikään oppinut myös nousemaan polvilleen ja herää yölläkin tuota uutta taitoa harjoittelemaan. Hugo sen sijaan mielellään vain istuskelee, liikkuminen tapahtuu kierien ja akselinsa ympäri pyörien. Silloin tällöin hän innostuu treenaamaan kontilleen nousua, mutta mikään kiire ei tunnu olevan. Molemmat ovat kovia höpöttämään ja osaavat antaa yläfemmat sitä pyydettäessä.

Ruokailemme pääsääntöisesti sormin, yleensä toinen päivän puuroista menee vielä perinteiseen malliin lusikoiden. Sormiruokailu sujuu useimmiten hyvin ja toisinaan kaikki menee päin mäntyä. Tai lähinnä pitkin pöytää ja ympäri lattiaa. Mutta ihan mieletöntä kehitystä on tapahtunut parin kuukauden aikana ja pinsettiotekin alkaa olemaan molemmilla hallussa. Eritoten Olga on taitava syömään pienempiäkin suupaloja. Lemppariruokia ovat tällä hetkellä mm. kalkkunapötköt, tomaatti ja päärynä. Hugo osaa juoda itse tuttipullosta, eikä edes anna syöttää silloin harvoin kun hän pullon saa. Nokkamukiharjoitukset jatkuvat – eivät tosin toistaiseksi mitenkään kovin menestyksekkäästi.

Tällä hetkellä meidän päivärytmi menee suunnilleen niin, että Olga herää kuudelta tai seitsemältä ja Hugo yleensä hieman myöhemmin. Leikitään hetki (ihan ykkösjuttuja tällä hetkellä ovat helistimet ja muut äänekkäät tai rapisevat lelut), syödään aamupalaa ja nukutaan ehkä pienet tirsat. Lounaan jälkeen on vuorossa päivän viralliset päikkärit, joiden kesto on ihan päivästä riippuen 2-3 tuntia. Olga on nyt parina viime päivänä vetäissyt lähes neljän tunnin päiväunet. Toisen ruoan jälkeen sitten useimmiten pöljäillään iltaan saakka, joskus harvoin saatetaan ottaa vielä pienet nokkaunet ennen iltapalaa. Iltapala on seiskan aikoihin ja siitä sitten pesujen kautta untenmaille. Kahdeksaan mennessä ovat sängyissä. Olga nukahtaa yleensä 5-10 minuutissa ja Hugo 15-30 minuutissa. Öisin herätään kerran syömään, tosin nyt on taas hulinakausi ja hampaiden tekoa, eli ei se kerta riitä mihinkään eikä se nukkumaanmenokaan ole aina kauhean helppoa.

Sellaiset kasikuiset Muikut! Strategisia mittoja janoaville vielä tiedoksi, että 8 kk -neuvolassa Hugo oli 73 cm & 8785 g ja Olga 71 cm & 6430 g.

2 Kommentit
  • Terhi | Äiti ja melukylän lapset sanoo:

    Kylläpäs aika rientää. :)
    Niin suloiset Muikut siellä.♥

    • Hanna sanoo:

      Tää ajan juoksu on jotain järkyttävää! No, sinäkin sen tiedät :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.