OLGAN IKIOMA AVOKADO - soppaa ja sirkushuveja

OLGAN IKIOMA AVOKADO

Olgan avokado / Soppaa ja sirkushuveja

Olgan avokado / Soppaa ja sirkushuveja

avocado / Soppaa ja sirkushuveja

Olgan ensiruokailu / Soppaa ja sirkushuveja

20150829-IMG_2900

20150829-IMG_2911

20150829-IMG_2918

Olga on maistellut vihannessoseita nyt muutaman viikon ajan. Tänään neuvolassa tuli komento lisätä määriä ja ottaa toinen ateria mukaan kuvioihin, neitokainen kun kasvaa vähän nihkeästi. Tähän mennessä ollaan maisteltu avokadoa, bataattia ja kesäkurpitsaa ja suurin osa herkuista työnnetään kielellä takaisin pihalle. Phtyi! Millähän ilveellä neidin saisi ruokansa nielaisemaan..

Veikkapojan kiinteät aloitettiin virallisesti vasta viikonloppuna, mutta on hänkin pari kertaa saanut maistaa siskon soseista. Hugossa on selkeästi enemmän kulinaristin vikaa.

Tarkoituksena on aloittaa sormiruokailu sitten, kun Muikut osaavat itse istua. Minä syön itse -kirja on yöpöydällä iltalukemisena ja Facebookin Sormiruokailijat-ryhmä ahkerassa selailussa. Sotkua siis luvassa – vaan eipä tämä sosehommakaan ihan siisteimmistä puuhista ole. Parasta on se, kun vauvalle iskee aivastus suu täynnä sosetta.

Mitenkäs teillä on kiinteiden kanssa edetty?

5 Kommentit
 • Nelli sanoo:

  Voi toista :D <3 ihania ilmeitä!

 • Laura sanoo:

  Ihania kuvia! Meillä molempien lasten kanssa kiinteiden aloitus otettu mahdollisimman löysin rantein 5 kk->
  Esikoinen innostui melko nopeasti tästä syömistouhusta, mutta kuopus ei suostunut koskaan syömään soseita. Ei itse tehtyjä eikä kaupan. Kaikkea kokeiltiin. Tyyppi nousi itse istumaan ennen 6kk päiväänsä ja siitä asti sormiruokaillut. Hän on edelleen vähäruokainen, mutta kasvaa hurjaa vauhtia, niin eipä tuo haittaa. 😊 Mukavia sormiruokailuhetkiä! Kannattaa hankkia sellainen ruokailualusta, niin sotkua voi hieman vähentää. Ja sormiruokaahan ei täydy upota vauveliin montakaan palaa, kun hän saa riittävästi, koska siinä ei ole lainkaan niin paljoa nestettä kuin soseissa.

  • Hanna sanoo:

   Kiitos teidän kokemuksien jakamisesta Laura :) Jännä nähdä miten meillä tässä hommat lähtee rullaamaan, tuota sormiruokailuaikaa kyllä odotan.

 • Siru sanoo:

  Suloisia pikkuisia!
  Täällä kans yks pikkuinen joka harjoittelee syömistä. Hänellä on sisaruksia joista joku on ollut vauvana sellainen joka kakoi herkästi, jos soseen/ruoan joukossa oli (vauvan mielestä) jokin karkeampi pala. Siksi aloitin kiinteiden antamisen löysällä korvike-sose sekoituksella. (Lähes vellin tapaista.) Kun syöminen on alkanut sujumaan olen vähentänyt nesteen määrää. Nyt tarvitaan enään pieni tilkka soseen joukkoon.
  Kaupan hedelmäsoseen koostumus on nyt meidän vauvalle sopivaa.
  Yritin myös tarjota päärynää, lusikalla rapsuttamalla, mutta vauva ei ollut vielä valmis näin kiinteään ruokailuun.
  Olen mm keittänyt porkkananan paloja ja soseutin ne sitten tehosekoittimella lisäämällä tilkan keitinlientä. Viimeksi laitoin päärynän ja banaanin paloja tehosekoittimeen (+vettä) ja tein pari annosta hedelmäsosetta vauvalle. Oli omaan makuun makeaa, ja vauva tykkäs. Lopuista hedelmistä tein smoothien tapaista iltapalaksi meille muille.
  Itse oon sen verran laiska, että tulen syöttämään vauvaa reilusti vuoden ikäiseksi, jos välillä saakin maissinaksun tms käteen. Tuskinpa osaa itse syödä puuronsa, jonka aloitusta odotan. Sen myötä vauva toivottavasti nukahtaa aikasemmin yöunille.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.