Omalla autolla Viroon - eli Pärnun reissu taaperoiden kanssa

TAAPEROIDEN KANSSA AUTOILLEN PÄRNUUN

Kaupallinen yhteistyö: Ikaalisten Matkatoimisto

Pärnu / Soppaa ja sirkushuveja

Piipahdimme kuun alussa Virossa pienen blogiyhteistyön merkeissä. Ikaalisten Matkatoimisto tarjosi meille lauttamatkat ja pari hotelliyötä Pärnussa ja päätimme lähteä reissuun omalla autolla pienen pähkäilyn jälkeen.

Tämä oli meille eka kerta omalla autolla Viroon tai ylipäänsä minnekään ulkomaille. Kaikki sujui oikein mallikkaasti pientä Tallinnassa ristiin rastiin ajelua lukuunottamatta (kannattaa päättää, että seuraako opasteiden vai navigaattorin ohjeita – ei sekä että). Pieni takaisku oli myös menomatkalla täyteen buukattu laivan buffetaamiainen (10:30 lähtö MS Megastar), joten se kannattaa varata etukäteen. Söimme siis terveellisen aamiaisen laivalta löytyneessä Burger Kingissä, heh.  Megastarilla on muuten tosi kiva leikkihuone, jossa vierähti loppumatka kuin siivillä. Toki siellä oli hirmuinen määrä lapsia ja aikamoinen meno.

Tie Pärnuun oli hyvässä kunnossa ja liikenne oli maltillista. Lähempänä Pärnua oli hieman tietöitä. Matkaan meni vajaa pari tuntia, lapset nukkuivat lähes koko matkan ja me vanhemmat leikimme klassisia autoleikkejä – suosikkimme on aakkospeli, jossa vuorotellen sanotaan esimerkiksi bändejä aakkosjärjestyksessä (minä sanon Abba, hän sanoo Bonobo, minä Cure, hän Duran Duran jne.)

Navigaattori teki temput myös Pärnun päässä ja ohjasi meidät ensin ihan väärään paikkaan. Löysimme lopulta kuitenkin hyvin perille ja kaupungilta oli hyvät opasteet majapaikkaamme Rannahotelliin (lue hotellista lisää Hannan soppa -blogin puolelta). Hotellin pihassa oli ilmaista parkkitilaa ja siinä automme saikin sitten nököttää, kunnes lähdön aika koitti. Huristelimme takaisin Tallinnaan Pärnun isoimman ostoskeskuksen Kaubamajakaksen kautta. Emme siis tarvinneet autoa lopulta lähes lainkaan kohteessa, mutta oli kiva saada hieman kokemusta omalla autolla ulkomailla reissaamisesta. Oma auto olisi hyvä olla myös mukana, jos asustelee hieman kauempana Pärnun keskustasta tai jos suunnitelmissa on paljon aktiviteetteja keskustan ulkopuolella (kuten Lottemaa 6 km päässä tai Alpakkafarmi 12 km päässä – toki näihin kohteisiin pääsee myös taksilla).

Muista nämä asiat, kun lähdet omalla autolla Viroon:

🔹Mukaan alkuperäinen rekisteriote, vakuutusyhtiöstä saatava Green Card, voimassa oleva ajokortti ja tarvittaessa auton maastavientilupa
🔹Auton pakolliset varusteet: varoituskolmio, turvaliivit, jauhesammutin ja kaksi pyöräkiilaa
🔹Promilleraja Virossa on 0,2 g/l
🔹Kännykän käyttö kiellettyä ajaessa, turvavyöt pakollisia
🔹Nopeusrajoitukset matalammat kuin Suomessa
🔹Talvirenkaat pakolliset 1.12.-1.3.
🔹Ole satamassa vähintään tuntia ennen laivan lähtöä

Lue lisää omalla autolla Viroon matkaamisesta Ikaalisten Matkatoimiston sivuilta. Sieltä löytyy myös lisää kivoja Pärnu-vinkkejä lapsiperheille.

Ensi viikolla suuntaammekin sitten takaisin Pärnuun – kehuin reissuamme niin paljon vanhemmilleni, että päätimme varata parin yön reissun isäni 70-vuotissynttäreiden kunniaksi. Tällä kertaa päädyimme Ikaalisten Matkatoimiston tarjoamaan bussikuljetukseen, joten tuleepahan sekin pian testattua. Turvaistuimet lapsille on varattu ja uikkarit pakattu – tällä kertaa toivottavasti pääsemme tsekkaamaan myös Pärnun kovasti kehutun rantameiningin.


Postaus toteutettu yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimiston kanssa

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.