PÄÄSIÄISTERVEISET - soppaa ja sirkushuveja

PÄÄSIÄISTERVEISET

Pääsiäisen pyhiä vietin kotikotona Kouvolassa. Suuntasin sinne perjantaina bussilla, joka oli niin täynnä, että osa jengistä joutui seisomaan käytävällä. Onneksi ryntäsin sisään varaamaan istumapaikkaa ensimmäisten joukossa, olis voinu alkaa vähän ahdistamaan jossain vaiheessa ennen Lapinjärveä..

kahvia ja karjalanpiirakkaa / Soppaa ja sirkushuveja

Kuten arvelin etukäteen, oli viikonloppu ihanan rento ja herkullinen, eikä pääsiäistunnelmassakaan oltu säästelty. Jos jouluna lapsuudenkotini muuttuu joulun ihmemaaksi, niin nyt oli kyllä virvonvarvonvitsaa, kukkoa ja koristemunaa kaikki nurkat täynnä. Ja vauvakamaa – tuleva mummi on niin sanotusti pikkuisen villiintynyt neulomaan ja shoppailemaan. Eipähän tarvitse pakata lapsille kauheita vaate- ja lelukasseja mummilan reissulle kun paikan päältä löytyy kaikki tarvittava.

Äiti on mestarikokki ja heti kouvoloiduttuani pääsinkin ruokapöytään syömään kalkkuna gordon bleuta ja kantarellikastiketta. Eikä se syöminen siihen loppunut, parin tunnin välein oli jotain nenän alla ja kiltisti pistelin kaiken poskeeni. Joskus pitäisi punnita itsensä ennen ja jälkeen, kyllä siinä varmaan viikonlopun aikana pari kiloa lisää mittariin värähtää.

Henni / Soppaa ja sirkushuveja

kynsilakkaus / Soppaa ja sirkushuveja

Myös kaikki pikkusisarukseni olivat paikalla ja toisen veljen kaksi suloista kissanpentua. Vilinää ei siis puuttunut, varsinkaan lauantaina, kun kummipoikani tuli perheineen kahvittelemaan. Lauantaihin kuului myös mattokaupoissa kiertelyä, kynsisalongin leikkimistä (sitä marmorointihommaa en sitten suosittele kenellekään), saunomista ja illalla herkuttelimme koko konkkaronkka racletella.

Rahkatorttu / Soppaa ja sirkushuveja

Sunnuntaina Jaakkokin ilmestyi paikalle töiden jälkeen. Tarjolla oli lampaanpaistia ja äidin bravuuria, raakapaistettuja valkosipuliperunoita. Vielä joskus kun sellaisia pottuja oppisin tekemään niin en enää ikinä muuta söiskään. Leivoimme siskon kanssa myös rahkatortun noin niinkuin pääsiäisen kunniaksi ja pitihän sitäkin nautiskella pariin otteeseen ennen kotiin lähtöä illan suussa. Ihanan tortun resepti löytyy uusimman Glorian Ruoka & Viini -lehden lisäksi tuolta mun ruokablogin puolelta.

Tämä olikin mitä luultavimmin viimeinen kerta, kun kävimme tulevassa mummilassa ennen Muikkujen syntymää. Niin se aika vain rientää, ihan hirvittää.

Mitenkäs siellä on pääsiäisen pyhät sujuneet?

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.