Parhaat ekodödöt - suosikkini luomudeodoranttien maailmasta

PARHAAT EKODÖDÖT

parhaat ekodödöt / Soppaa ja sirkushuveja

parhaat ekodödöt / Soppaa ja sirkushuveja

paras ekodödö / Soppaa ja sirkushuveja

Täällä blogissa ei ole paljon kosmetiikkapostauksia näkynyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Olen vannoutunut luonnonkosmetiikan käyttäjä ja kavereille aina suosittelenkin hyväksi havaitsemiani tuotteita. Tosi monilla tuntuu luonnonkosmetiikkaan kokonaan siirtyminen tyssäävän kahteen tuotteeseen: ripsiväriin ja deodoranttiin. Voin vakuuttaa, että kummankin tuoteryhmän sisältä löytyy aivan mahtavia tuotteita (toki myös aivan surkeita). Nyt paljastan omat suosikkini ekodeojen maailmasta. Parhaat ekodödöt ovat mielestäni sellaisia, jotka pitävät kainalot koko päivän hajuttomina. Hikoilua en edes halua estää (antiperspirantithan toimivat niin), mutta se on kauheinta, jos huomaa löyhkäävänsä hieltä jossain ihmisten ilmoilla.

Oma luonnonkosmetiikkaan siirtymiseni alkoi asteittain noin kuutisen vuotta sitten ja tarkan markan naisena käytin kaiken taviskempparin loppuun ennenkuin ostin uutta. Dödön kanssa oli vaikeaa. Ostin suurin odotuksin kaikkien hehkuttamaa Madaran yrttidödöä, joka ei valitettavasti skulannut ollenkaan. Pitkään tilasin yhtä luomudödöä iHerbistä, kunnes eräs kaverini huomautti sen sisältävän synteettistä alumiinia – asia, jota en ollut tajunnut edes tarkistaa. Sen jälkeen kokeilin taas yhtä sun toista, mutta mikään ei toiminut tarpeeksi hyvin.

Yllättäen dödöongelma ratkesi marketin hyllyllä. Urtekramin roll onit ovat edullisia ja varsin tehokkaita deodorantteja – ja tosiaan löytyvät myös markettien kempparihyllystä. Oma suosikkini on kookos, joka tuntuu pelittävän parhaiten. Myös nordic birchiä ja aloe veraa  olen kokeillut ja hyviksi todennut (jälkimmäinen on kristallideodorantti, joka sisältää potassium alumia, eli luonnossa esiintyvää mineraalikristallia – se ei kuitenkaan ole samanmoinen pahis kuin synteettinen versio. Lue lisää siitä esimerkiksi Madaran sivuilta). Parhaiten nämä toimivatkin hieman vuorotellen, olen nimittäin huomannut tehon hieman heikentyvän pitkäaikaisessa käytössä. En myöskään heittäisi ihan samantien kirvestä kaivoon taikka deodoranttia roskiin, mikäli ensimmäisen ekodödöviikon jälkeen on vähän huonot fiilikset. Jos olet käyttänyt alumiinillisia deodorantteja vuosikausia, menee keholla muutama hetki tottua myrkyttömyyteen.

Nyt Urtekramit ovat kuitenkin siirtyneet kylppärin hyllyllä takariviin, sillä elämääni tuli vieläkin parempia ekodödöjä. Olen nyt testannut kolmea erilaista Schmidt’siä, joista suosikkini on lavender+sage sticki. Muutama viikko sitten ostin testiin myös We love the planetin voidemaisen original orange dödön, josta on tullut kaikkien aikojen suosikkideodoranttini. Se levittyy iisisti, tuoksuu hyvältä ja mikä parasta: se toimii eikä sottaa vaatteita. Sekä Schmidt’sin että We love the planetin deojen pohjana on kookosöljy, ruokasooda ja tärkkelys, ja tämä yhdistelmä taitaakin olla avain hyvään luomudödöön. Eikös jotkut valmista deodoranttia itsekin näistä raaka-aineista.

Onko siellä ekodeodorantit käytössä? Vinkkejä omista suosikeista saa mieluusti jakaa kommenttiboksissa!

 

Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

4 Kommentit
 • Mulla Madaran yrttideo ja Urtekramin kookos ei toiminut sitten yhtään. Kovin odotuksin ostin, kun niitä monessa paikkaa kehutaan. Mullakin on siis käytössä We love the planetin deo. Paras! Pitää hajut takuulla pois koko päivän. Suosikkini näistä on Sweet serenity tuoksu.

  • Hanna sanoo:

   Näinhän se on, että se mikä toimii jollain ei jollain toisella sit toimikaan! Pitää seuraavan kerran haistella tuota Sweet serenityä Ruohonjuuressa tms :)

 • Jessi sanoo:

  Ihan paras on Kaurilan saunan deovoide! Tuoksuja on useita erilaisia ja löytyy myös hajusteeton. Pitää hyvin hajut pois, myös mies on siirtynyt käyttämään tätä :)

  • Hanna sanoo:

   Mä en ollut kuullut tästä Kaurilan saunasta aiemmin! Pitää ottaa selvää :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.