PÖPINÄ LASTENVAATTEISIIN - soppaa ja sirkushuveja

PÖPINÄ LASTENVAATTEISIIN

Silverjungle / Mini Rodini

Papu / Lindex

Papu / Lindex

Papu / Lindex

Lindex

Villervalla / Mini Rodini

Vimma / Next

Gugguu

Aarrekid / Vimma

Aarrekid / Vimma

Nalle / Soppaa ja sirkushuveja

Nalle

Elämme lastenvaatehullujen lempiaikaa. Droppeja tipahtelee tasaiseen tahtiin ja tilit tyhjenevät vauhdilla. Facebook-ryhmissä käy kuuma keskustelu: mikä oli suosikki Mini Rodinin uutuuksista, mitä Boboja tuli klikkailtua ostoskoriin, löytyykö jostain vielä Papuja ja äääääk Vimman kultalegginsit loppuivat ihan ennen aikojaan!

Olen yrittänyt pitää itseni kurissa uusien vauvanvaatteiden suhteen, mutta muutama Mainion vaate piti eilen laittaa tilaukseen. Merkkikuteet kun ovat melkoisen arvokkaita ja totta on se, että Muikuilla on jo niin paljon vaatteita että osa taitaa jäädä väistämättä käyttämättä. Eikä nämä mammalomalaisen tulotkaan häävit ole. Toisaalta näissä kalliimmissa vaatteissa on hyvä jälleenmyyntiarvo, mikäli vain jaksaa sen kirppisrumban.

Minä hullaannuin vauvanvaatteista jo raskausaikana, mutta nyt Muikkujen synnyttyä vaatemaku on hieman muuttunut. Meillä ei olekaan tullut käytettyä potkuhousuja, enkä sitten lopulta kuitenkaan ole osannut laittaa lapsilleni päälle retrokledjuja, vaikka niitäkin vähän hamstrasin. Mitä merkkeihin tulee, on käytössä iloisesti sikinsokin Mini Rodinit, Popit, Lindexit ja Prisman merkit. Kuitenkin suosikeiksi on noussut laadukkaat, ekologiset ja kotimaiset merkit – esimerkiksi Papun vaatteissa tykkään niiden pitkästä käyttöiästä ja hyvästä istuvuudesta laiheliini-Olgalla. Mainio ja Vimma erottuvat edukseen särmikkäällä ilmeellään, kun taas ruotsalainen Mini Rodini osaa olla riemastuttavan lapsellinen.

Mutta tietenkin tästäkin asiasta on saatu älämölö aikaan. Merkkimutsit vs. markettimutsit, ääh! Eikö tärkeintä kuitenkin ole, että lapset ovat asianmukaisesti puettuja – oli sitten päällä viiden euron tai viidenkymmenen (tai, omg, sadanviidenkymmenen) euron vaatteet? Että vaatteet ovat siistejä, ehjiä ja säähän sopivia? Ei niitä muksuja kiinnosta niskasta löytyvä merkki, heille tärkeää on, ettei ole kylmä ja että vaate on mukava päällä. Eivät lapset toisiaan kiusaa vaatteiden takia, äidit sen tekevät. Ja mitä vaatteisiin ”tuhlailuun” tulee, niin jokainen saa käyttää rahansa just niinkuin itse lystää, kunhan ensin on huolehdittu perustarpeista.

Mitenkäs siellä, merkkikuteita vai markettikledjuja? Uutena vai käytettynä? Entä onko joku syksyn uutuuksista ollut ihan ehdoton pakkosaada-vaate?

14 Kommentit
 • Anna sanoo:

  Mä vedin hyvin pitkään sitä sellaista ”kirppikseltä, ja maksimissaan viiskyt senttiä saa maksaa” -linjaa. Olin jo silloin päättänyt, että noin 80-koon kohdalla saan ostaa jo muutaman uudenkin vaatteen, kun ne alkaa mennä kauemmin. Nooooh sitten näyttikin tosiaan siltä, että nurkan takana vaani jonkin kokoinen hurahdus… Kanavoin sen Lastenvaatekarnevaalin järjestämiseen, nyt mä voin onneksi vähän sirottaa tätä omaa lastenvaatekiinnostustani ympäristöönkin, ja se onkin aika hyvin kanavoitunut eteenpäin :D Mutta saan nyt ihan erilaiset kiksit vaikkapa virolaislöytöDadamorasta tai sit Melli EcoDesignista kuin olisin saanut vielä raskausaikana.

  Mitä enemmän olen ajatellut noita lasten- ja miksei aikuistenkinvaateasioita, sitä enemmän olen alkanut miettiä, että koitan pyrkiä ostovaatteissa sitä kohti että käytän sen saman rahamäärän x ostaen mahdollisimman eettistä, mutta määrällisesti vähemmän. (En nyt tarkoita pelkästään esim. suomalaista, vaan yleensäkin läpinäkyvästi ja kestävästi tuotettua, muuallakin maapallolla.) Ja kirppislöydöillä ja kierrätysvaatteilla saa sitten paikata sitä määrällistä vajetta, jos nyt vallan vaatteet meinais loppua ;) Käytäntö voi olla eri, mutta tähän tähtäisin.

  • Hanna sanoo:

   Apua oon unohtanut vastata näihin kommentteihin :O Anteeksi!
   Aika hyvin kanavoitu hei! Oon kans alkanut pohtimaan enemmän omia vaatevalitojani ja ostanut nykyään vähemmän, mutta parempaa ja eettisempää. Vielä kun sais aikaan sen, että kävis ton vaatehuoneen läpi ja veis jonnekin tarvitseville kaikki kuteet, joita ei tuu käytettyä. Niitähän riittää!

 • Ansku sanoo:

  Ihanhan tässä hommassa sekoaa, jos sen itselleen sallii :D Pakko on yrittää pitää joku roti, varsinkin kun toinen opiskelee ja itse on kotona. Mutta onneksi voi tehdä ikkunaostoksia internetissä ja ihastella esimerkiksi teidän muksuja Instagramissa..

  Tilasin kyllä itsekin pari MiniRodinia ja Papua ja haaveilen Vimman lettibodeista. Mutta pääasiassa meillä menee ihan markettitavaraa – Prisman Hilla merkki on meillä todettu toimivaksi. Tänään löysin super suloiset PikkuKakkonen bodyt! <3 Suunnitelmissa on alkaa tehdä itse vaatteita, kun hurahdin tuohon ompelemiseen – kankaita on tullut tilattua enemmän kuin vaatteita siis..

  Noshilla on muuten myös kivoja lastenvaatteita!

  • Hanna sanoo:

   No kyllä, rotia tarvitaan :D

   Mä kanssa haluaisin hurahtaa ompelemiseen, ei vaan oo vielä aika riittänyt ompelukoneen ääreen istahtamiseen.

   NOSH on mulle vielä suht tuntematon, mutta järjestän ens kuussa kutsut, joten varmasti jotain tulee sit tilattua :) Niillä on kyllä kivannäköisiä vaatteita!

   • Ansku sanoo:

    Ymmärrän tuon, että aika ei riitä ompelukoneella istumiseen :D Samaa ongelmaa on täälläkin nimittäin.

    Noshin kutsuille tahtoisin minäkin, ehkä joskus vielä järjestän sellaiset – jos löytyisi tarpeeksi muita osallistujia. Toivottavasti naputtelet jotain kutsuista jahka saat ne pidettyä :)

    Ja onnea opiskelupaikasta!

 • Nelli sanoo:

  Ää, ihania! Varsinkin toi toka asu <3 Mä olen toistaiseksi ostanut tälle vajaa kolmikuiselleni vaatteita enimmäkseen secondhandina enkä ole tarkka merkistä. Ipana kasvaa niin nopeasti, että harmittaa vaatteiden lyhyt käyttöikä. Tykkään kyllä ihastella vauvojen ja lasten merkkivaatteitakin (esim. just Papu ja MiniRodini), ja ehkä sitten ostelen niitä joskus itsekin, kun poika on vähän isompi. :) Lindexin ja KappAhlin vaatteista tykkään myös kovasti!

  • Hanna sanoo:

   Totta toi lyhyt käyttöikä, mutta toisaalta näissä on myös hyvä jälleenmyyntiarvo :) Lindexillä on kyllä superkivoja vaatteita ja tulee tuolla KappAhlissakin välillä pyörähdettyä! Myös Zarassa on edullisia kivoja kuteita.

 • Mari sanoo:

  Pakko jakaa oma tarina: tytär oli noin 6kk, kun hankin ekat Rodinit alesta. Siihen asti olin suosinut Lindexiä, Prismaa ja Poppia. Hurahdin saman tien ja pian luottorajat paukuivat ja tili huusi tyhjyyttä ohjattuani kaikki hilut fb-kirppiksiin. Siitä henkilökohtaisesta talousahdingosta selviämiseen meni noin vuosi töihin paluun jälkeen. Oppi: älkää tehkö kuin minä! Ja maksattakaa isilläkin jotain!

  Nykyään puen lapseni Papuun, Vimmaan, Gugguuseen, H&M:ään ja (vanhaan) Rodiniin. Koen, että noi on ainakin meidän käytössä kestävimpiä ja mulla suurin vaatimus on, että vaate pysyy hyvänä 60 pesussa. En myöskään jaksa rampata vaatekaupoissa joka kuukausi, joten on väliä kestävätkö leggarit 4kk vai 4 viikkoa.

  Tän syksyn uutuuksista oon ihastunut vain Papuun ja Vimmaan punaiseen lettiin. Ehkä hyvä niin, koska tollasen 2,5-vuotiaan kanssa rahaa saa palamaan ulkovarusteisiinkin. Pitää olla syyskenkää, talvikenkää, kumisaappaat, loskaria, välikausihaalaria, kurahousua, villakerrosta, toppaa, rukkaset eri keleihin ja ja ja….

  • Hanna sanoo:

   Oh dear, Mari :D
   Tuota ulkovarusteluikää vähän kauhulla odotan. Kääk!

 • Piia sanoo:

  Kyllä täällä taitaa ilmoittautua sekakäyttäjä! Meillä on muutama merkkivaate, ja rinnalla edullisempia legsuina ja muina täydentävinä vaatekappaleina. Itsekin teen paljon, mutta olen tarkka että mätsäävät tyyliin.

  Pukeutukoot isompana niinkuin haluavat, mutta tässä vaiheessa priorisoin laatua, jälleenmyyntiarvoa ja tyyliä. En osta turhaa. Se säästää jo paljon.

  • Hanna sanoo:

   Järkevää tekstiä :) Mä luulen, että pikkuhiljaa alan osata ostaa vaan käyttöön tulevia vaatteita. Raskausaikana kun tuli hamstrattua kaikenlaista ja nyt jo tietää, millaiset sopii ja on kivoja käyttää.

 • Liisa sanoo:

  Olipa hyvä kirjoitus! Ja kiva blogi! :) Muikut on söpöjä kaikissa vaatteissa. :) Mulla kävi aika hyvä tuuri ja sain siskolta ison kasan vaatteita vauvalle. Niitä ennen olin ostanu kirppikseltä kassillisen vaatteita ja uutena pari bodya. Ja kappas, siinähän olikin tarpeeksi. Oon itseasiassa ihmettelly siskolta saatujen vaatteiden hyvää laatua, ne kun on ihan lindex, h&m akselilta hankittuja ja osa kiertäny jo toisen siskon kahdella tytöllä. Eli täällä ei olla (toistaiseksi) hurahdettu merkkivaatteisiin. Ja hei, toi on niin totta, että nyt vasta huomaa mitä oikeesti tulee käytettyä. Meillä vaikutti aika paljon se, että poika syntyi elokuun alun helteillä. Ekat viikot oltiin aika vähillä vaatteilla, jäi pienimmät villavaatteet käyttämättä.

  • Hanna sanoo:

   Kiitos Liisa :)
   Meillä jäi kans pienet jumppikset, villavaatteet ja hupparit käyttämättä.. Vaikka kesä ei mikään yyberlämmin ollutkaan, niin Muikut ovat kuitenkin aika lämminverisiä ja hengailtiin paljon pelkissä bodyissa.

 • marja sanoo:

  Ihania vaatteita! Nuo Lindexin lepakkobodyt on kyllä ylisöpöt… 😃 ei näyttänyt enää olevan myynnissä ainakaan Lindexin sivuilla… Myytkö mulle sitten kun ei enää muikuille mahdu? :D meille on kaksospojat tulossa marraskuussa ja oishan tommoset kyllä coolit…😝

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.