PUOLITOISTAVUOTIAAT - soppaa ja sirkushuveja

PUOLITOISTAVUOTIAAT

 


Meidän hassut tyypit ovat jo puolitoistavuotiaita! Jee!

Melkoinen matka on jo kuljettu viimeisen 18:n kuukauden aikana ja voisin kuvitella, ettei meno tästä ainakaan rauhoitu. Meillä asuu kaksi aika touhukasta taaperoa, jotka mielellänsä keksivät kaikenlaista pikkujäynää ja yllyttävät toisiaan hupsutteluihin. Mitään ei ole voinut enää pitkään aikaan säilyttää alahyllyillä ja jotenkin he ylettävät kurkottaa jo ruokapöydän keskeltäkin tavaroita. Kiipeämistä harjoitellaan toden teolla ja yleensä meillä onkin ruokapöydän tuolit käännetty nurin ja olkkarin nojatuolit käännetty seinää vasten. Sellaista vähän erilaista sisustusta siis.

On ollut hauskaa seurata, miten erilaisia näistä vartin erolla syntyneistä sisaruksista on kasvanut. On heissä toki paljon samaakin – molemmat ovat helliä ja iloisia sylissä viihtyviä tapauksia. Olga on kuitenkin paljon itsenäisempi ja sosiaalisempi, hän juokseekin heti päiväkodin hoitajien syliin Hugon jäädessä pyörimään vanhempien jalkoihin. Hugo myös vierastaa enemmän ja antaa herkemmin käden oudossa ympäristössä. Olga rakastaa kirjoja ja Hugo telkkaria. Duploista ja muista palikoista tykkää kumpikin. Ja tanssimisesta, kengistä, eläimistä ja kaikesta höpsöttelystä.

Molemmat Muikut ovat kovia höpöttämään, mutta selkeitä sanoja on Olgalla enemmän. Lempipuuhaa on tällä hetkellä ruumiinosien nimeäminen ja samojen kirjojen uudelleen ja uudelleen lukeminen. Jännityksellä odotamme, että millaisen lisän kaksikielinen päiväkoti tuo puheen kehitykseen.

Puolitoistavuotisneuvola meillä oli alkuviikosta. Olgalla on nyt pituutta 80 cm ja Hugolla 82,5. Olga painaa reilut kahdeksan kiloa ja Hugo 10,4. Neuvolakortteihin lääkäri kirjoitti touhukkaasta pikkuneidistä ja mietteliäästä pikkumiehestä. Näinhän se aikalailla menee, vaikka kyllä täällä kotosalla Hugokin on todella vauhdikas tapaus.

Sellaiset ovat meidän puolitoistavuotiaat. Ihanat, höpsöt, taitavat, herttaiset ja aika ajoin ah-niin hermoja raastavat. Maailman rakkaimmat.

4 Kommentit
 • Terhi | Äiti ja melukylän lapset sanoo:

  Ihanat Muikut.♥

 • Anne-Maria sanoo:

  Voi että ovat suloisia pikkuisia! Ja niin vanhempiensa näköisiä 😀 Voin kuvitella vauhdin ja vaaralliset tilanteet, joita heidän kanssaan saa kokea. Hyvää ja riemukasta joulun aikaa koko perheelle!

  • Hanna sanoo:

   Vauhtia piisaa kyllä :D Kiitos Anne kommentista ja ihanaa joulun aikaa teillekin!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.