REMONTTI UPDATE - soppaa ja sirkushuveja

REMONTTI UPDATE

 Oivoi kun tämä pieni blogiparka on jäänyt heitteille. Tässä on niin paljon nyt ollut kaikkea – korvatulehdusta ja nuhaa ja yskää, superkummin ylppärit, pihahommia ja huonosti nukuttuja öitä. Ollaan täällä uudessa kodissa nyt ihan oikeasti asuttu kuukauden päivät, mutta yhä on nurkat täynnä banaanilaatikoita. Ei ole oikein paikkoja mihin niitä purkaa – hyllyjä ja lipastoja pitäisi hankkia.

Remontti on tällä hetkellä hieman tauolla. Paljon täällä on tehty, mutta paljon on vielä tehtävää. Jaakon isä on ollut korvaamaton remonttimies, en ollenkaan tiedä miten ikinä voimme häntä kiittää kaikesta. Lattiat on hiottu ja maalattu, yläkerran lattia paikattu ja olkkarin seinät paneloitu. Keittiöstä purettiin yksi komero ja uusi keittiökin asennettiin tarkasti paikalleen. Yläkerrassa on maalattu seiniä valkoisiksi ja sinne nikkaroitiin myös ikkunanpuitteet. Sieltä täältä on poistettu kerros toisensa jälkeen tapettia ja kirkkailla väreillä maalattua paneelia.

Edessä on vielä seinien maalausta, tapetointia, sisäkattojen laittoa, listoitusta ja keittiön viimeistelyä. Ilmalämpöpumpun vaihtoa ja paljonpaljon sisustusta. Jossain vaiheessa tulevina vuosina myös vessa ja kylppäri tullaan pintaremppaamaan, mutta niillä nyt ei kauhea kiire ole. Saunakin voisi olla pienempi – mahtuisiko alakertaan myös kodinhoitohuone..? Piharakennus pitäisi purkaa ja uusi rakentaa tilalle. Haaveilen myös maakellarista.. Entä mitä verannalle tekisi? Terassi kaipaisi myös kasvojenkohotusta.

Hurjalta kuulostaa, mutta hyvä täällä on jo nyt asua. Niinhän se tulee menemään, ettei tämä vanha talo koskaan ole valmis.

5 Kommentit
 • HEINI sanoo:

  Moi! Hienoa edistystä. Missä kunnossa talo on rakenteiltaan (perustukset, salaojat, katto, viemärit, käyttövesiputket)? Harkitsemme ostoa, mutta hirvittää ihan hitosti! Entä miltä tuntuu asua niin kaukana?

  Heini

  • Hanna sanoo:

   Moi Heini! Talossa on tehty viimeisen kymmenen vuoden aikana oikeastaan kaikki mahdolliset isommat rempat, eli sellaisia meidän ei tässä ihan lähitulevaisuudessa tarvitse pohtia. Tätä ei-niin-pientä pintaremonttia onkin tässä ihan tarpeeksi :D Täällä kaukana asuminen toistaiseksi tuntuu hyvältä. Saa nähdä muuttuuko mieli, kun syksyllä aloitan työt Helsingissä.
   Onhan se ihan kauhean hirvittävää koko talon ostaminen. Mutta toisaalta niin ihanan kutkuttavaa. Tsemppiä!

 • HEINI sanoo:

  Kiitos vastauksesta. Teillähän on sitten melkein kuin uusi talo, kun saatte pinnat kuntoon. :) Onnea töihin, mutta sitä ennen ihana kesää!

 • Katja sanoo:

  Hei,
  mikä allas ja hana tuli teidän uuteen keittiöön?

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.