SAIRAALAKASSI - soppaa ja sirkushuveja

SAIRAALAKASSI

Päivä päivältä synnytys lähestyy, joten olemme yrittäneet saada viimeisten viikkojen aikana joka päivä jotain tehtyä vauvoja varten. Pyykkiä on esimerkiksi pesty ihan uskomattomat määrät: vaatteista, vaipoista tai peitoista ei ainakaan tule meidän Muikuilla olemaan pulaa..

Sairaalakassista olemme höpisseet mammaryhmässämme jo ties kuinka kauan ja nyt viimein sain sen itsekin pakattua.

Sairaalakassi / Soppaa ja sirkushuveja

Sairaalakassi / Soppaa ja sirkushuveja

Synnärille lähtiessä kassiin pitää vielä napata neuvolakortti, puhelimen laturi ja kamera. Valmiiksi sinne pakkasin:

* pillimehuja

* raakapatukoita ja suklaata

* pähkinöitä

* imetystoppi ja -liivit

* lämpimät sukat

* hygieniatuotteet

* tissiliivinsuojia

* rintakumit

* tutit vauvoille

* pari harsoa kissoille hajupostiksi

* omat ja vauvojen kotiintulovaatteet

Tuleeko mieleen mitä puuttuisi? Joku puhui kirjasta, toinen sanoi ettei sellaisia todellakaan ehdi ja jaksa lukea. Jos sitä kuitenkin joutuu käynnistykseen, niin pitäisikö jotain tekemistä olla mukana Candy Crushin lisäksi? Vai tuleeko sitä vaan hoiperreltua pitkin osaston käytävää tulevaa peläten ja kipuja kiroten..?

31 Kommentit
 • Merituuli sanoo:

  Onko kuukautisrättejä maksimaalisella imuteholla, valtavilla siivekkeillä ja pisimmällä mahdollisella pituudella? Silloin kun olin ensi kertaa synnyttämässä (josta toki on jo pian 11 v) siellä oli vain paaaksuja rättejä jotka eivät lainkaan pysyneet siellä missä piti ja istuessakin tuntui olevan korokkeella. Seuraavassa synnytyksessä olin viisaampi.

  • Hanna sanoo:

   Oon ymmärtänyt että laitokselta saa kunnon rätit ja verkkohousut siihen päälle, joten sellaisia ei oo kassissa. Ehkä vois varuiksi paketin kuitenkin matkaan ottaa!

 • Mari sanoo:

  Meillä olisi ollut enemmän tarvetta isän sairaalakassille kuin äidin ;D. T:llä kun jäi kaikki vaihtovaatteet kotiin (vietimme Kättärillä aikaa lauantaista keskiviikkoon josta la-ma olin itse siinä kunnossa, ettei mua todellakaan voinut jättää perhehuoneeseen kaksin vauvan kanssa) eikä sillä tekemistäkään oikein ollut vauvanhoidon opettelun lisäksi.

  • Hanna sanoo:

   Uuuh, kuulostaa ”mukavalta”. Eli vaatteita ja hygieniakamoja isälle kanssa, check!

 • Jos on kakkoslaturia puhelimelle, niin sellainen valmiiksi kassiin :)

  • Hanna sanoo:

   Se olis kyllä hyvä – laturi on luultavasti just se asia mikä siinä lähtötohinoissa jää kotiseinään roikkumaan.

 • Mä aikoinaan kirjoitin aiheesta näkökulmasta
  mitä sairaalakassiin ei tarvitse pakata -sieltähän nimittäin saa kyllä lähestulkoon kaiken jos niikseen tulee. Kirjaa kyllä suosittelen, kaksosetkin kuitenkin aluksi nukkuu niin hurjan paljon, että siinä ehtii hyvin tulemaan aika pitkäksi muuten. Ja kotiutumisvaatteissa kannattaa varautua siihen, että kaksosten jäljiltä mahaa on jäljellä vielä ainakin yhden keskikokoisen vauvan verran; multa kyseltiin laskettua aikaa vielä kun vauvat oli kolmiviikkoisia. Mutta kassin pakkaaminen on kyllä kivaa – ja jännää- :)

  • Hanna sanoo:

   Ihana toi synnytyskampaus :D
   Ehkäpä jonkun kirjan vois siis varuiksi kassiin pakata, monet on myös varoitelleet ettei sairaalassa välttämättä tule uni vaikka muuten olisikin lahjakas nukkumaan. Eipä se siellä kassissa se kirja paljoa paina!

 • Veera sanoo:

  Ota nyt kirja hyvä ihminen! Joutuu aina tunnin venaan niitä Candy Crushin uusia elämiä.

  Vastasyntyneet goisii kaiken aikaa ja tuore äiti ei vältsiin adrenaliineissaan nuku siellä sairaalassa noin sekuntiakaan. Mikä on toki tooosi hyvä sit tulevan kannalta.

  Sairaalan siteet on todella hyviä nykyjänsä ja ne verkkopöksyt ihan ykköset, nyysit muutamat himaankin sit. Ja siellähän saa ne siteet pakastimen kautta, vink, kun vaan älyy pyytää.

  Mä en ekaa vauvaa odottaessa ymmärtänyt miksi ihmeessä kukaan pakkaisi kamoja joku kuukautta ennen synnytystä, siinähän olisi hyvää aikaa sit kotona lähtöä odotellessa sitä pakata. No ei ollut. Viisastuin.

  • Hanna sanoo:

   Haha, no mä otan sen kirjan. Lupaan :) Ja pakastetut siteet kuulostaa ihanan hooceeltä, jes!

 • Maisu sanoo:

  Kannattaa hankkia kertakäyttöisiä liivinsuojia sairaalaan mukaan. Mukavempi sielä, kun ei tarvi olla pesemässä ja kuivattelemassa. Niitä voi kulua paljonkin, jos maito nousee hyvin :)

  Itse en pakkaisi rintakumeja ja tutteja. Ovat kuitenkin sellasia, mitä monet vauvat ja äidit ei tarvitse ja jos tavitsee, niitä saa laitokselta.

  Noi omaan makuun sopivat terveelliset välipalat on ihan huippu. Itse kaipasin niitä hulluna, kun alko se sairaalan leipämössö ällöttään.

  Tsemppiä koitokseen!

  • Hanna sanoo:

   Kiitos kommentista :)
   Eipä ne rintakumit ja tutit paljoa kassissa paina, onpahan sit omat mukana jos niikseen tulee.

 • Reetta Alila sanoo:

  mä pakkasin kaikki, niinkun olisin sotaan lähdössä ja turhaa oli. Heh…kirja- en todellakaan lukenut, vaatteet- liian tiukat, koska jouduttiinkin leikkaukseen ja haavaa painoi kaikki, paitsi alastomuus, hygieniatarvikkeet oli hyvä juttu ja vauvanvaatteet lähtöön. Muuten kaikki oli turhaa, koska kännykkääkään en saanut päällä pitää (salaa pidin välillä). Iskälle suosittelen tekemistä, purtavaa (paljon) ja ajanviihdettä. Jos synnytys venyy yli vuotokautiseksi niinkun mulla, niin iskämiehellä kävi aika hyvin pitkäksi. Ite en voinut syödä, enkä mitään.

  • Hanna sanoo:

   No toisaalta, jos ne kamat mahtuu kassiin niin väliäkös sillä jos on vähän liikaa kamaa.. Kunhan ei mitään lätkäkassia pakkaa :D Pitää jotain sudokuja miehelle ostaa, jos se ei jaksa koko aikaa mua hieroa ja pitää hyvänä :P

 • Anna sanoo:

  Mulle viisaammat äiti-ihmiset suosittelivat mukaan otettavaksi kuivattuja luumuja. Synnytyksen jälkeen vatsa voi olla aika kovalla, joten näistä voipi olla apua. Ja olihan ne muutenkin ihan hyviä syötäviä. Tsemppiä loppurutistukseen!

 • Anna sanoo:

  Mulle oli yllätys, että osastolla ei ollut vauvalle minkäänlaisia (raapimissuoja-)tumppuja, joten sellaiset taisi olla eka asia jota pyysin miestä tuomaan kotoa. Ne olis ehkä olleet hyvät jo kassissa, jos nyt jotain haluaa jälkikäteen jossitella :). Jos kirjan pakkaaminen mietityttää, niin miestä voi pyytää aina tuomaan sairaalan kiskalta jonkun aikakauslehden, kun lukufiilis iskee :) Lehtiä taisi olla osastollakin.

  • Hanna sanoo:

   Joo no eihän se kirja tosiaan kauheesti kassissa paina, taidan pakata mukaan :)
   Ja tumput kans!

 • siiri sanoo:

  Teksti, minkä aiot lähettää ja lista ihmisistä joille lähetät tekstin jossa kerrot syntymästä :) Miulla oli myös musiikkia, koska olisin halunnut ponnistaa Apulannan tahdissa… no ei cd toiminut enkä halunnut todellakaan kuulla musiikkia mutta jos susta tuntuu siltä niin ota mukaan (ja varmista sairaalasta että siellä on toimiva laite! :D)
  Noi harsot kissoja varten on muuten eläinlääkärin mukaan ihan turhia!

  • Hanna sanoo:

   No ne harsotkaan ei paljoa paina ja monilta oon kuullut siitä positiivista, joten ei kai se haittaa kokeilla ;)
   Hyvä vinkki toi teksti ja lista – siinä ei välttämättä kauhean järkevää tekstiä syntyis just synnytettyä :D

 • Mariaana sanoo:

  Hyvä että kassi on pakattuna :)

  Ehdotan muutamien muiden tavoin, että otat mukavia omia vaatteita mukaan. Itse taisin hengailla silkkiaamutakissa, joka oli taatusti mukavampi kuin ne sairaalan kledjut.

  En ole perehtynyt siihen, mitä yleisesti ottaen rintakumeista sanotaan. Mun kokemukseksi jäi se, että kumi näppärästi vieroitti lapsen luonnollisesta nännistä, emmekä ikinä päässeet yli siitä. Vastasyntyneen suulle tuppaa muuten sopimaan sellainen vähän pienempi kumi (S-koko), toivottavasti olet löytänyt sellaisia! Jos kumi auttaa, niin ei hätää, sitä voi käyttää vaikka koko imetysajan, eli ei siitä ole edes pakko totuttautua pois.

  • Hanna sanoo:

   Mulle on rintakumeista neuvottu, että ne on hyvät jos nännit kipeytyy tai menee jopa haavoille. Ihan varuiksi ne on, ei siksi että heti ottaisin käyttöön.

   Oon pyytänyt aamutakkia tässä äitienpäivälahjaksi, saa nähdä onko mun vinkkailut menneet perille tai saanko edes mitään lahjaa jos vauvat eivät oo ennen sitä syntyneet :D Muuten nimittäin mennään kyllä ihan vaan sillä sairaalan ihanalla kaavulla.

 • Marika sanoo:

  Hei
  Oottehan ottaneet vauvoille vakuutukset? Suosittelisin ehdottomasti ottamaan ehkä jo ennen syntymääkin koska jos joutuvat olemaan sairaalassa kauankin jos syntyvät keskosina niin vakuutus on hyvä olla olemassa. Turva ainakin myöntää aika myöhäänkin vielä.. Me otettiin ja ollaan saatu takaisin tuplasti maksamamme vakuutusmaksut.

 • Kiku sanoo:

  Suosittelen kans lukemista ja musiikkia, mulla meni käynnistyksessä 3 päivää joten aikaa hengailuun oli yllin kyllin. Mies luki viimeisenä päivänä puhelinluetteloa kun ei muuta löytänyt joten miehelle myös ajanvietettä jos meinaa olla mukana odottelemassa :) Aamutossut tuntuivat tyhmältä idealta mutta niitä jäin vähän kaipaamaan. Tsemppiä loppuajalle!

  • Hanna sanoo:

   Voi ei – puhelinluetteloa :D Kertonee aika paljon tilanteesta. Kiitos tsempeistä!

 • Sanna sanoo:

  Näin 3kk kaksosten äitinä sanoisin et tutit on hyvä idea, vaikka saa niitä varmaan sairaalastakin. Meille kättärillä niin toitotettiin tutittomuutta, että en sitä sit hirveesti antanut. No nyt kolmen kk iässä nää ei huoli vaikka äitinä todella välillä toivoisin et se rauhottais kun molemmat huutaa yhtä aikaa..

  • Hanna sanoo:

   Joo kyllä mä ne tutit mukaan otan – ei ne mitään paina ja on sit omat jos yhtään siltä tuntuu :) Ei se niistä vierottaminenkaan mua pelota, se on sitten sen ajan murhe. Nää on näitä – toiset on vastaan ja toiset puolesta.

 • tiina sanoo:

  Mää pakkasin tän kolmannen kohdalla kaikista eniten tavaraa mukaan, mutta en oikeesti tarvinnut mitään muuta ku laturin ja vauvalle kotiintulovaatteet ja lähtöpäivänä meikkasin. iPadi oli koko sairaalassaoloajan laukussa, mää surffailin vaan puhelimella ja luin mulle tuotuja lehtiä ja nukuin ja pussailin vauvaa. Synnytyssaliin pyysin ystävää tuomaan vissyä ja hän toimi myös kuvaajana, joten ei tarvinu itellä muistaa kameraakaan. Mutta tää oliki jo kolmas kerta. :D

  • Hanna sanoo:

   Kyllä mäkin ne meikit voisin koittaa mukaan muistaa ottaa – olis edes vähän ihmisen näköinen sit siinä kotiutumisvaiheessa :) Sä oot ehkä eka joka sanoo nukkuneensa synnärillä – se on siis mahdollista! Ihana kuulla!

 • Riikka sanoo:

  Rintakumit ja tutit saa kyllä osastolta jos niille tulee tarvetta.

  Itse pakkaan ehdottomasti sairaalakassiini Lansinoh-voidetta (apteekista) ja Bepathenia, molemmat aivan ehdottomia rikkoutuneille rinnanpäille, toimii hyvin eikä tarvi pestä pois ennen imetystä.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.