Sigulda medieval castle est 1207 (Gauja Valley, Latvia)

SIGULDAN KESKIAIKAINEN LINNA

 

Sigulda medieval castle / Soppaa ja sirkushuveja

Sigulda medieval castle / Soppaa ja sirkushuveja

Sigulda medieval castle / Soppaa ja sirkushuveja

Taannoisella Riian pressimatkalla pääsimme tutustumaan myös Siguldaan ja siellä sijaitsevaan keskiaikaiseen liiviläisritarien linnaan. Game of Thrones -fanina tykkäsin kovasti linnan raunioista. Valitettavasti meille ei oltu varattu virallista opasta kertomaan linnan historiasta, mutta saimme kuitenkin munkin opastuksen jousiaseella ampumiseen.

Kiertelimme tovin keskenämme alueella, kiipesimme vartiotorniin ja Aamukahvilla-Henriikka testasi häpeärangaistuksiin käytettyä jalkapuuta (vai onko tuo nyt sitten käsipuu, heh).  Sää oli kovin harmaa ja ankea, mutta voin sieluni silmin kuvitella miten alue puhkeaa kesällä kukkaan! Linnan alueella järjestetään kesäaikaan erilaisia tapahtumia ja piknikkejä, kuten ooppera- ja blues-festivaaleja.. Keskiaikaisen linnan vieressä komeilee myös uusi, goottilaistyylinen linna, joka nykyään toimii hallinnollisena rakennuksena.

Keskiaikafanien lisäksi Sigulda on kiinnostava kohde lapsiperheille, sillä alueelta löytyy mm. Baltian ainoa köysirata sekä lähes 1500 metriä pitkä kelkkarata.

*pressimatkan järjesti Live Riga*

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.