SIISTI KOTI ON TOISARVOISTA - soppaa ja sirkushuveja

SIISTI KOTI ON TOISARVOISTA

Joku joskus sanoi, että pienten lasten äiti voi valita näistä kaksi: onnelliset lapset, oma mielenterveys ja siisti koti.
Kuvista voinette päätellä mitkä kaksi meikämamma valitsi. Ja mammaryhmäni suuren suosion saaneen ”sotkuinen koti” -kuvaketjun perusteella suurin osa mammakollegoista tekee saman valinnan.

Jos totta puhutaan niin en ole koskaan ollut mikään siivousintoilija. Jo lapsena vetosin siihen, etten osaa siivota. Oma huoneeni oli aina hävityksen kauhistus ja siivoaminen tarkoitti lähinnä rojujen lakaisemista sängyn alle. Sama meininki jatkui omaan kotiin muutettuani – hyvä kun edes tiesin missä imuria säilytetään. Äidiltäni perityn hamsteriluonteen ansiosta tavaramäärä on mahdoton, sen on saanut todeta lukuisissa epätoivoisen oloisissa muuttourakoissa.

Nyt tähän nykyiseen kotiin muutettuamme roinan määrä ja sotkuisuus on vihdoin alkanut ahdistaa. Siisti koti on ihana paikka, jossa ajatukset kulkevat kirkkaina ja mieli tuntuu kevyeltä. Olen jopa alkanut harkita viikottaisen siivouspäivän pitämistä ja se KonMari-siivouskirja on lukulistalla.

Kuitenkin nyt tässä vauva-arjessa villakoirien häätöä ja pintojen pyyhintää tärkeämpää on hyväntuuliset, paljon syliä ja huomiota saavat pikkuiset ja iloinen äiti. Niinpä Muikkujen päiväunien aikaan bloggailen, kokkailen, luen tai otan itsekin päiväunet sen sijaan että hinkkaisin tahroja keittiöntasoilta tai heiluisin imurin kanssa. Niinpä meillä vallitsee iloinen sekasorto, mutta ei anneta sen häiritä. Siistin kodin aika on sitten myöhemmin.

10 Kommentit
 • Kati sanoo:

  Niin se on, että lapsien pitäisi saada muistaa syli, ei jatkuva puunausta. Tunnen piston sielussa, koska olen siivoushullu. Mutta toisaalta nyt osaan jo olla itselleni armollinen ja unohdan imurin hetkeksi.😊

  • Hanna sanoo:

   No jos et millään meinaa unohtaa sitä imuria niin tervetuloa tännekin siivoamaan :D
   En silti epäile hetkeäkään, etteikö teidänkin lapset ole saaneet syliä juuri niin paljon kuin ovat kaivanneet <3

 • Tän ku meillä käyvä mummukin vielä ymmärtäis. :D Hänelle prioriteetti numero 1 oli siivous heti lasten jälkeen. Mulle taas se on aina ollu lepo, eikä mua häiritse muutama tiski tiskipöydällä. Mun äiti on erimieltä.

 • Nelli sanoo:

  Eipä tarvitsisi kahdesti miettiä mitkä noista itsekin valitsisin :D toki välillä sotkuisuus ahdistaa mutta iloinen sekasortokin on ihan ok tällä hetkellä. Meidän perheessä mun mies on enemmän se siivousintoilija…

  • Hanna sanoo:

   Niin ja enemmän ahdistais itkevät vauvat tai totaalisesti hajoava pää – eli sietäkäämme vähän sekasortoa!
   Meilläkin onneksi mies on siivouskykyinen, parempi siinä ku minä :)

 • Mä olin vielä yhden lapsen jälkeen innokas siivoja, jopa ihan nautin kotitöistä! Toista se on nyt kun on vauva leikki-ikäisen lisäksi kotityöt on toisarvoista.. Toki viihdyn parhaiten puhtaassa ja siistissä kodissa, mutta kyllä lapset ja lepo tulee ensin :) Minäkin kunnianhimoisesti suunnittelen kerran viikossa siivouspäivää, mutta jos toisaalta joka päivä tekee jotain pientä, ei sellaista ei-hallitsematonta kaaosta pääse syntymään :) Iloinen sekasorto on sitten asia erikseen! :D

  • Hanna sanoo:

   Miten musta tuntuu, ettei se joka päivä pienten siivoustekojen tekeminen vaikuta tän iloisen sekasorron estämiseen mitenkään :D Mutta kyllä me sentään pyykätään ja tiskataan päivittäin – rikkaimuriakin oon oppinut käyttämään. Odotan sitä päivää kun oon niin aikuinen, että voin sanoa pitäväni kotitöistä :P

 • Riikka sanoo:

  Kiitos tästä. Helpotti taas vähän oma sotkuahdistus. t. 10pvän ikäisen nyytin äiti

  • Hanna sanoo:

   Voi ihana pieni nyytti! Ei kannata sotkusta ahdistua <3

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.