Sikosaaren luontopolku Porvoossa taaperoiden kanssa

MENNÄÄKS METSÄÄN!

sikosaaren luontopolku / Soppaa ja sirkushuveja

sikosaaren luontopolku / Soppaa ja sirkushuveja

sikosaaren luontopolku / Soppaa ja sirkushuveja


Meidän jengi on ihan hurahtanut metsässä seikkailuun ja olemmekin alkaneet tutustumaan lähiseutujen luontopolkuihin. Viime viikolla huristelimme Porvooseen. Sikosaaren luontopolku löytyy keskustan läheisyydestä ja on pituudeltaan hyvin taaperoystävällinen, noin 1,5 kilometriä. Polku on myös melko helppokulkuinen ja vetisimmille paikoille on rakennettu pitkospuut. Olga ja Hugo jaksoivat hyvin kävellä koko matkan ja kierrokseen meiltä meni vajaa pari tuntia.

Kaksivuotiaat eivät vielä kauheasti piittaa opastaulujen teksteistä, mutta metsässä kyllä riittää tämän ikäisille hirmuisesti ihmeteltävää. Lapsista oli valtavan hauskaa kerätä polulta käpyjä ja viedä niitä kuusien alle oraville ruoaksi. ”Koppakoppakuoriaiset” saivat osakseen suurta hämmästynyttä huomiota ja bongasimme me metsässä myös muurahaisia, pari rupikonnaa ja oravan. Kierroksen jälkeen jäimme vielä metsän reunalle nauttimaan eväitä, sillä polun loppupuolella oli huononlaisesti aurinkoisia eväspaikkoja. Sikosaaresta löytyy myös lintutorni, mutta emme tällä kertaa jaksaneet lähteä tarpomaan sinne lasten päiväuniajan iskiessä päälle. 

Olen ihan hirmuisen iloinen, että lapset viihtyvät metsässä. Haaveilen kovasti retkeilyharrastuksesta ja telttailusta mm. Lähiömutsin retkeilypostausten innoittamana. Nämä luontopolut ovat hyvää harjoittelua ja toivottavasti vielä tänä kesänä pääsemme yöpymään teltassa edes kotipihalla.

Lue lisää Sikosaaren luontopolusta Porvoon kaupungin sivuilta.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.