Sipoonkorpi lasten kanssa (365 Klubin metsäretki)

LAPSIPERHE METSÄRETKELLÄ

 

Sipoonkorpi lasten kanssa / Soppaa ja sirkushuveja

taapero tulassa / Soppaa ja sirkushuveja

Sipoonkorpi lasten kanssa / Soppaa ja sirkushuveja

äiti ja lapset / Soppaa ja sirkushuveja

taapero tulassa / Soppaa ja sirkushuveja

isin kanssa / Soppaa ja sirkushuveja

20161001-img_6415

evästauko metsäretkellä / Soppaa ja sirkushuveja

Sipoonkorpi lasten kanssa / Soppaa ja sirkushuveja

Sipoonkorpi lasten kanssa / Soppaa ja sirkushuveja

tikkupullaa / Soppaa ja sirkushuveja

Sipoonkorpi lasten kanssa / Soppaa ja sirkushuveja

Terkkuja metsästä!

Osallistuimme pari viikkoa sitten eräänä lauantaina Partioaitan 365 Klubin järjestämälle lapsiperheiden metsäretkelle Sipoonkorven kansallispuistossa.

Sää oli onneksi poutainen kokoontuessamme parkkipaikalla, josta jokainen perhe sai matkaansa pillimehuja ja pullataikinaa. Esittelykierroksen jälkeen suuntasimme Ponun perinnepostia -luontopolulle, jonka varrella oli jos jonkinlaista ihmeteltävää. Isommille lapsille oli järjestäjien taholta enemmänkin ohjelmaa, meidän skidit keskittyivät juoksentelemaan ympäriinsä. Kohteenamme oli Ängesbölen tulentekopaikka, jossa olikin paljon muutakin väkeä makkaranpaistossa. Söimme hieman eväitä ja paistoimme tikkupullaa. Lapset jatkoivat ympäriinsä juoksenteluaan. Kun viimeisetkin kahvikulaukset oli nautittu, nappasimme skidit kantoreppuihin ja taapersimme samaa reittiä takaisin. Osa jengistä kiersi luontopolun loppuun, mutta me epäilimme lapsukaistemme kisakestävyyttä siinä määrin, että oli parempi suunnata äkkiä autolle. Hugo nukahtelikin jo Tulassa ja kotimatkalla auton takapenkiltä kuului tyytyväinen tuhina.

Mukana retkellä olivat myös Rimma ja Laura perheineen, joiden blogin ihan maagiselta tuntuneesta retkeilypostauksesta koko retken alunperin bongasinkin. Tältä retkeltä he tekivät ihanan tunnelmallisen videon, kannattaa käydä kurkkaamassa! Retkeilykuumetta voi kasvattaa lukemalla myös Lähiömutsin vinkit lapsiperheen telttaretkelle ja postauksen vauvaperheiden telttaretkestä. Huhhuh, me niiiin aletaan harrastaa retkeilyä ja telttailua ja vaellusta ja partioo ja eräjormailua.

Tosi kiva retki, en voi kyllä muuta kuin suositella metsään menoa. Partioaitan 365 Klubiin kannattaa myös liittyä, se on ihan ilmaista ja klubilaisille järjestetään kaikenlaista kivaa ohjelmaa.

Mites siellä ruudun toisella puolella? Löytyykö retkeileviä lapsiperheitä?

4 Kommentit
 • Minna sanoo:

  Me ollaan retkeilty lasten kanssa pienestä pitäen. Ei mitään HC-juttuja, mutta pieniä reissuja, päiväseltään ja teltassakin silloin tällöin. Partiossa sitten pidempiäkin leiriaikoja. Diggaillaan itse liikkua luonnossa joten lasten kanssa se on ollut aika luonnollinen jatkumo. Mun mielestä pientenkin lasten kanssa selviää hyvin kun stressaa liikaa. Ei matkan, eikä haastavuuden kanssa. Mielummin pieni retki niin, että kaikilla on kivaa kuin parin päivän vaellus, joka on vedetty kaikkien kestävyyden ääri rajoille.

  • Hanna sanoo:

   Partio kyllä kiinnostaa kanssa. Jotenkin kynnys kaikenlaisen uuden harrastamisen suhteen on vaan nykyään korkealla. Mut jos me vaikka ensin telttaillaan kotipihalla ens keväällä! Ja siitä sit jatkaa vähän kauemmas metsään :D

 • Muurahainen sanoo:

  Ihania kuvia! Täällä yksi lasten kanssa retkeilevä. Omasta lapsuudesta muistan mustikkametsät ja isoveljen kanssa tehdyt hiihtoretket. Aikuisena retkeilin paljon ennen lapsia enkä halunnut luopua rakkaasta harrastuksesta lastenkaan myötä. Luonnosta saa niin paljon voimaa. Blogistani löytyy meidän perheen retkeilyjuttuja. https://muurahaistenpoluilla.blogspot.fi

  • Hanna sanoo:

   Kiitos Muurahainen! Luonnossa on kyllä ihanaa, toivottavasti saan sen opetettua myös lapsilleni. Meenkin heti tutkimaan blogiasi :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.