SOHVAPERUNAN MAMMAJUMPAT - soppaa ja sirkushuveja

SOHVAPERUNAN MAMMAJUMPAT

Oon aina ollut vähän laiska liikkumaan. Vihasin liikuntatunteja peruskoulussa ja lukiossakin kuntoilukurssilla suuntasimme pururadan varrelle röökaamaan. Öhm, ei ehkä niitä kaikista ylpeimpiä muistojani. Harrastin kuitenkin vielä ala-asteikäisenä ahkerasti kaikenlaista: tanhua, korista, ringetteä – mielenkiinnon kohteet ja urheilulajit vaihtuivat lennosta, mutta kansantanssi pysyi, kunnes yläasteelle siirtyessä olin niin punk, että moinen harrastus olisi vaan ollut nolo.

Nyt aikuisemmalla iällä urheilut on menneet tosi kausittaisesti. Välillä innostun body pumpista ja sitten taas joogasta, kunnes tulee juoksukausi ja sitä seuraava sohvaperunoituminen. Kiloja on kertynyt tämän gurmantin elämäntyylin ja laiskottelun myötä vähän liikaakin. Alkuraskaus meni aikamoisen väsymyksen merkeissä – töiden jälkeen hyvä jos jaksoi rappuset kotiin (myönnetään: aika usein valitsinkin hissin..) ja loppupäivä menikin torkkuen.

Kirppanat / soppaa ja sirkushuveja

Joulun alla päätin kuitenkin ryhdistäytyä se energinen keskiraskaus mielessäni ja ilmoittauduin alkuvuodeksi Kirppanoiden mammapilatekseen. Olen pilatesta(kin) joskus vähän harrastellut, ennen kuin jooga vei mennessään ja ajatus keskivartalon ja ennen kaikkea lantionpohjan vahvistamisesta ennen pissankarkailua ja synnytysmeininkejä oli aika jees.

Nyt kahden pilateskerran jälkeen voin sanoa, että kannatti maksaa itsensä lähes kipeeksi tuosta hommasta. Kurssille otettiin vain kahdeksan mammaa ja itse sali Helsingin keskustassa on tunnelmallinen ja mukava (mitä nyt ennen ja jälkeen tunnin meinaa olla hieman ahdasta kun leidit mahoineen vaihtaa vaatteita ja jonottaa kilvan siihen yhteen ainoaan vessaan). Kurssia vetää itsekin raskauden kommervenkit kokenut, asiansa osaava nainen ja tunneilla edetään hyvään tahtiin omaa oloaan kuunnellen. Pilateksen jälkeen olo on hyvä ja energinen, sitä on niin mielissään kun on vähän jotain urheillut!

Ajattelin myös vesijuoksua kokeilla ekaa kertaa ikinä. Yrjönkadun halliinhan voi mennä ihan nakuna kirmailemaan, niin ei tarvitse kallista mammauikkaria parin kuukauden takia hankkia.

Millaisia liikuntavinkkejä sulla olis antaa raskaana olevalle?
photo 2 (3)

Tässäpä vielä puolenvälin masukuva moikka! Meillähän on taas jännimmät paikat edessä maanantaina, nimittäin rakenneultra. Voi jösses, että mua jänskättää jo nyt!

2 Kommentit
  • Sanna sanoo:

    Mä kanssa jänskäsin niin hirveesti sitä rakenneultraa, vaikka ultrassa oli siinä vaiheessa tullut rampattua jo vaikka kuinka monta kertaa :) Sen rakenneultran jälkeen myös oppi paljon paremmin itte kattomaan ruudulta niitä juttuja ;) Ja ei enää ollut niin paniikissa, jos joku mitta oli outo edelliseen kertaan verrattuna. Moni niistä ultraajista ottaa mittoja sinnepäin ja toiset on sitten taas niin pirun tarkkoja! Saatiin rakenneultrasta vielä semmonen ehta pippelikuva mukaan, että tässä se nyt on :D

    • Hanna sanoo:

      No me ollaan käytykin vasta yhdessä ultrassa, tiiviimpi seuranta varmaan tässä pikkuhiljaa alkaa niin tulee sit tutummaks koko homma. Mut väkisinkin kaikkea tulee kelailtua tässä kun päivä lähenee, vaikka koittaakin olla super positiivinen eikä merkkejä ole mistään huonosta. Jännää on kyllä näkyykö pippeleitä vai ei – hihii!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.