SORMIRUOKAILIJAN HIRVIKEITTO - soppaa ja sirkushuveja

SORMIRUOKAILIJAN HIRVIKEITTO

 

hirvikeitto, sormiruokailu / Soppaa ja sirkushuveja

sormiruokailijan hirvikeitto / Soppaa ja sirkushuveja

Tein Muikkusille hirvikeittoa pari viikkoa sitten. Toivoisin voivani käyttää enemmänkin riistaa, harmi ettei lähipiirissä ole ketään kunnon metsämiehiä. Soppaan tuli isoja paloja juureksia, jotka kypsensin ihan pehmeiksi. Meidän lapset nauttivat sopan sorminensa ilman lientä, hieman edistyneemmälle sormiruokailijalle keitoksen voi tarjota liemen kera lusikoitavaksi. Muumilautaset kuvissa ovat ihan vain rekvisiittaa, oikeasti meillä syödään suoraan tuolta pilvitabletilta. Mutta tosi hienosti jo syödään. Oikeasti syödään – eli ruokaa päätyy huomattavasti enemmän masuun asti kuin vielä hetki sitten.

Voit käyttää hirven sijasta myös muuta lihaa, kuten nautaa. Samalla reseptillä valmistuu myös sosetta, mikäli sormiruokailu ei ole teikäläisten juttu.

vauvan ruoka, sormiruoka, soppaa ja sirkushuveja

VAUVAN HIRVIKEITTO

*

250 g hirvenlihaa

1 sipuli

2 palsternakkaa

3 porkkanaa

5 perunaa

1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. lipstikka ja rosmariini)

2 laakerinlehteä

3 maustepippuria

 

Leikkaa liha sopiviksi paloiksi ja laita kattilaan. Peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Poista pinnalle muodostuva vaahto ja anna lihojen kiehua mureiksi (ruhonosasta riippuen: jauheliha ja käristysliha kypsyvät suht nopeasti – paistilihat taas vaativat parin tunnin kypsennyksen). Lisää vaahdon kuorimisen jälkeen yrtit, laakerinlehdet ja pippurit. Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli, palsternakat, porkkanat ja perunat. Lisää ne kattilaan, kun liha on jo kypsää ja anna kiehua pehmeiksi. Nouki joukosta laakerinlehdet ja pippurit. Tarjoile hieman jäähtyneenä sormiruokana liemen kanssa tai ilman. Voit myös ajaa keiton soseeksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

2 Kommentit
  • Minna sanoo:

    Tein meidän taaperolle juuri äsken melko samanlaista pataa, peurasta tosin. Hyvin uppos. Mistä tuo ruokailuessu on? Jotain tuollaista olen etsinyt, kun viimeksi eilen meni yksi vaalea paita mukavasti porkkanan keltaiseksi…

    • Hanna sanoo:

      Kuvassa oleva essu on tilattu eBaysta. Meillä on paremmat essut, jotka on Ikeasta. Niissä on taskut ja ne ovat mukavampaa materiaalia – eli suosittelen niitä kyllä :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.