SUKUPUOLIEN VÄLISESTÄ TASA-ARVOSTA - soppaa ja sirkushuveja

SUKUPUOLIEN VÄLISESTÄ TASA-ARVOSTA


Jälleen kerran internetti sekosi. Poistetaan sukupuolielimet ja laitetaan tytöt ja pojat samaan suihkuun! Lakkautetaan sellaisten kielten opetus, joissa on erikseen feminiini ja maskuliini! Kyllä jumala on luonut vain naisen ja miehen ja jokainen saa olla just sellainen kuin on, kunhan sopii perusmuottiin!

Ihan fiksunakin pitämäni ihmiset ovat postanneet somet täyteen uutisia asiasta silmiään pyöritellen ja kovaa paasaten, että mihin tämä maailma on oikein menossa! Sitä on oikein noustu barrikadeille sukupuolistereotypioiden puolesta ja pelätty oman naiseutensa tai miehisyytensä puolesta. 

Ei hemmetti ihmiset! Pitäiskö lukea se tasa-arvo-opas ihan ekaksi? Koska kyse ei ole siitä, etteikö tytöt saisi olla tyttöjä tai pojat poikia.Kyse ei ole siitä, etteikö teidän Jussi-Petteri saisi osallistua puukäsityön tunneille tai etteikö Maisa-Kaarina saisi leikkiä prinsessaa. Kyse on siitä, että jokainen lapsi saisi olla juuri sellainen kuin on – pukeutua pinkkiin tai siniseen ja harrastaa lätkää tai taitoluistelua – sukupuolesta viis! Ja kyse on siitä, ettei tyttöjä enää ohjaamalla ohjata nukkeleikkeihin tai poikia matemaattisiin opintoihin, vaan jokainen lapsi ja nuori saa ihan itse valita millä leikkii tai mitä opiskelee ilman, että kukaan nauraa tai tuomitsee.

Mua itkettää, että tässä maailmassa on ihan munkin lähellä ihmisiä, jotka tunkevat lapsiaan tiettyihin normeihin viisveisaamatta lapsen omista tuntemuksista tai mielenkiinnon kohteista. Ihmisiä, jotka sanovat etteivät tunnista enää lapsenlasta omakseen, jos tämä joskus ilmoittaa olevansa valtaväestöstä jotenkin poikkeava. Ihmisiä, jotka nauravat ja tuomitsevat ääneen heidät, jotka esimerkiksi eivät tunne syntymäsukupuoltaan omakseen tai ovat muuten erilaisia, kuin itse on.

Eikö me voitaisi jo oikeasti antaa kaikkien kukkien kukkia? Eikö me voitaisi jo asua maassa ja maailmassa, jossa vallitsee sukupuolien välinen tasa-arvo? Koska ei ole olemassa kahta sukupuolta eikä miesten tai naisten värejä, ammatteja tai palkkoja. 
Suosittelen kaikille tutustumista Tasa-arvoinen varhaiskasvatus-sivustoon ennen osallistumista melko villiksi menneeseen keskusteluun aiheesta.

4 Kommentit
Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.