TOTAALISEN PIHALLA - soppaa ja sirkushuveja

TOTAALISEN PIHALLA

Haravointihommia piisaa, vaikkei tontti kauhean iso olekaan. Hyvää treeniä se on, eipä siinä. Jostain kuitenkin luin, ettei kaikkia lehtiä kannata haravoida pois talven tieltä, mutta mistäs sen tietää mikä on sopiva määrä? Ja minne ne haravoidut lehdet sijoitetaan?
Jaakko käänsi yhden vanhan kukkapenkin ympäri ja istutin sinne muutaman tulppaaninsipulin. Keväällä sitten nähdään, että laitoinko ne oikein päin tai optimaaliseen syvyyteen. Olisko mun pitänyt tajuta istuttaa nyt jotain muutakin? Pitääkö pihakukkia esikasvattaa keväällä vai isketäänkö siemenet suoraan multaan? Mitä ne perennat on? Tarvisin varmaan sellaisia.

Kasvihuoneesta keräsin kilokaupalla vihreitä tomaatteja. Sormet ristissä, että osa niistä vielä kypsyisi.. Joku kaveri siellä kasvihuoneessa oli käynyt tomaateilla herkuttelemassa ja multasäkkejä aukomassa. Ensi kesäksi jos korjaisi sen rikkinäisen seinän.. Vai hankkisiko kokonaan uuden kasvihuoneen? Kenties isomman?

Niin oikeastaan sitä mä vaan mietin, että pidetäänkö jossain opistolla pihan- ja puutarhanhoidon kursseja tämmöisille cityhipeille..? Tulis ehkä tarpeeseen.

6 Kommentit
 • Rompulato sanoo:

  Lehdet ja muut puutarharoskat laitetaan peräkärryyn ja viedään kaatopaikalle. Meille tulee keväisin kuponkeja, joilla saa viedä puutarharoskat ilmaiseksi. Muuten taitaa yhden kuorman hinta olla vitosen luokkaa.

  • Hanna sanoo:

   Ai oikeesti! Jaakko nimittäin sanoi vievänsä ne kaatopaikalle ja mua epäilytti. Mutta hyvä tietää, että niin voi tehdä!

 • Tuija Rajala sanoo:

  Kyllä nyt on riittänyt lehtiä. Meillä onneksi alkaa ne harventua tuolla puissa.

 • punanen sanoo:

  Meillä lehdet menee lehtikompostoriin yhteen pihan nurkkaan (jos joku vielä ehtii ne haravoimaan, nytkin käytämme tehokasta pihatyöaikaa niistämällä ja kahisemällä sisällä flunssassa). Perennat on monivuotisia kasveja ja muuta en niistä tiedäkään, meillä ei ole pihakukkia vaan nurmikkoa, hyötykasveja ja metsää. Kesäkukat tulee äidin/anopin mukana ja saavat olla onnellisia ruukuissaan jos niille muistetaan antaa vettä. Mä en oo oikein pihanlaittaja….

  • Hanna sanoo:

   Meilläkin on pihan perällä puutarhakompostori, pitäisi perehtyä sen käyttöön! Tällä hetkellä se ei nimittäin taida toimia ihan niinkuin pitäisi… :D
   Mä kovasti haluaisin uskoa, että joskus vielä musta kuoriutuu kunnon pihanlaittaja.. Perennakauppaan siis!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.