TURVOTTAA JA PYÖRRYTTÄÄ - soppaa ja sirkushuveja

TURVOTTAA JA PYÖRRYTTÄÄ

Oon sellainen herkästi itselleni erilaisia vakavia diagnooseja keksivä naikkonen. Lapsena luin suurta lääkärikirjaa ja tunnistin oireita oireiden perään. Jaahas – tääkin sairaus mulla on. Ja tää! Ai kauhee – ei tässä enää ole kauaakaan elinaikaa. Lääkärin pakeille marssiminen oli tästä huolimatta tosi vaikeaa aina, en mä halunnu tietää, että kuolen pian..

Iän karttuessa olen hieman rauhoittunut tän itsediagnosoinnin suhteen ja luottanut lääkäreiden tietotaitoon. No sitten todettiin keuhkosarkoidoosi, pikkuvikana vaivaa myös dermografismi ja viimeisimpänä ilona kilpirauhasen vajaatoiminta. Homma on kuitenkin hallussa, mutta siitä asti, kun kuulin raskausmyrkytyksestä ja -diabeteksestä, oon ollut ihan varma, että ne tässä vielä riesakseni saan. Varsinkin, kun vähän turvottaa ja päässä vippaa.

Viime viikolla kuitenkin neuvolassa pissat näytti normaalia ja verenpainekin oli meikäläisittäin hyvä. Sen sijaan hemoglobiini oli laskenut kuin lehmänhäntä, mikä selittänee osaltaan outoja oloja. Pitäisi muistaa hakea sitä rautaa apteekista – yks pilleri lisää päivärutiineihin jee. Ja sokerirasitukseen mars ensi viikolla, kuulemma siellä nautitaan ihanan makeaa vaaleanpunaista litkua!

Tänään pyöräytin aamupalaksi smoothien, jolla toivoisin olevan turvotusta vähentäviä vaikutuksia. Heitin mukaan myös kourallisen rautapitoista pinaattia, vaikkakin sitä saisi syödä ämpäritolkulla toivottuihin tuloksiin pääsemiseksi.

turvotussmoothie / Soppaa ja sirkushuveja

TURVOTUSSMOOTHIE

*

kourallinen kotimaisia pakastemansikoita

n. 2 sentin siivu tuoretta ananasta

kourallinen tuoretta pinaattia

½ sitruuna kuorittuna

1-2 dl (kookosvettä)

 

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja suristele tasaiseksi. Älä välitä harmaasta väristä, vaan nauti herkullisen raikkaasta ja hyvää tekevästä mausta.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.