Vaatevallankumous 18.-24.4.2016 #WhoMadeMyClothes?

VAATEVALLANKUMOUS (& ÄIDIN UUDET CHINOT)

 

Vaatevallankumous / Soppaa ja sirkushuveja

Vaatevallankumous / Soppaa ja sirkushuveja

Tällä viikolla vietetään Vaatevallankumousta. 24.4.16 on virallinen Vaatevallankumouspäivä – tuolloin tulee kuluneeksi kolme vuotta bangladeshilaisen vaatetehtaan yli tuhannen ihmisen hengen vaatineesta romahduksesta. Maailmanlaajuiseen Vaatevallankumoukseen osallistuvat ihmiset vaativat vaateteollisuudelta lisää vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Osallistut helposti vaikka näin: pue 18.-24.4. jonain päivänä vaatteesi päälle nurinkurin, ota itsestäsi kuva ja jaa se sosiaaliseen mediaan hashtagin #WhoMadeMyClothes kanssa. Voit myös kulkea väärinpäin olevassa vaatteessasi koko päivän ja kertoa ihmettelijöille osallistuvasi Vaatevallankumoukseen.

Myönnän, että olen vasta lastenvaatteiden myötä alkanut kiinnittää enemmän huomiota myös omien vaatteideni vastuullisuuteen. Haaveissani on kestävä ja eettinen vaatekaapin sisältö. Aika paljon (viisi jätesäkillistä, kröhöm..) käyttämättä jääneitä kleduja lähtikin muuton yhteydessä kierrätykseen. Pyrin nykyään ostamaan vaatteita vain tarpeeseen ja vain vastuullisilta valmistajilta. Suosikkimerkkejäni ovat kotimaiset Nosh, Mainio ja Papu.

Nosh chinot / Soppaa ja sirkushuveja

Noshista ja vain tarpeeseen ostamisesta puheenollen. Melkein kaikki housuni ovat jääneet isoiksi, joten Noshin uuden malliston kivan näköiset chinot lähtivät edustajani kautta tilaukseen. Pöksyt ovat farkkucollege+ -materiaalia: mielettömän pehmoiset ja mukavat jalassa, mutta näyttävät kauempaa katsottuna farkuilta. Hauskana yksityiskohtana on nyöri vyöräröllä. Noshin toinen erä uusia naistenvaatteita muuten ilmestyy ensi viikolla!

Oletko osallistunut jo Vaatevallankumoukseen? Kiinnostaako vaatteiden alkuperä ja vastuullisuus?

2 Kommentit
 • Mä myös olen alkanut viime vuosina ja juurikin lasten myötä kiinnittämään huomiota vaatteiden vastuullisuuteen. Lapsille ostan mahdollisuuksien mukaan kotimaisia vaatteita, mutta välillä on pakko pyörähtää lähivaatekaupassa, kun kasvupyrähdys yllättää ja on pakko saada mahdollisimman pian sukkikset tai jokin muu vaate.

  Itselle sen sijaan en ole vielä raaskinut ostaa juurikaan kotimaisilta merkeiltä vaatteita enkä ole ehkä löytänyt täysin omantyylisiäkään vielä. Omat vaatteet ovat kuitenkin pääosin kirpparilta ja yritän muutenkin pitää sekä lasten että omien vaatteiden määrän hyvin kohtuullisena.

  Hyvä, että vastuullisesta pukeutumisesta ja kuluttamisesta puhutaan! Toivottavasti kirjoitukset ja ajatukset tavoittavat joka kerta uusia ihmisiä ja sytyttävät edes pienen pohdinnanalun. :)

  • Hanna sanoo:

   Hei anteeksi Veera, etten ole muistanut vastata kommenttiisi!
   Mun pitäis kans oppia toi Kohtuullisuus. Mut eiköhän se tästä, nyt kun kaikki käyttämättä jääneet vaatteet on laitettu eteenpäin ja oikeasti tarkoitus olisi ostaa vain tarpeeseen.
   Kyllä mä uskon, että vastuullinen pukeutuminen kasvattaa koko ajan suosiotaan. Tärkeä asia.

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.