YHDESSÄ RASKAANA / LIBERO BABYBUZZ - soppaa ja sirkushuveja

YHDESSÄ RASKAANA / LIBERO BABYBUZZ

Naisen kontolle on tässä maailmassa jätetty lapsen kohdussa kantaminen, synnyttäminen ja imettäminen. Aika iso homma noin kaiken kaikkiaan. Siinä helposti jää se isäihminen vähemmälle huomiolle, vaikka hänestä on siinä lapsessa puolet ja parhaassa tapauksessa lasten hankkiminen on ollut yhteinen, harkittu päätös. Miten tuleva isä sitten voi ottaa osaa raskauteen? Miten ollaan yhdessä raskaana, kun vain se toinen paisuu, sekoilee hormonipäissään ja tuntee sisällään ne ensimmäiset pikkupotkut?

En voi antaa yleispäteviä ohjeita, mutta voin kertoa miten meidän raskaus on mennyt. Kuluneet kahdeksan kuukautta ovat tosiaankin olleet yhteistä odotuksen aikaa aina siitä lähtien, kun Jaakko sen raskaustestin apteekista haki. Hän ei ole missannut ainuttakaan neuvolakäyntiä tai ultraa ja myös hänet on huomioitu noissa tilanteissa hoitohenkilökunnan puolelta hienosti. Olemme yhdessä valmistelleet kotia tulevaa perheenlisäystä varten: minä olen lähinnä keskittynyt vaatepaljouden haalimiseen ja Jaakko on kasannut pinnasänkyä ja hankkinut autoon turvakaukaloadaptereita. Mieheni on silittänyt ja pusutellut kasvavaa vatsaani ja laulanut vauvoille. Niitä ensimmäisiä hänenkin käteensä tuntuvia potkuja odotettiin kauan ja hartaasti, mutta jo parin kuukauden ajan isällä ja vauvoilla on ollut ihan selkeä oma leikkinsä, missä vatsan tökkimiseen vastataan napakoilla potkuilla.

Kaikkein suurin merkitys on kuitenkin ollut sillä henkisellä tuella ja ymmärryksellä. Sillä, että mun voinnista ollaan huolissaan ja kuulumisia kysellään. Sillä, että saan levätä juuri niin paljon kuin tarvitsen ja minulle tuodaan vettä ja kuoritaan appelsiineja, ihan pyytämättäkin. Että minut kyyditetään toimistolle ja ajetaan kotiovelle ennen auton parkkiin viemistä. Sillä, että edelleen olen mieheni silmissä kaunis ja hän muistaa sen sanoa. Kuten olen aiemminkin herkistellyt, niin joka päivä saan olla onnellinen tuosta miehestä ja tiedän, että hänestä tulee ihan paras mahdollinen isä meidän Muikuille.

Libero BabyBuzz / Soppaa ja sirkushuveja

Libero haluaa tehdä jokaisesta raskaudesta enemmän yhteisen. Niinpä Liberolla kehitetään parhaillaan BabyBuzz-rannekkeita, jotta se toinen vanhempi voisi olla enemmän osallisena raskaudessa. Pääsimme testaamaan prototyyppeja ensimmäisten joukossa. Kuvittelin aluksi, ettei Jaakko innostuisi ranteessaan tuntuvista vauvojen potkuista ollenkaan, mutta kuinka ollakaan.. Kertokoon herra ihan itse ajatuksistaan.

”Raskausaikana miehelle on tarjolla lähinnä statistin rooli. Innostuin, kun meille tarjottiin mahdollisuutta osallistua Liberon uuden BabyBuzz -rannekkeen kokeiluun. Saisin vihdoin osallistua enemmän! Olla läsnä! Mahtavaa! Innostukseni kuitenkin muuttui skeptisyydeksi saatuamme lisää tietoa aiheesta. Lähinnä mielessä oli rannekkeiden tekninen toteutus ja sen tuomat mahdolliset rajoitteet. Kun vielä kävi ilmi, etteivät ”äly”rannekkeet automaattisesti tunnistaisi vauvojen liikkeitä, olin melko valmis unohtamaan koko jutun.
Homma menee siis niin, että rannekkeet ovat BlueToothilla yhteydessä älypuhelimiin, joiden kautta ne kommunikoivat keskenään. Kun vauva potkii masussa, äiti painaa omassa rannekkeessaan olevaa nappia ja vastaanottava ranneke isän ranteessa alkaa väristä. Kohtuu simppeliä.
Nyt pari viikkoa rannekkeen kanssa oltuani voin myöntää, että olin väärässä. Rannekkeen unohti paidan alla nopeasti. Yllättävä värinä ranteessa toi joka kerta hymyn huulille ja samalla ajatuksissani olinkin jo rakkaani vierellä kädet hänen masunsa päällä. Mahtavia pieniä hetkiä töiden tiimellyksessä. Jatkaisimme varmasti rannekkeiden käyttöä, jos prototyyppirannekkeidemme pattereiden vaihto ei olisi niin työlästä.
Kuten kuvasta näkyy, rannekkeen protyyppi ei ole ihan siroimmasta päästä. Tästä huolimatta voisin jo nyt suositella kokemusta kaikille odottaville pareille. Käyttökokemus ei voi kun parantua rannekkeiden koon pienentyessä.”

Libero lahjalaukku / Soppaa ja sirkushuveja

 

Hienon kokemuksen lisäksi saimme Liberolta vauvanhoitolaukun lukijoiden kesken arvottavaksi. Jos käyttöä ylläolevalle runsaalle setille olisi, niin arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla miten teidän perheessä se ei-raskaana-oleva vanhempi osallistui raskauteen. Vastausaikaa on viikko, eli sunnuntaihin 3.5.2015 asti. Onnea arvontaan!

***
Yhteistyössä Libero
33 Kommentit
 • Riikka sanoo:

  Ihana arvonta, mukana ollaan :)

  Meillä isä osallistuu raskauteen myös aika paljolti :)

  Meillä isä silittelee mun vatsaa, puhelee sille ja kertoilee vauvalle tarinoita. Hän myös kestää mun oikutteluja ja silloin tällöin lähtee hakemaan kaupasta mitä mieleni tekee. Mulla on ihana mies ja ihanaa, että hänkin on mukana raskaudessa♡

 • Laura sanoo:

  hehe taidat tietää kyl suurimman osan draamasta ja kaikesta muustakin meidän odotuksen aikana;) mut onhan tuo ukko aina tilaisuuden tullessa silittelemässä ja juttelemassa masuun:)

 • Henna sanoo:

  Meillä mies on osallistunut raskauteen olemalla mukana kaikissa neuvoloissa, silittelemällä masua/pusutellen, jutellen. Yhdessä ollaan pohdittu nimiä, mietitty mille vauva mahtaa näyttää, onkohan hän samanlainen luonteeltaan kuin isosisko.

 • Mukana arvonnassa, ihana paketti ! <3 Esikoisen raskauden aikana käytiin miehen kanssa yhdessä neuvoloissa ja ultrissa, kokeiltiin potkuja massun päältä ja höpsöteltiin masuasukille ja siltikin koko homma konkretisoitui miehelle vasta synnytyksessä :D Jospa saisin ukon vähän paremmin mukaan tähän raskauteen ;)

 • Jannina sanoo:

  meillä mies on osallistunut tulemalla mukaan ultriin ja neuvoloihin työn sallimissa rajoissa.
  Kasvavalle vatsalle on puhuttu ja ihoa silitelty. Mies myös ymmärtää vaimon tunteenpurkauksia ja höpsähtämistä raskauden takia.
  Pikkuhiljaa vauvan tulokin alkaa realisoitumaan ja mies kerran saunassa sanoikin että ”minulla saattaa mennä joku roska silmään siinä vaiheessa kun vauva syntyy” <3 raavaat miehethän ei kuulemma itke.

 • Maaria sanoo:

  Minä olen ensimmäisen kolmanneksen jälkeen odottanut tulevaa lasta yksin. Ekalla kolmanneksella kuitenkin mies oli aktiivisesti mukana ja ymmärsi kaikkea tätä hormonimyrskyä. Oli innoissaan tulevasta.
  Nyt on kuitenkin ”mies vaihtunut sisaruksiin”. Pikkusiskot on ollut tosi innoissaan tulevasta ja kyselee paljon potkiiko, tulee silittämään mahaa ja kokeilemaan vauvan potkuja. On päässeet myös neuvolaan mukaan kuuntelemaan sydänääniä:)

 • Eija sanoo:

  Ihana paketti, I’m in :)
  Nyt kun meidän perheeseen on noiden pian 3v ja 1,5v viikareiden joukkoon odoteltu vielä yhtä naperoa kaveriksi, on isukin osallistuminen tähän raskauteen ollut enemmänkin henkistä tasoa, kuin fyysistä mahan taputtelua. Mutta sitä ehkä eniten tällä hetkellä tarvitsenkin, rauhoittelua, että kaikki sujuu hyvin, nimien pohdintaa ruoanlaiton lomassa, hajamielinen rapsutus ohikulkiessa ja vauvalle tarkoitettu kommentti: ”mitä se siellä myllää” :’)

 • Tanja sanoo:

  Ooo, mikä keksintö. :) Aika ihana!

  Meillä mies on osallistunut lähes kaikessa, mitä vaan voi keksiä. Iltasin vaavi saa kuulla muutaman sanasen tai vähintäänki hyvän yön toivotukset. :) Potkut tuntuu miehen mielestä ihanilta poskea vasten. Tosin tässä vaiheessa raskautta (34+6) niiden kovuus saattaa yllättää toisinaan. :D

  Mies on myös mukana neuvolassa aina, kun se on mahdollista. Yhdessä on käyty tutustumassa synnäriin ja yhdessä on ultrissa pientä tuijotettu. Meidän lisäksi odotuksessa on mukana myös tiiviisti esikoinen, joka osaa jo ilmaista monitorista nähdessään tulevan sisarensa, että ”vauvva!”. Ehkä tuo 1,5v ei vielä asiaa todellisuudessa ymmärrä, mutta on ollu mukavaa saada ottaa hänet mukaan odotukseen. <3

  -Tanja + J ja T

 • niina sanoo:

  Meillä puoliso on osallistunut odotukseen niin paljon kuin mahdollista. Ollut kaikissa neuvola- ja lääkärikäynneillä mukana sekä tunnustellen vauvan liikkeitä vatsan läpi. Heillä on myös oma leikki ♡ ja on miekkonen ostanut ihan itse tytölle vaatteitakin :)

 • Tanja sanoo:

  Täällä isimies on ollut ultrissa ja neuvolakäynneillä.Kuunnellut kaikki hormoonijurnutukset ja muut asiaan kuuluvat natinat :) Joskus sitä on ihmetellyt kuinka kauan pinna kestää,mutta maaliin ei onneksi ole enään pitkä matka!

 • Marika sanoo:

  Mukana arvonnassa, aivan ihana paketti :)
  Meillä isukki osallistuu tulemalla ehdottomasti mukaan joka neuvolakäynnille ja ultriin, vaikka aina ei välttämättä pääsisi koulun takia mukaan järjestää hän asian niin että varmasti pääsee. Haluaa ehdottomasti tehdä ruuat ja tarjoilla ne ettei äidin tarvitse nousta välttämättä ollenkaan. :) Tunnustelee ja pusuttelee kasvavaa masua ja kovin odottaa että masuasukki jo syntyisi <3

 • Sari sanoo:

  Ihana setti!
  Esikoisen aikana mies ehti enemmän olla odotuksessa mukana ja pitää masulle mitä ihmeellisimpiä ääniä ja juttu tuokioita ja esikon synnyttyä huomattiin kuinka niistä isin höpöhöpö äänistä olikin tullu masu aikana tuttuja ja turvallisia ja ne ovat nykyään hauskimpia ääniä mitä maailmassa on 1,5v pojan mielestä ❤️Tässä raskaudessa esikko vaatii isältä aikaa niin masu ei ole ollut se huomion keskipiste niinkun esikon aikana mutta kyllä masu silti saa oman osan niistä hassuista äänistä ja jutuista esikolta ja isältä yhdessä ja äiti saa isän käymään kaupassa mihin ihmeellisempäänkin aikaan jos rupeisi mieli tehdä vaikka hapankaalia :D

 • -TIINA- sanoo:

  Meillä tuleva isi-mies on osallistunut odotukseen ihanasti auttamalla ja tukemalla ja yhdessä on hankintoja pohdittu! Hänen oma juttunsa on sydänäänien kuuntelu vatsan läpi!<3

 • Kaisa sanoo:

  Ihana teksti ja ihana arvonta! :)

  Meillä mies on osallistunut koko raskauden ajan juurikin niin ihanasti kun vaan olin villeimmissä unelmissani kuvitellut. Alussa malttoi pitää salaisuuden ekaan ultraan asti, on jaksanut lähes joka ilta rasvailla kasvavaa masua, antaa aikaa levätä, tuo sohvalle vettä/porkkanoita/karkkia mitä ikinä juuri silläkin hetkellä mieli tekee mutta ”on niin hankalaa” nousta itse. Mies on ollut mukana ultrissa ja neuvoloissa, ostanut itsekin vauvalle vaatteita yms juttuja ja kiertänyt vaunuliikkeitä ihanan kiinnostuneena. Perinteisesti myös hän silittelee masua, höpöttelee vauvalle ja saattaa välillä laulaa ja soittaa jopa kitaraa.

 • Elise sanoo:

  Ihanasti osallistuu teillä isä raskauteen. Meillä nyt toisen raskauden kanssa tuntuu että odotan aikalailla yksin, niin henkisesti kuin fyysisesti. Miehellä tuntuu olevan muita prioriteetteja, en sitten tiedä onko jonkinlaista panikointia tulevaa kohtaan vai mitä. Toki on kiinnostunut esim. miten neuvolakäynnit menee tai on ollut huolissaan kun on ollut enemmän supisteluja, mutta usein tuntuu myös vain ärsyyntyvän jos valitan kipuja tai oloja. Ei puhettakaan mun olon paremmaksi tekemisestä tai levon mahdollistamisesta hoitamalla esikoista. Vatsaa ei paijaile tai juttele vauvalle kuin ihan harvoin, usein minä olen se joka laittaa hänen käden mun vatsalle, että kokeile nyt kun se myllää. Nimiä kyllä on pohdittu yhdessä ja hän on panostanut lastenhuoneen remontointiin.

 • Kiku sanoo:

  Ihana arvonta, olen mukana! Tässä toisessa raskaudessa (tänään 22+3) mies ei ole päässyt neuvolaan, ensimmäiseen ultraan kuitenkin pääsi ja se oli ihanaa. :) Potkut eivät tunnu vielä ulospäin joten niitä ei olla voitu yhdessä fiilistellä mutta enemmänkin mies on ollut mukana auttamalla esikoisen hoidossa, lähtee pojan kanssa ulos jotta saan levätä ja hakee tarhasta että pääsen yksin ultraan. :) Eli mukana on mutta eri tavalla kuin ekalla kerralla.

 • Hanna sanoo:

  Meillä mies juttelee mahalle varmaan enempi kuin minä,yleensä aloittaa kysymällä et ”hei,miten menee,millon oot meinannu tulla meitä moikkaamaan?”

 • Riikka sanoo:

  Meillä odotetaan nyt perheeseen kolmatta lasta ja lasten isän osallistuminen odotukseen on joka kerta ollut vähän erilaista. Eka kerralla kaikki oli niin outoa hämmentävää ja uutta että ei tainnut isä ihan tajuta mitä tapahtuu. Toisella kerralla tiedossa oli mitä on edessä, vanhemmuus molemmille jo tuttua joten isäkin oli odotuksessa enemmän mukana. Nyt kolmannella kerralla isä odottaa enemmänkin niin että viihdyttää kahta vanhempaa lasta jotta minä saisin levätä.

 • Mity sanoo:

  Ihana arvonta ehdottomasti mukana! Tässä raskaudessa mies on ollut mukana erillä tavalla ekassa oli mukana kaikissa neuvoloissa ja ultrissa mukana. Tässä raskaudessa on ollut enempi läsnä siinä että on katsonu esikoisen perään aina kun itsestä on tuntunut että tarvitsee levähtää tai saada omaa aikaa lisäksi tietysti tunnustelee liikkeitä ja puhelee vauvalle. Neuvolan olen käynyt itse kun mies jäänyt katsomaan esikoisen perään mutta ultrat ollut aina mukana. :)

 • Mä olen miettinyt, että mikä tuo ranneke on, mutta en ole ottanut sen enempää selvää. Ehkä mielessäni kuvittelin sen vielä mullistavammaksi. Mutta toisaalta ihan kiva, ettei tarvitsisi olla sanomassa, että ”nyt liikkuu” kun tämä ainakin lopettaa sen heti kun puhun. ”Nyt on äiskällä painavaa asiaa taas.” :D

  Mies on osallistunut tässä raskaudessa tavallaan perinteisemmin kuin ekassa, jolloin oli mukana aina neuvolassa ja stressasi jopa muakin enemmän. Siitä viisastuneena on ollut sopivasti etäämmällä, mä olen saanut olla se murehtiva, odottava äiti. Silittelee vatsaa ja kyselee vointia päivittäin monta kertaa ja soittelee töissä, jos musta ei ole kuulunu mitään viestiä.

 • Nuu sanoo:

  Mies on tiskannut lähes koko raskauden aikani kaikki ne sata astiaa mitä viikon aikana kertyy, mukisematta <3

 • Suvi sanoo:

  Oi, mikä keksintö! Kuulostaa kivalta, voi sitten morsettaa pikkuisen tahtiin isille :)

  Meillä mies osallistuu entistä enemmän vauvan tuloon, mitä lähemmäksi laskettu aika tulee. Sallittakoon se hänelle, että koko vauva tulee konkreettiseksi vasta syntymän jälkeen. Muutenkin on enempi järki-ihmisiä onneksi, että pitää mut maan tasalla näissä hormoonihöyryissä :)

 • Heidi sanoo:

  Nyt kun toista lasta odotetaan ei odotus ole samanlaista ultra hienoo ku ekalla kerralla.
  Mies ollut mukana ultrassa, parissa neuvolassa ja silittelemässä vatsaa. Kaippa se on suurin tuki ja turva silloin kun hormoonit ottaa vallan ja muutun omituiseksi. Jaksaa kannustaa ja auttaa parhaansa mukaan esikoisen hoidossa. Ei mitään kovin erikoista, mutta silti niin tärkeä mulle. Ilman miestäni en varmasti koskaan olisi toista lasta halunnut (esikoisen kanssa niin vaikeaa jo raskaudesta lähtien….).

 • Ansku sanoo:

  Hauska idea tuollainen ranneke, pääsee puolisokin osaksi. Minä voisin koko yön painella ja pitää miehenkin hereillä ;)

  Meillä iskä on kyllä ollut alusta lähtien paljon mukana, huolehtii minusta ja kodista, kun en itse jaksa. Sellaista läsnäoloa vaan, mutta se on niin kullanarvoista, varsinkin kun on ollut suhteellisen raskas kevät odotusta.

  ps. kiva kuulla, että teillä pysyy tyypit vielä rauhassa ”sisällä”. Minua stressaa ajoittain paljonkin se, että jos nämä täältä kovin paljon liian aikaisin tulevat. Mutta ei onneksi vielä mitään viitteitä siitä :)

 • jenni Tuulensuu sanoo:

  Ihana arvonta ja ihana postaus ❤
  Meillä kyllä aika pitkälti kuulostaa odotus samalta, kuin teilläkin. Kaikessa on mies mukana ja ennen kaikkea kestää kaikki oikuttelut sun muut hormoonihärpäkät. Varsinkin, kun raskaus tuli täysin puun takaa, niin täytyy kyllä hattua nostaa herralleni. Rakkaus senkun syvenee.

 • aino sanoo:

  Voi miten kiva arvonta ja kiva keksintö tää rannekejuttu! :)

  Meillä isimies on alkujärkytykseltään toipunut ja ollut jokaisella neuvolakäynnillä mukana, painoarvioultriakaan ei ole jättänyt välistä yhtäkään. :)
  Joka päivä hän muistaa kertoa kuinka paljon rakastaa minua ja vauvoja, silittelee massua ja tökkii jos toinen vauvoista potkaisisi takaisin. :)

  Raskaus on tuonut meitä lähemmäs pariskuntana ja mies huomioi mua ihan erilailla kuin ennen odotusta. Viikonloppuisin aamiainen on valmiina katettuna pöytään ja ulos lähtiessä mies laittaa kengät mun jalkaan kun itse en enää siihen pysty. :D

  Ihanaa kevään jatkoa ja loppuodotusta Hanna! :)

 • Norppastiina sanoo:

  Meillä sattui niin, että miehellä oli tämän toisen raskauden aikana työprojektin kanssa niin kiire, ettei ollut juurikaan kotona. Joten täytyy myöntää, että häneltä meni moni huippujuttu ohi, kuuli niistä kyllä puhelimessa. Onneksi oli vahvasti mukana ykkösen raskausaikana; hieroi jalkoja, silitti uneen, kokeili vauvan potkuja masun läpi jne.

 • Meillä toinen puolisko osallistuu viihdyttämällä erittäin aktiivista taaperoa. Usein jään itse nukkumaan ja lepäilemään kun kaksikko suuntaa ulos seikkailuille. Lisäksi kiltisti kuljettelee mua kirppiksille penkomaan, vaikka ei itse pahemmin viihdy kierrätettyjen lastenvaatteiden ja lelujen parissa :D Käy kaikissa niissä ultrissa ja neuvoloissa joissa se on mahdollista.

  Osallistun arvontaan :)

 • Suvi sanoo:

  Meillä isä on osallistunut raskauteen hellimällä äitiä… Esim pitämällä kainalossa ja kutittelemalla. :) Suihkun jälkeen isä on välillä öljynnyt kutiavaa masua ja rintoja. Yhdessä on jännitetty viime keväästä lähtien ja ihmetelty mun koko ajan muuttuvaa vartaloa. Mies on ollut tukena, huolehtinut ja lohduttanut. Minulle on käynyt kyllä selväksi että mies pitää arvossa tätä työtä mitä nainen ja kroppa koko ajan tekee pienokaisen eteen…

 • Adalmina sanoo:

  Ihana arvonta :) Meillä puoliso on osallistunut muunmuassa olemalla mukana neuvolassa ja ultrissa, hemmotellut minua ja keksitty yhdessä nimiä :)

 • Hanna sanoo:

  Meillä mies on ollut minulle tärkeä tuki vaikeina hetkinä, passaa mua, jos en itse jaksa ja hän on ottanut enemmän vastuuta kotitöistä, jotta minä saisin levätä. Ultrissa on ollut myös mukana ja neuvolassa toisinaan. Eihän tätä yksin jaksaisi, joten yhteinen odotusaika tämä on meille molemmille.

 • Anne sanoo:

  Ihana arvonta :)

  Meillä tuleva isä on osallistunut neuvola- sekä ultrakäynteihin. Hänen vastuualueelle on jäänyt hommata autoon turvaistuimet ja yhdessä olemme pohtineet suurimpia hankintoja. Mies on saanut raskaudesta osansa minun mielialavaihteluiden muodossa.

 • Katja sanoo:

  Meillä mies on osallistunut niin paljon kuin mahdollista. Yhdessä on käyty kaikki neuvolakäynnit sekä ultrat. Helpottaa töitäni, ja on ottanut kaikki raskaammat työt vastuulleen. Tarvittaessa hieroo särkeviä jalkojani ym. Selvästi kiinnostunut on kaikesta, kun itsekin ottaa paljon asioista selvää.:)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.