YLLÄTYKSIÄ ULTRASSA - soppaa ja sirkushuveja

YLLÄTYKSIÄ ULTRASSA

Se maaginen päivä koitti vihdoin marraskuun lopussa – ensimmäinen ultra. Tehän jo tiedättekin, minkälaisen yllätyksen siellä kohtasimme – jotain, joka muutti hetkessä koko elämän ja asetti tämän odotuksen ihan uusille urille.

rv 12 / Soppaa ja sirkushuveja

 

Siellä me istuttiin Naistenklinikan kellarissa odotusaulassa muiden, selkeästi myös ensimmäistä odottavien, vanhempien kanssa. Jännitti kyllä kovasti, ensinnäkin se, että onko siellä edes ketään ja toisekseen se, että jos on, niin onhan sillä kaikki hyvin. Lopulta kätilö kutsui huoneeseensa ja pyysi tutkimuspöydälle pötköttämään masu paljaana. Ultrageeli oli kylmää ja ruudulle ilmestyi heti epäämääräisen näköistä liikettä. ”Hmm. Mitäs te siellä näette?”

kaksoset, ultrakuva / Soppaa ja sirkushuveja

 

Silmissä sumeni heti kun tajusin mitä siellä näkyy. Mumisin jotain epäselvää vastaukseksi. ”No minä näen sillä kaksi vauvaa”, totesi kätilö rauhallisesti.

Nauratti ja itketti. Niin vissiin Jaakkoakin, jonka reaktiota oli hyvin vaikea tulkita siellä pimeässä huoneessa. Ensimmäinen ajatukseni taisi olla ”hupsis s**tana”. Sillä lailla. Hyvä me.

Kätilö jatkoi ultraamista, kertoili kaksosraskaudesta, esitteli vauvoja A ja B, mittaili niskaturvotusta ja vauvojen pituuksia, kuuntelutti kumpaisenkin sydänääniä. Omat istukat, alle millin turvotukset, koot vastasi viikkoja päivälleen. Kaikki oli niinkuin tässä vaiheessa pitikin.

Olisin voinut tuijottaa muikkuja vaikka loppupäivän. Muikkuja. Kahta muikkua. Meidän vauvoja.

vauva A / Soppaa ja sirkushuveja

 

Vauva B / Soppaa ja sirkushuveja

 

Ultran jälkeen suuntasin töihin ja komensin Jaakon bisselle. Päässä pyöri vaan kaksosuutiset ja kerroinkin heti pomolle että joo hei oon raskaana ja joo hei saan kaksoset. Mitäs se pomo siihen? Alkoi nauramaan.

16 Kommentit
 • Onneksi olkoon! Tutulta kuulostaa.

  • Hanna sanoo:

   Kiitos :) Oli se vaan jännää ja jännemmäks taitaa muuttua!

 • Kuu sanoo:

  iik, ihana ylläri! Voin vaan kuvitella kuinka hassulta se tuntuu, kun kuulee, että sieltä tuleekin kaksin kerroin rakkautta <3 onnea sulle raskauteen :) varmaan parit yöunet menee noita tietoja sulatellessa :D!

  • Hanna sanoo:

   Kiitos Kuu :) Ei noita uutisia kyllä osannut ennalta odottaa yhtään! Nyt aletaan jo olemaan oikein sinut asian kanssa :)

 • Jenina sanoo:

  onnea tupla uutisista :) meillä 3kk ikäiset kaksospojat :)) käy kurkkaamassa blogia jos kiinnostaa, kirjottelin raskausaikana paljonkin tuplien odotuksesta :)

  Http:\\ihantotta.blogspot.com

  • Hanna sanoo:

   Kiitos Jenina :) Kävinkin kurkkaamassa ja kommentoimassa, ihana pieni (iso) perhe! Pitää tutustua sun arkistoon paremmin ajan kanssa.

 • rea sanoo:

  Vau ihan uskomatonta kyllä :) Vaikee kuvitella, mutta onnea ihan hurjasti !!

 • On kyllä varmaan ollut aika ylläri!! :) Aivan ihanaa, upeaa odotusaikaa!!

 • jenni sanoo:

  Oi oikein paljon onnea tuplauutisesta! Ensijärkytyksestä kun selviää (itsellä kesti n. kolme päivää) kaksosuus on parasta maailmassa. Just eilen taas katselin noita meidän 10kk höpöjen touhuja ja mietiin miten suuri onni meille on annettu kun saatiin kaksi vauvaa. Tottakai välillä on rankkaa, mutta niin se on sen yhdenkin kanssa. Alusta alkaen kun asennoituu siihen että rankkaa voi tulla, mutta kyllä tästä selvitään niin hyvin menee. Ota rennosti on mun ohje! Ja ihan oikeasti kyllä niistä on aika nopeasti jo seuraa toisilleenkin! :)

  • Hanna sanoo:

   Kiitos Jenni :) On mukavaa kuulla muiden kaksosvanhempien kokemuksista, pitääpä käydä tutustumassa sinunkin blogiin!

 • Hahaa! Mekin aikoinamme ultrassa kuiskuttelimme, ”mitäs jos siellä olisikin kaksi…” Oli ihan vain yksi sillä kertaa ja siinäkin oli ihmettelemistä.

  Eipähän ainakaan tarvitse miettiä, että pitäsköhän tehdä toinen perään ;).

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Hanna sanoo:

   Nojuu, eiköhän näissä riitä hommaa seuraaviksi vuosiksi :D Vaikka eihän sitä koskaan tiiä……

 • Löysin vihdoin aikaa ja tulin tutustumaan blogiisi. Ja kuinka ollakaan poimin nämä ”stereoaiheiset” postaukset ensin :). Juttelin juuri meidän neljävuotiaiden kanssa siitä, että useimmiten vauvoja syntyy yksi kerrallaan, mutta joskus saattaa tulla kaksikin tai vieläkin enemmän. Ihmettelin juttutuokiomme päätteeksi, että miksiköhän teitä tuli 2. Johon toinen stereoista totesi, no äiti yksin meitä olisi pelottanut pimeässä masussa <3. Tyhmä minä, no tietenkin siksi.

  • Hanna sanoo:

   Jee, kiva kun tulit kylään! Voi miten ihana vastaus pikkutyypiltä – tietenkin siksi! aaaww!

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.