YRITTÄJÄBLOGGAAJA VANHEMPAINVAPAALLA - soppaa ja sirkushuveja

YRITTÄJÄBLOGGAAJA VANHEMPAINVAPAALLA

 

Kaupallinen yhteistyö: Elo & Blogirinki Media

Elo, yrittäjä, vanhempainvapaa / Soppaa ja sirkushuveja

yrittäjäbloggaaja vanhempainvapaalla / Soppaa ja sirkushuveja

yrittäjäbloggaaja vanhempainvapaalla / Soppaa ja sirkushuveja

Pistin ruokablogini Hannan sopan pystyyn yhdeksän vuotta sitten ilman harmaintakaan haisua siitä, mitä kaikkea bloggaaminen vielä eteeni tuokaan. Olen saanut blogieni kautta paitsi ihan huikeita kokemuksia ja ihania ystäviä, niin myös mahdollisuuden tehdä bloggaamisesta elantoni. Olen aina ollut sitä mieltä, että töissä pitää olla kivaa – tuleehan sitä tehtyä melkoisen ison osan elämästä. Mulla on ollut ihan huippukivoja duunipaikkoja aikojen saatossa, mutta mikään ei kyllä voita yrittäjyyden tuomaa vapautta.

Perustin toiminimen vuonna 2012 ja muutaman vuoden ajan homma oli ihan vain harrastus päiväduunin rinnalla. Jossain vaiheessa huomasin kuitenkin yhteistyökumppaneiden, kampanjoiden ja sisällöntuotannon kahmaisseen aimosiivun vapaa-ajastani ja vuoden 2014 lopussa irtisanouduin ”oikeista töistä”. Kovinkaan kauaa en yrittäjän hommista ehtinyt nautiskelemaan, kun jo jäin äitiyslomalle. Olen siitä onnellisessa asemassa pienimuotoisen yritykseni kanssa, että minulla on mahdollista pitää vanhempainvapaata ja toivon mukaan jäädä lasten kanssa kotiin toviksi senkin jälkeen tehden jonkin verran töitä kotoa käsin. En haluaisi laittaa kaksosia päiväkotiin vielä ainakaan vuoteen, joten myös isän panos on merkittävässä asemassa: hän hoitaa lapsia silloin, kun ei ole itse töissä, jotta minä voin tehdä töitä. En halua olla tuon alimmaisen kuvan äiti, jota lapset joutuvat repimään pois tietokoneelta, joten pääsääntöisesti koneet pysyvät meidän huushollissa kiinni lasten hereilläoloajan.

Yrittäjän on toki mahdollista tehdä töitä myös äitiyslomalla ja vanhempainvapaalla, jolloin Kela maksaa normaalin päivärahan sijaan ns. vähimmäispäivärahaa. Sunnuntaityöt eivät kuitenkaan vaikuta päivärahaan, joten lähes joka pyhä täälläkin faija puuhastelee muksujen kanssa äidin hakatessa näppäimistöä esimerkiksi näiden kampanjapostauksien merkeissä.

Yrittäminen ei ole tietenkään pelkkää ruusuilla tanssimista, fanfaaria ja erivapauksia, vaan tottahan toki asiaan liittyy myös velvollisuuksia. On kaikenmaailman paperitöitä, verohommia ja huolehtimista omasta eläkkeestä ja sosiaaliturvasta. Esimerkiksi YEL (yrittäjän eläkelain mukainen vakuutus) on pakollinen, kun sen piiriin kuulumisen ehdot täyttyvät. Työeläkeasioissa kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen, jotta välttyy harmailta hiuksilta. Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka myös mm. tukee asiakasyrityksiään edistämään työhyvinvointia. Elo erottuu kilpailijoistaan modernilla ja elämänmakuisella otteellaan. Yli 40 prosenttia suomalaisista yrittäjistä hoitaa työeläkevakuuttamisensa Elossa, joka perustettiin vuonna 2014 Eläke-Fennian ja LähiTapiola Eläkeyhtiön fuusioituessa.

Aloittelevat yrittäjät huom: ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavat saavat yhtiöltä 22 % alennuksen ensimmäisten 48 kuukauden ajalta. Lue lisää Elon nettisivuilta!

Onko siellä lukijoiden joukossa yrittäjiä? Kuulisin mielläni teidän kokemuksista vanhempainvapaalla olemisesta!

 

Elo logo / Soppaa ja sirkushuveja

 

Blogirinki logo / Soppaa ja sirkushuveja

Yhteistyössä Elo

 

Linkit muiden yrittäjäbloggaajien postauksiin ilmestyvät tulevien viikkojen aikana Blogiringin sivulle!

4 Kommentit
 • JiiYy sanoo:

  Olipa hyvin kirjoitettu teksti!
  Jostain syystä bloggaajien tienestit tuntuvat kiinnostavan ihmisiä suunnattomasti – ehkä siksi kun se on niin uusi ammatti. Hyvä että joku kirjoittaa tästä puolesta näin selkeästi ja rauhallisesti! Ehkä ne hulluimmatkin av-kotkat vähän tokenisivat :D

 • Anna sanoo:

  Mietin yrittäjäksi ryhtymistä aika huolella, sillä sen (sivutoimisenkin) vaikutukset sosiaaliturvaan on aika suuret. Mut sit kun sen päätöksen oli tehnyt, niin onhan tässä paljon hyviä puolia. Ennen kaikkea se, että voi lähteä tekemään nopealla sykkeellä monenlaisia juttuja, joita laskutuksen helppous ja yrittäjästatus mahdollistaa. Budjetoinnissa pitää osata varautua vaikka mihin menoihin (esim. juuri vakuutuspuolella), joita ei ennen näiden funtsimista osannut kuvitellakaan.

  • Hanna sanoo:

   No näinhän se on. Yllätävän paljon pitää olla kyllä puskurirahaa veroja ja vakuutuksia varten, mutta toisaalta nyt voi tehdä ihan mitä mieleen juolahtaa :)

Tilaa päivitykset sähköpostiin!

Liity 7 tilaajien joukkoon

bloglovin:
Hannan soppa
klikkaa tästä ruokablogiini!
.